Hdp'li Demirtaş ile Buldan'a "Terör Örgütü Propagandası Yapma" Soruşturması - Son Dakika
Politika

Hdp'li Demirtaş ile Buldan'a "Terör Örgütü Propagandası Yapma" Soruşturması

HDP'li Demirtaş ile Buldan'a "terör örgütü propagandası yapma" soruşturmasıANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca BDP'nin 2012'deki Olağanüstü Kongresi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya ilişkin yapılan konuşmalar nedeniyle HDP'li Milletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan'a...

04.10.2017 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'li Demirtaş ile Buldan'a "terör örgütü propagandası yapma" soruşturması

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca BDP'nin 2012'deki Olağanüstü Kongresi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya ilişkin yapılan konuşmalar nedeniyle HDP'li Milletvekilleri Selahattin Demirtaş ile Pervin Buldan'a "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının HDP'li milletvekilleri Demirtaş ile Buldan hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan başlattığı soruşturma, Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülecek. Demirtaş ile Buldan hakkında hazırlanacak fezleke TBMM'ye gönderilmek üzere Adalet Bakanlığına verilecek. Terör örgütü propagandası yapmak suçu, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörüyor.

Demirtaş, söz konusu kongrede yaptığı konuşmada, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerin cenazelerine katılmasına ilişkin, "ölen askere de gerillaya da ağlayacağız ki yarın birlikte gülelim" ifadelerini kullanmıştı. Demirtaş, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu, Kürt bölgelerine özerklik verilesi gerektiğini ve bunun içinde muhatabın bölücü terör örgütü PKK ve terörist başı Abdullah Öcalan olduğunu söylemişti.

Buldan, kongrede Divan Başkan Yardımcısı görevini yapmıştı. Bölücü terör örgütü başı Abdullah Öcalan'ın büyük bir fotoğrafı kongrede asılmış, kongreye katılan partililer ise bölücü terör örgütü ile terörist başı Öcalan'a yönelik sloganlar atmıştı. Partililer tarafından yapılan konuşmalarda bölücü terör örgütü ile Öcalan hakkında övücü açıklamalar yapılmıştı.

Hdp\'li Demirtaş ile Buldan\'a "Terör Örgütü Propagandası Yapma" Soruşturması
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Hdp'li Demirtaş ile Buldan'a 'Terör Örgütü Propagandası Yapma' Soruşturması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement