Hdp'li Önder ve Pir'in Davaları Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Önder ve Pir'in Davaları Ertelendi

Hdp\'li Önder ve Pir\'in Davaları Ertelendi

HDP Milletvekilleri Ziya Pir'in 33, Sırrı Süreyya Önder'in ise 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaların duruşmaları bugün görüldü.

04.07.2017 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Milletvekilleri Ziya Pir'in 33, Sırrı Süreyya Önder'in ise 40 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davaların duruşmaları bugün görüldü. Ziya Pir ve Sırrı Süreyya Önder'in katılmadığı duruşmalar, eksiklerin tamamlanması için  ertelendi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir'in 'Terör örgütü üyeliği', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'Terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 33 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına devam edildi. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Ziya Pir katılmazken, avukatı hazır bulundu. Duruşmada söz verilen Cumhuriyet Savcısı varsa soruşturmanın genişletilmesi, yoksa da esas hakkındaki mütalaayı hazırlamak üzere dosyanın savcılığa verilmesini talep etti. Daha sonra söz alan Ziya Pir'in avukatı Ferhat Kılınç, bazı konuların araştırılmasına yönelik talepleri için süre verilmesini istedi. Ara kararını açıklayan mahkeme dosyanın savcılığa gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder'in 'Terör örgütü üyeliği', 'Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme' ve 'Terör örgütü propagandası yapma' suçlarından 40 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davanın duruşmasına da devam edildi. Diyarbakır 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 3'üncü duruşmasya Sırrı Süreyya Önder katılmazken, avkatı hazır bulundu. Mahkeme heyeti, Önder'in Demokratik Toplam Kongresi'nde yaptığı konuşmanın CD çözümü için bilirkişiye gönderilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi. - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'li Önder ve Pir'in Davaları Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement