Hdp Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Açıklaması

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Leyla Güven 170 gündür açlık grevindedir.

26.04.2019 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Leyla Güven 170 gündür açlık grevindedir. Mutlak suretle iktidarın bu konuda adım atması gerekir." dedi.

Gergerlioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, HDP Hakkari Milletvekili Güven'in 170 gündür açlık grevinde olduğunu ve cezaevlerinden 3 bine yakın kişinin de açlık grevlerine katıldığını söyledi.

Açlık grevlerinde kritik günlere gelindiğini dile getiren Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Demokratik İslam Kongresi" toplantısı dolayısıyla dün Diyarbakır'a gittiklerini ve STK temsilcileri ve din adamlarıyla birlikte konuya bir çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti.

Toplantı sonrasında Türkiye ve dünya kamuoyuna bir çağrı yaptıklarını dile getiren Gergerlioğlu, "Açlık Grevleri İçin Vicdani Çözüm İnisiyatifi adını verdiğimiz bir inisiyatif ile Türkiye ve dünyadaki dini, mezhebi temsilciliklere resmi başvuruda bulunarak, Türkiye'de devam eden açlık grevlerine bir çözüm bulunması için gayret sarf etmelerini isteyeceğiz. Bu mesele, insani bir meseledir. İnsanlar hayatını kaybedebilir. Ölümle yüz yüzeler. Leyla Güven 170 gündür açlık grevindedir. Mutlak suretle iktidarın bu konuda adım atması gerekir." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bitlis'te PKK Operasyonunda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi
    12:19 Bitlis'te PKK Operasyonunda Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

    Bitlis İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen operasyonda, Tatvan ilçe kırsalında gerçekleştirilen 'Jandarma Teğmen Baki Koçak Operasyonu'nda silah ve mühimmat ele geçirildi. Operasyonda, toprağa gömülü halde 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 353 adet 7.62 mm çapında fişek, 1 adet AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 1 adet el telsizi, 1 adet telsiz kablosu, 1 adet telsiz anteni, 1 adet telsiz bataryası, 1 adet telsiz kulaklığı, 4 adet pil bloğu ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Delil niteliği taşıyan malzemeler muhafaza altına alınırken diğer malzemeler ise imha edildi. Güvenlik güçleri, bölge halkının desteğiyle birlikte terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdürecektir.

  • Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor
    12:18 Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor

    Kütahya'nın Gediz ilçesinde, 31 Mart yerel seçimleri sonucunda vatandaşların teveccühü ile Belediye Başkanı olarak seçilen Necdet Akel'e hayırlı olsun ziyaretleri sürüyor. Mazbata alım töreninden itibaren bugüne kadar yoğun bir ziyaretçi akını ile karşılaşan Belediye Başkanı Necdet Akel, başkanlık makamında vatandaşların tebriklerini kabul ediyor.

  • İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne katılan çocukları ağırladı
    12:12 İBB Başkanı İmamoğlu, Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali'ne katılan çocukları ağırladı

    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 farklı ülkeden gelen çocukları Uluslararası 23 Nisan Çocuk Festivali için ağırladı. İmamoğlu, çocuklara seslenerek dünyada barışın egemen olması için çocuklardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu belirtti. Ayrıca, İmamoğlu çocuklara hediyeler vererek anı fotoğrafı çektirdi.

  • Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gelecek kuşakların sağlıklı besin bulamayacağını söyledi
    12:10 Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, gelecek kuşakların sağlıklı besin bulamayacağını söyledi

    Nilüfer ilçesinin, Türkiye'nin en hızlı gelişen bölgelerinin ilk sırasında yer aldığını ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir, sorunlara ortak akılla çözüm üretilmezse gelecek kuşakların sağlıklı besin bile bulamayacağını söyledi.

  • CHP'li Belediyelerin Arapça Tabelaları Kaldırması Tartışma Yarattı
    12:04 CHP'li Belediyelerin Arapça Tabelaları Kaldırması Tartışma Yarattı

    Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yönetimindeki belediyelerin başlatmış olduğu Arapça tabelaların kaldırılmasını destekleyen Bolulu vatandaşlar, İngilizce tabelaların da kaldırılması gerektiğini savundu. Konuyla ilgili olarak farklı görüşler dile getirildi.

  • Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var
    11:57 Tunceli Mazgirt'te CHP'li başkanın devraldığı belediyenin 45 milyon lira borcu var

    Tunceli'nin Mazgirt ilçesinde CHP'nin adayı Ümit Tayhava'nın belediye başkanlığını kazanmasıyla birlikte belediyenin 45 milyon lira borcu olduğu ortaya çıktı.

  • Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi
    11:55 Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot Köyü'nde Muhtarlık Görevi Eşe Devredildi

    Karabük'ün Ovacık İlçesi Yığınot köyünde 15 yıl muhtarlık yapan Nazım Şahin, eşi Kezban Şahin'in aday olmasıyla birlikte görevi ona devretti. Kezban Şahin, köyün yeni muhtarı olarak seçildi ve köye yapılacak işleri sırasıyla gerçekleştireceklerini belirtti.

  • Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi
    11:46 Saldırı sonrası kamera karşısına geçen Reisi "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" demekle yetindi

    İsrail'in İran'a yönelik saldırısının ardından bugün kameraların karşısına geçen Cumhurbaşkanı Reisi'nin misilleme yapılıp yapılmayacağına dair bir açıklama yapması umulurken beklenen olmadı. Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunan Reisi ''İran, İsrail'e gücünü gösterdi'' demekle yetindi.

  • Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto
    11:45 Sığacık'ta Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Sığacık'ta bulunan Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı protesto düzenlendi. Yetişkin, marina yapımının başında verilen vaatlerin yerine getirilmediğini iddia etti.

  • Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto
    11:43 Seferihisar'da Teos Marina'nın Kapasitesinin Artırılmasına Karşı Protesto

    Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin'in çağrısıyla Teos Marina'nın kapasitesinin artırılmasına karşı düzenlenen eylemde, vatandaşlar marinanın rant uğruna talan edilmesine izin vermeyeceklerini belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü
    11:41 CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Yunanistan Başbakanı Çipras ile görüştü

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Strazburg'daki temasları sırasında eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile görüştü. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve Avrupa'da ve Ege'nin iki yakasında ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini belirtti. Özel ise Türkiye'nin soluyla Yunanistan'ın solunun barışı ve iyi ilişkileri savunması gerektiğini vurguladı. Çipras, Özel'i Atina'ya davet etti ve ilericilerin, sol değerler için bir arada olması gerektiğini ifade etti.


Advertisement