Hdp'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü

Hdp\'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kobani ve Şengal'e destek amacıyla düzenlenen konserde konuşan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Abdullah Öcalan'ın tüm Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine öncülük yaptığını öne sürdü.

20.12.2014 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde Kobani ve Şengal'e destek amacıyla düzenlenen konserde konuşan HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, Abdullah Öcalan'ın tüm Ortadoğu halklarının özgürlük mücadelesine öncülük yaptığını öne sürdü.

İlçedeki bir düğün salonunda dün gece KESK Platformu tarafından Kobani ve Şengal'e destek amacıyla düzenlenen etkinlikte konuşan Milletvekili Erol Dora, sözlerine, "Tüm Ortadoğu'da halkların özgürlüğü için mücadelesinde öncülük yapan Sayın Abdullah Öcalan'a buradan selam yoluyorum" diyerek başladı.

Kobani olayının sadece bir şehir kuşatması veya bir şehri kurtarmak için verilen bir mücadele olmadığını belirten Dora, Şengal ve Kobani'de tüm uluslararası kamuoyu önünde bir soykırım olduğunu anlattı. BM, ABD ve Avrupa Birliği (AB) ile bütün komşu ülkelerin gözleri önünde, yıllardan bu yana  tarihte nice soykırımlardan geçmiş Ezidi, Asuri Süryani, Ermeni, Alevi ve Kürtler'in hepsine saldırıldığını ileri süren Dora şunları söyledi:

"21'nci Yüzyıl'da yaşadığımız bir dönemde IŞİD gibi terörist, çağ dışı uluslararası bir yapılanma Ezidiler'in, Kürtler'in, Asuri Süryaniler'in, Aleviler'in, bütün farklılıkların başına musallat edilmiştir. Artık bu halkların arasına mezhep, inanç, etnik kimlikler konularak bundan sonra bir birlerine düşürülmesine müsaade etmeyeceğiz. ABD, AB ve tüm komşu ülkelerin bunu böyle bilmesini istiyoruz. Burada başlatılmış olan demokratik barış ve müzakere sürecinin başarıya ulaşması için HDP olarak biran önce Sayın Öcalan'la somut müzakerelerin başlaması için artık geç bile kalındığını söylüyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ve hükümetine seslenmek istiyorum; Artık gerici düşüncelerden vazgeçelim. Burada bütün halklar için özgürlük vaat eden, mücadele eden bu çağdaş düşüncede, Türk ve Kürtler'in ittifakına dayanan ve bu temelde de başta Rojava olmak üzere Ortadoğu halklarının özgürlüğünü vadeden böyle bir projeye Türkiye'nin de sahip çıkmasını istiyoruz."

Gecede sanatçılar; Ahmet Arslan, Erdoğan Emir, Grup Munzur, Jeladet's Band ve Hivron konser verdi.

- Mardin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Dora: Öcalan, Ortadoğu Halklarının Özgürlük Mücadelesinin Öncüsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement