HDP'li Başaran Hakkında 'Zorla Getirilme' Kararı - Son Dakika
Yerel

HDP'li Başaran Hakkında 'Zorla Getirilme' Kararı

HDP\'li Başaran Hakkında \'Zorla Getirilme\' Kararı

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran hakkında duruşmaya gelmemesi durumunda 'zorla getirilme' kararının verileceği öğrenildi.

23.09.2016 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mahkemeye zorla getirilecek

Canlı kalkan olduğu için hakkında dava açılan HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran'a, 2 6 Ekim'de görülecek duruşmaya katılmaması durumunda "yakalama" ve "zorla getirme" kararı çıkartılacağı tebliğ edildi.

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, 18 Eylül 2015 günü kentte bağlı Sason ilçesinde başlatılan askeri operasyonda canlı kalkan olmak amacıyla HDP ve DBP'li yöneticilerle birlikte bölgeye hareket etmişti.

Bu operasyonda 83 kişi operasyon bölgesinde jandarma tarafından gözaltına alındı.

İki günlük gözaltı sürecinden sonra adliyeye çıkartılan canlı kalkanlardan Sabri Özdemir ve Gülistan Akel ile HDP ve DBP eşbaşkanlarının da aralarında bulunduğu 26 kişi tutuklandı.

Ayşe Acar Başaran hakkında da soruşturma açılarak hazırlanan fezleke Meclis'e gönderildi.

Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla birlikte yargılama izni çıkan Başaran hakkında "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet etmek"ten iddianame hazırlanarak mahkemeye sunuldu.

İddianameyi kabul eden Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesinin, duruşma gününü belirleyerek Başaran'a önceki gün tebligat gönderdiği iddia edildi.

Tebligatta HDP'li Başaran'ın 26 Ekim'de görülecek olan duruşmaya katılması aksi takdirde hakkında "yakalama kararı" çıkartılacağı ve "zorla" duruşmaya götürüleceği belirtildi.

Dava 22 Ekim günü görülecek.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel HDP'li Başaran Hakkında 'Zorla Getirilme' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement