HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki - Son Dakika
Güncel

HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki

İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na gerçekleştirilen saldırıda Deniz Poyraz isimli parti çalışanı hayatını kaybetti. Poyraz'ın vefatının ardından siyasi parti liderleri ve temsilcileri sosyal medya hesaplarından olayla ilgili paylaşımda bulundu. AK Parti, MHP, CHP ve Saadet Partisi temsilcileri, yayınladıkları mesajlarla saldırıyı kınadı. İYİ Parti lideri Meral Akşener ise, "Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

17.06.2021 19:40  Güncelleme: 01:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin Alsancak Mahallesi, Şair Eşref Bulvarı'ndaki 32 işyerinin bulunduğu iş merkezinin ikinci katında yer alan İl Başkanlığı'na bugün saat 11.05 sıralarında elinde silahla giren şahıs, rastgele ateş açmaya başladı. Bu sırada, annesinin yerine partide çay dağıtmaya geldiği öğrenilen Deniz Poyraz kurşunların hedefi olarak hayatını kaybetti.

SİYASİLERDEN KINAMA MESAJLARI GELDİ

Olaydan sonra başta Twitter olmak üzere sosyal medyada çok sayıda kullanıcı, saldırıya tepki gösterdi. Siyasi parti liderleri de sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamalarla, İzmir'de yaşanan acı olaya tepki gösterdi.

KILIÇDAROĞLU: HALKIMIZ BU KEZ YUTMAZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırıyı lanetlediğini belirterek, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı lanetliyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Bu senaryoyu daha önce yaşadık, bu kez halkımız yutmaz. Uyarıyorum, kimse bu provokasyonlardan medet ummasın!" dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki

BİNALİ YILDIRIM: BÜYÜK ÜZÜNTÜ DUYUYORUM

AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, yaptığı açıklamada, "HDP İzmir il binasındaki saldırıyı kınıyorum. Böyle bir saldırının huzurun ve demokrasinin kalbi İzmir'imizde yaşanmasından büyük bir üzüntü duyuyorum. Saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum" dedi.

ÖMER ÇELİK: PROVAKASYONLARA FIRSAT VERİLMEYECEK

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, olayla ilgili açıklamasında, "İzmir'de HDP İl binasında gerçekleşen saldırıyı ve cinayeti lanetliyoruz. Türkiye, huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan provokasyonlara asla fırsat vermeyecektir. Güvenlik güçlerimiz ve yargı teşkilatı hadiseyi tüm boyutlarıyla açığa çıkaracaktır" dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki

AKŞENER: AKILLARINI BAŞLARINA ALSINLAR

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de saldırıyı kınayarak, "Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Bulanık suda balık avlama hevesinde olanlar akıllarını başlarına alsınlar" dedi.

BAHÇELİ: TESPİT EDİLMELİDİR

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "HDP binasına saldırı emri verenler, kapalı devre faaliyet içinde olanlar, alacakaranlık ortamdan nemalananlar, el ovuşturanlar, eylemin rotasını çizenler, kamçılanan toplumsal gerginliği kırılma noktasına kadar bükmeyi amaçlayanlar tespit, teşhir ve tecziye edilmelidir" dedi.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki

BABACAN: ŞİDDET İKLİMİ ÖNLENMELİ

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da "HDP İzmir il binasına düzenlenen saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda katledilen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine baş sağlığı diliyorum. Mevcut siyasal şiddet iklimini önlemek, siyasi partilerin ve siyasetçilerin güvenliğini sağlamak hükümetin sorumluluğundadır" açıklamasında bulundu.

HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki

DAVUTOĞLU: TEDBİR ALINMALI

Saldırıyı kınayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, "Öldürülen Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerim. Şiddet kaybetmeye mahkûmdur. İktidar siyasete terör gölgesi düşmemesi için acilen tedbir almalıdır" dedi.

KARAMOLLAOĞLU: OLAY AYDINLATILMALI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırıyı şiddetle kınıyor, yaşanan can kaybı nedeniyle başsağlığı diliyorum. Olay tüm yönleriyle aydınlatılmalı, faillere gerekli ceza verilmeli; başta siyasiler olmak üzere herkes şiddeti besleyecek söylem ve davranışlardan vazgeçmelidir" diye konuştu.

MANSUR YAVAŞ: PROVAKASYONLARA GEÇİT VERMEYELİM

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "İzmir'de HDP İl Başkanlığı'na yönelik saldırıda hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet diliyorum. Hukuk devletine ve devlet geleneğimize aykırı, hoşgörü kültürümüze uzak olan bu şiddet iklimine ve yapılan provokasyonlara asla geçit vermeyelim" dedi.

ÖZKOÇ: İZİN VERMEYECEĞİZ

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, "HDP İzmir il binasına yapılan saldırıyı kınıyorum. Hayatını kaybeden Deniz Poyraz'a Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Düşen iktidarlarını iç karışıklıkla kurtarmak isteyenlere asla izin vermeyeceğiz! Demokrasi kazanacak!" ifadelerini kullandı.

HDP İzmir İl Başkanlığı\'na saldırıya siyasilerden sert tepki

Son Dakika Güncel HDP İzmir İl Başkanlığı'na saldırıya siyasilerden sert tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü
    00:23 Trabzon'da Sanayi Sitesinde Çıkan Yangın Söndürüldü

    Trabzon'un Ortahisar ilçesinde bulunan Fatih Sanayi Sitesi'nde bir iş yerinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangının nedeni henüz belirlenemezken, çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. İş yerinin kepengi kesilerek müdahale edilen yangın, maddi hasara neden oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı
    00:21 Burdur'da çeşmeden su doldurma sırasında çıkan kavgada bıçaklanan kişi hastaneye kaldırıldı

    Burdur'un merkeze bağlı Çendik köyü yakınındaki çeşmeden su dolduran A.D. ile kimliği belirlenemeyen bir kişi arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada bıçakla yaralanan A.D, yakınları tarafından Burdur Devlet Hastanesine götürüldü. Hayati tehlikesi bulunan A.D, Isparta Şehir Hastanesine sevk edildi. Jandarma ekipleri, A.D'yi yaralayan kişiyi yakalamak için çalışma başlattı.

  • İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    00:18 İskenderun'da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı. Yaralılar, İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı
    00:11 SGK, Emeklilere Promosyon Tutarlarını Belirleyen Protokol İmzaladı

    Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 19 bankayla emeklilere ödenecek promosyonların tutarını belirleyen yeni bir protokol imzaladı. Protokolle promosyonlar 8-12 bin lira arasında değişecek. Emekli aylığı alanlara 8-12 bin lira, ölüm aylığı alanlara ise 5 bin lira promosyon ödeneceği açıklandı. Bankaların kendi uygulamaları doğrultusunda promosyon miktarlarını artırabileceği belirtildi.

  • İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı
    00:10 İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçime 2 gün kala masasındaki son anketi paylaştı

    Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, yerel seçimlere 2 gün kala İstanbul için son anket sonucunu açıkladı. Kurum, 1.7 puan önde olduklarını belirterek, '31 Mart'ta Saraçhane'ye geliyoruz, net. Size seçim sonucunu söylüyorum.' dedi.

  • Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı
    00:09 Erdoğan Kocaeli'de miting yaptı

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, Kocaeli'de düzenlediği mitingde konuştu. Kocaelili seçmenden, İstanbul'daki yakınlarına oy kullanması için çağrıda bulunmasını isteyen Erdoğan, partisinin Kocaeli'deki yatırımları anlattı ve seçimlere yönelik mesajlar verdi.


Advertisement