Hdp'li Paylan'dan Stajyer ve Çıraklara Eyt'li Olma Hakkı Veren Kanun Teklifi - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Paylan'dan Stajyer ve Çıraklara Eyt'li Olma Hakkı Veren Kanun Teklifi

Hdp\'li Paylan\'dan Stajyer ve Çıraklara Eyt\'li Olma Hakkı Veren Kanun Teklifi

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, “Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) milyonlarca yurttaşımız yıllardır ağır mağduriyet yaşamaktadır. Sunduğum kanun teklifiyle, EYT mağdurlarının ‘tamamının’ sorunlarını çözmeyi amaçlıyorum” dedi. Paylan’ın verdiği kanun teklifi; 8 Eylül 1999 tarihinden önce çıraklık ve stajyerlik yapanlar yurttaşların da EYT’den yararlanmasını öngörüyor.

01.12.2022 16:44  Güncelleme: 16:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, "Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) milyonlarca yurttaşımız yıllardır ağır mağduriyet yaşamaktadır. Sunduğum kanun teklifiyle, EYT mağdurlarının 'tamamının' sorunlarını çözmeyi amaçlıyorum" dedi. Paylan'ın verdiği kanun teklifi; 8 Eylül 1999 tarihinden önce çıraklık ve stajyerlik yapanlar yurttaşların da EYT'den yararlanmasını öngörüyor.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, aralık ayında TBMM gündemine gelmesi beklenen EYT düzenlemeyle ilgili stajyer ve çırakların da EYT'den yararlanmasını içeren biri yürürlülük biri yürütme olmak üzere toplam 4 maddeden oluşan bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığı'na sundu.

Paylan, sunduğu kanun teklifine ilişkin, "8 Eylül 1999 tarihinden önce çıraklık ve stajyerlik yapanlar EYT sorununun mağdurlarındandır. Ancak, iktidarın hazırladığı EYT düzenlemesinde; 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde çıraklık ve stajyerlik yapan yurttaşlarımız yer almayacaktır. Çalışma Bakanı, bütçe görüşmelerinde yönelttiğim soruya verdiği yanıtta, 8 Eylül 1999 tarihinden önce çıraklık ve stajyerlik yapanlar için, 'çıraklık veya stajyerliğe başlama tarihinin işe başlama tarihi olarak sayılmayacağını' açıkça ilan etmiştir. Kamuoyunda tepki ile karşılık bulan bu durum; 8 Eylül 1999 tarihinden önce çıraklık ve stajyerlik yapan yaklaşık 1 buçuk milyon yurttaşımızın ağır biçimde mağdur edilmesi anlamına gelmektedir. Yasa teklifimle; 8 Eylül 1999 tarihinden önce stajyerlik ve çıraklık yapanların EYT düzenlemesinden yararlanmasını öneriyorum" dedi.

HDP'li Paylan'ın sunduğu teklif; Emeklilikte Yaşa Takılan yurttaşlarımız emekli olmasını; 8 Eylül 1999 tarihinden önce stajyer ve çırak olarak çalışan yaklaşık bir buçuk milyon yurttaşımız EYT düzenlemesinden yararlanabilmesini; askerlik, yurtdışı ve doğum borçlanması yaparak işe başlama tarihini 8 Eylül 1999 tarihi öncesine çekebilen yaklaşık 1 milyon yurttaşımız EYT düzenlemesinden yararlanabilmesini ve 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi nedeniyle afet bölgesi ilan edilen bölgelerde EYT başlangıcının 31 Aralık 1999 olarak uygulanmasıyla, deprem mağduru yurttaşlarımız EYT düzenlemesinden yararlanmasını öngörüyor.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp'li Paylan'dan Stajyer ve Çıraklara Eyt'li Olma Hakkı Veren Kanun Teklifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı
    11:37 Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı

    Manisa'nın Soma ilçesinde çalıştığı maden ocağında tambura sıkışarak hayatını kaybeden Halit Gürpınar, Gediz ilçesinde gözyaşları ile toprağa verildi. Cenaze namazına Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Gürpınar'ın mesai arkadaşları ile köylüler ve ailesi katıldı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu
    11:36 ÇGD'nin 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu

    Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) 'Yılın Başarılı Gazetecileri-2023' ödülleri sahiplerini buldu. Haber Ödülü, 'Kızılay, deprem telaşında AHBAP'a çadır sattı' başlıklı haberiyle Cumhuriyet Gazetesi'nden Gazeteci Murat Ağırel'e verildi. ÇGD Genel Yönetim Kurulu, diğer ödül alan gazetecileri ve haberleri de açıkladı.

  • Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek
    11:36 Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde mücadele edecek

    Kayseri Talas 75. Yıl Mühibe Germirli Ortaokulu, Sinop'ta yapılan grup maçlarını şampiyon olarak tamamlayarak Erzincan'da düzenlenen 2023-2024 Futbol Yıldız Erkekler Türkiye Yarı Finallerinde ilk maçını oynayacak. Takım, B Grubu'nda Ordu, Iğdır ve Erzurum ekipleriyle mücadele edecek.

  • Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:36 Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şevket Yıldız, Devlet Su İşleri'ne ait olan ve taşeron firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan su kanalına düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi
    11:35 Elazığ'da 13 Adet Ruhsatsız Silah Ele Geçirildi

    Elazığ'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmada, 8'i tabanca olmak üzere toplamda 13 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan uygulamalarda, 8 adet ruhsatsız tabanca ve tabancalara ait 58 adet fişek, 5 adet ruhsatsız pompalı tüfek ve 16 adet kartuş, 1 adet kesici alet ele geçirildi. Şüpheli şahıslar ve suç unsurları hakkında adli işlem yapıldığı bildirildi.


Advertisement