Hdp'li Kerestecioğlu'nun Davasında "Durma" Kararı - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Kerestecioğlu'nun Davasında "Durma" Kararı

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davanın, yeniden milletvekili seçilerek yasama dokunulmazlığı elde etmesi nedeniyle durmasına karar verildi.

04.10.2018 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu'nun, "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan yargılandığı davanın, yeniden milletvekili seçilerek yasama dokunulmazlığı elde etmesi nedeniyle durmasına karar verildi.

Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Filiz Kerestecioğlu katılmadı. Duruşmada Kerestecioğlu'nun avukatları hazır bulundu.

Mahkeme Hakimi Gülperi Güneş, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi'nin bozma kararının okunduğunu tutanağa yazdırdı.

Kerestecioğlu'nun avukatlarından Gülşah Kaya, müvekkillerinin son seçimlerde Ankara milletvekili olarak seçildiğini ve yeniden dokunulmazlık kazandığını belirterek, "Bu dokunulmak kaldırılmadan yargılamaya devam edilmesi mümkün değildir. Anayasa'nın 83. maddesi doğrultusunda durma kararı verilmesini talep ediyoruz." dedi.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme hakimi, Kerestecioğlu'nun 24 Haziran'da Ankara'dan milletvekili seçildiğini hatırlatarak, sanığın yargılandığı suçun niteliği dikkate alındığında, Anayasa'nın 83/2. maddesinde belirtilen hallerden olmadığını aktardı.

Suç tarihinde milletvekili olan ancak daha sonra dokunulmazlığı kaldırılan sanığın yargılamanın devamı esnasında yeniden milletvekili seçilmesi nedeniyle tekrar yasama dokunulmazlığını elde ettiğini belirten mahkeme hakimi, sanık hakkındaki bu yargılamaya devam edilebilmesi için yeniden dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini aktardı.

Mahkeme, sanık Kerestecioğlu hakkında kovuşturma yapılması şartının ortadan kalktığı kanısına varılması nedeniyle açılan kamu davasının durmasına karar verdi.

Davanın geçmişi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, 14 Şubat 2016'da sosyal paylaşım siteleri üzerinden oluşturulan bir organizasyonun, Kadıköy Altıyol Boğa Meydanı'nda toplanıp eylem yapılacağı yönünde çağrılar yaptığı, sanık Filiz Kerestecioğlu'nun da bu çağrıya icabet ettiği belirtilmişti.

İddianamede, Kerestecioğlu'nun bu şekilde üzerine atılı "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma" suçunu işlediği ifade edilerek, sanığın 1 yıl 6 aydan 3 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Anadolu 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davada sanık Kerestecioğlu'nun beraatine karar verilmişti.

İtiraz üzerine dava dosyasını inceleyen İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi, davada sanık Kerestecioğlu'nun ifadesi alınmadan hüküm kurulduğu gerekçesiyle dosyayı usulden bozarak, yerel mahkemeye göndermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp'li Kerestecioğlu'nun Davasında 'Durma' Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı
    09:59 Kadirli'de çocuğa motosiklet çarptı

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan çocuğa motosiklet çarptı. Çarpmanın etkisiyle hem çocuk hem de motosiklet kullanıcısı yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

  • Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı
    09:58 Mersin'in ilk kadın muhtarları mazbatalarını alıp göreve başladı

    Mersin'in Mut ilçesinde iki kadın muhtar adayı seçimleri kazanarak göreve başladı. Fatma Ayan ve Fatma Dorla, mazbatalarını alarak Tuğrul Mahallesi ve Çömelek Mahallesi'nde muhtarlık görevine başladı. Ayan ve Dorla, kadınların seçme ve seçilme hakkını kullanarak bu başarıyı elde ettiklerini belirtti. İkinci sıraya yerleşen Dorla, köyünde eksikliklerin giderilmesi için çalışacağını ifade etti.

  • Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor
    09:56 Adana'da düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı esnafa can suyu oluyor

    Adana'da bu sene 12'ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı, esnafa can suyu oluyor. Karnavala yerli ve yabancı yüz binlerce kişinin katılması beklenirken, esnafın işleri açılacak ve ekonomik olarak zor günler geçiren esnafa can suyu olacak.

  • Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi
    09:56 Adana'da Kovalamaca Sonucu 2 Kilo 200 Gram Esrar Ele Geçirildi

    Adana'da narkotik ekipleri, takibe aldıkları bir otomobilde gerçekleştirdikleri kovalamacanın ardından arka tampon ve alt muhafaza korumasında 2 kilo 200 gram esrar ele geçirdi. Olayla ilgili bir kişi tutuklandı.


Advertisement