Hdp'li Baydemir'in, Erdoğan'a Çağrısı: Demirtaş'tan Özür Dile - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Baydemir'in, Erdoğan'a Çağrısı: Demirtaş'tan Özür Dile

HDP'nin sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'terörist' ifadesi nedeniyle Selahattin Demirtaş'tan özür dilemesi gerektiğini söyledi.

28.07.2017 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin sözcüsü ve Şanlıurfa Milletvekili Osman Baydemir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 'terörist' ifadesi nedeniyle Selahattin Demirtaş'tan özür dilemesi gerektiğini söyledi. CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve yanındaki partililer de Ekin Ceren Parkı'nda sürdürülen nöbetteki HDP milletvekillerini ziyaret ederek, destek mesajı verdi.

HDP'nin Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'ndeki Ekin Ceren Parkı'nda 25 Temmuz'da başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti sürüyor. HDP Şanlıurfa Milletvekili ve parti sözcüsü Osman Baydemir düzenlediği günlük basın toplantısında güdeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Selahattin Demirtaş için 'terörist' ifadesi kullanmasına tepki gösteren Baydemir, Erdoğan'ın özür dilemesi gerektiği söyledi. Siyasetçinin toplumda rol model olduğunu, yalanın da siyasetçinin başvuracağı bir yöntem olmadığını kaydeden Baydemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulundu. Osman Baydemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Almanya'da, G-20 zirvesindeki toplantıda Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş için ithamda bulundu. Ona 'terörist' dedi. Bu yalandır, iftiradır. Eş Genel Başkanımız Demirtaş, cezaevinde 18 gün önce bir çağrı yaptı, 'Açıkla, varsa bir delilin savcıya ver. Eğer delilin yoksa,açıklayamıyorsan sen iftiracısın, sen yalancısın' dedi. Aradan 18 gün geçmiş, halen suskun. Suskunluğundan daha vahim bir şey var. Yalanına bir tek kendisi inanıyor. Elini vicdanına koyan kimse inanmıyor. Elini cüzdanına koyan, onun yanındakiler inanmış gibi duruyor. Biz bu yalanın, iftiranın peşini bırakmayacağız. ya belgeni ortaya koyup savcılığa verirsin ya da müfterisin. Henüz vakit varken ayağa kalk ve Selahattin Demirtaş'tan, toplumdan özür dile. Bu yalanından dolayı özür dile."

"FAŞİZMİN EN KÖTÜ KORKU FİLMİ ÇEKİLİYOR"

HDP milletvekilleri Tuğba Hezer ile Faysal Sarıyıldız'ın vekilliklerinin düşmesi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğünde yapılan değişikliği değerlendiren Baydemir, "Meclis'te bir içtüzük değişikliği yapıldı. Bu değişikliğin tek bir anlamı var, faşizmin en kötü korku filmi çekiliyor. Bu çekilen filmin baş kahramanı, kendi gölgesinden korkuyor. İşte, faşizm korku filmini bir kabusa dönüştürmesin diye, bugün Vicdan ve Adalet Nöbeti'ni burada tutuyoruz" dedi.

Devamsızlık gerekçesiyle Tuğba Hezer ve Faysal Sarıyıldız'ın milletvekilliklerinin düşürüldüğünü kaydeden Osman Baydemir, "Yalan söylüyorsunuz. Eğer Hezer ve Sarıyıldız'ın vekillikleri devamsızlıktan düşüyorsa buyurun, açın çeteleyi. Devrik Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ne kadar Meclis'e devam ettiği etmediği açıkça ortaya çıkar. Gerçekle yüzleşmiş olacaksınız. İçtüzük değişikliğiyle parlamentoda konuşmanın dahi yasaklandığı bir rejim inşa ediliyor. Kürt halkı, Ermeni, Süryani, Ezidi, Alevi demek, Dersim'de, Çorum'da, Sivas'ta katliam oldu demek, suç sayılacak ve para cezasına çevrilecek. And olsun ki; susmayacağız. Kürtlere, Kürt diyeceğiz. Kürdistan'a da Kürdistan diyeceğiz. Bir yerde soykırım yapılmışsa ona soykırım diyeceğiz. Yani faşizme boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.

CHP'DEN DESTEK ZİYARETİ

CHP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Sayın ve yanındaki partililer de HDP'nin sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne destek amacıyla Ekin Ceren Parkı'na geldi. HDP'liler tarafından yapılan karşımanın ardından konuşan CHP İl Başkanı Sayın, " 15 Temmuz'da demokrasiyi sokaklarda nasıl aradıysanız, biz de hak, hukuk ve adaleti legal bir şekilde sokaklarda arayacağız. Bu anlamda HDP'nin değerli yöneticilerinin başlatmış oldukları bu eylemlerini gönülden desteklediğimizi söylüyoruz. Onlara katkı sunmak adına, gönül isterdi ki bu eylemi birlikte devam ettirelim. Bu legal eylemlere desteğimiz her zaman olacaktır" dedi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Baydemir'in, Erdoğan'a Çağrısı: Demirtaş'tan Özür Dile - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler
    07:09 iOS 18 ile Gelen Yenilikler ve Beklentiler

    Apple'ın geliştirici konferansına sayılı günler kala, iOS 18'in tanıtılması ve iPhone 16 serisi ile uyumlu olarak sunulacak olması büyük bir merak konusu haline geldi. Yapay zeka desteği, arayüzdeki tasarım değişiklikleri ve güvenlikle ilgili yenilikler gibi birçok önemli özellik bekleniyor. Özellikle güvenlik özellikleri dikkat çekici olacak ve Apple'ın güvenlik sistemlerinin etkinliği önümüzdeki dönemlerde test edilecek. Ayrıca, yapay zeka entegrasyonuyla Siri ve diğer uygulamaların kullanıcı deneyimini iyileştirmesi hedefleniyor. iOS 18 güncellemesinin hangi iPhone modellerini destekleyeceği de merak ediliyor ve bu güncelleme Apple ekosistemindeki kullanıcı deneyimini önemli ölçüde etkileyecek.

  • İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu
    06:58 İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyuldu

    İran'ın İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda bulunan İran Hava Kuvvetleri Üssü yakınında patlama sesleri duyulduğu bildirildi. Patlamanın kaynağı henüz açıklanmadı ve nedeni bilinmiyor.

  • Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı
    06:49 Tokat'ta meydana gelen depremlerin bilançosu gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta önceki gün meydana gelen 5,6'lık depremin ardından gün ağarınca hasarın boyutu netlik kazandı. Dron ile havadan görüntülenen merkez üssünde hasarın boyutu gözler önüne serildi. Depremin etkisiyle oluşan hasarın tam boyutu ve zarar görenlerin durumuyla ilgili detaylı bilgilendirme yetkililer tarafından gün içerisinde yapılması bekleniyor.

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.


Advertisement