Hdp'li Tayip Temel: "Akp ve MHP'nin Topluma Vereceği Bir Söz ve Vaat Kalmamıştır. Tutundukları Tek Şey Polis Gücü ve Yargı Sopasıdır" - Son Dakika
Güncel

Hdp'li Tayip Temel: "Akp ve MHP'nin Topluma Vereceği Bir Söz ve Vaat Kalmamıştır. Tutundukları Tek Şey Polis Gücü ve Yargı Sopasıdır"

HDP’nin 4. Büyük Konferansı öncesinde gerçekleştirdiği bölge konferanslarının Ege, Marmara ve Serhat ayağı bugün yapıldı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, “AKP ve MHP’nin topluma vereceği bir söz ve topluma söyleyeceği bir vaat kalmamıştır. Tutundukları tek şey kaba paramiliter güce, polis gücüne dayanmadır, yargıyı sopası haline getirip muhalifleri tasfiye etmedir. Nihayetinde SADAT ve diğer çetelerle gayri meşru yeraltı örgütlerini kurma aşamasına gelmiştir” dedi.

14.05.2022 15:09  Güncelleme: 15:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP'nin 4. Büyük Konferansı öncesinde gerçekleştirdiği bölge konferanslarının Ege, Marmara ve Serhat ayağı bugün yapıldı. HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, "AKP ve MHP'nin topluma vereceği bir söz ve topluma söyleyeceği bir vaat kalmamıştır. Tutundukları tek şey kaba paramiliter güce, polis gücüne dayanmadır, yargıyı sopası haline getirip muhalifleri tasfiye etmedir. Nihayetinde SADAT ve diğer çetelerle gayri meşru yeraltı örgütlerini kurma aşamasına gelmiştir" dedi.

HDP, 4. Büyük Konferansı öncesi yaptığı bölge konferanslarına devam ediyor. Karadeniz ve İç Anadolu'nun ardından bugün "ekoloji ve yeni yaşam" temasıyla Ege, "emek ve ortak mücadele" temasıyla Marmara, "tecrit ve savaş politikaları" temasıyla Serhat Bölge Konferansı yapıldı. Çukurova ve Diyarbakır'la tamamlanacak olan bölge konferanslarının ardından 21-22 Mayıs'ta Kadın Konferansı, 6-7 Haziran'da 4. Büyük Konferansı gerçekleştirilecek.

Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde yapılan Ege Bölge Konferansı'na Eş Genel Başkan Yardımcısı Özlem Gündüz, Kadın Koordinasyonu Üyesi Bedia Akkaya ve Gençlik Meclisi temsilcileri katıldı.

HDP Bağcılar İlçe Örgütü'nde yapılan Marmara Bölge Konferansı'nda Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Mahfuz Güleryüz, Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Gençlik Meclisi, İstanbul İl Eş Başkanları, PM üyeleri ile milletvekilleri Musa Piroğlu ve Pero Dündar yer aldı.

Van Urartu Otel'de yapılan Serhat Bölge Konferansı'na da Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, Van İl Eş Başkanları, PM Üyesi Bedriye Yorgun, Gençlik Meclisi temsilcileri katıldı.

"BU ŞUURSUZ İKTİDARI BENZERLERİ GİBİ TARİHİN ÇÖP SEPETİNE GÖNDERECEĞİZ"

Marmara Bölge Konferansı'nda konuşan Mahfuz Güleryüz, şunları söyledi:

"Komplolar, kumpaslar, kapatma davası ve saldırılarının nedeni budur ama nafile bir çaba içindedirler. HDP her gün büyüyen, gelişen bu kararlılığıyla ortaya çıkan bir yapı olmaya devam ediyor. Bütün saldırılara rağmen, kumpaslara rağmen teslim alınacak tek bir HDP'linin olmadığını Marmara'dan, İstanbul'dan ifade ediyoruz. Teslim alamayacaksınız, boyun eğdiremeyeceksiniz, vazgeçiremeyeceksiniz. HDP var, çözüm var. Bu şuursuz iktidarı benzerleri gibi tarihin çöp sepetine göndereceğiz."

"FAŞİZM KADINLARIN, KÜRTLERİN, HALKLARIN MÜCADELESİ KARŞISINDA BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYOR"

Ege Bölge Konferansında konuşan Özlem Gündüz, şöyle konuştu:

AKP-MHP faşizmini hepimiz birebir yaşıyoruz. Faşizm kadınların, Kürtlerin, halkların mücadelesi karşısında aslında bir çöküş yaşıyor. Direnişimizle faşizmin saldırılarını boşa çıkararak ne kadar güçlü olduğumuzu gördük. Yeni yaşamı inşa etmeye öncülük eden arkadaşlarla bu tartışmalarımızı yapacağız… Partimize yönelik kapatma davası, kumpas davası ve saldırılara en güçlü cevabı vereceği, halklar olarak bir arada olduğumuz partimizde en güçlü cevabı vereceğiz."

"SRİ LANKA'DAN MODEL GETİRSENİZ SONUNUZ SRİ LANKA GİBİ OLUR"

Serhat Bölge Konferansı'nda konuşan Tayip Temel, şöyle konuştu:

"AKP ve MHP'nin topluma vereceği bir söz ve topluma söyleyeceği bir vaat kalmamıştır. Tutundukları tek şey kaba paramiliter güce, polis gücüne dayanmadır, yargıyı sopası haline getirip muhalifleri tasfiye etmedir. Nihayetinde SADAT ve diğer çetelerle gayri meşru yeraltı örgütlerini kurma aşamasına gelmiştir. Hep şunu söyledik. Kendi sorunlarını, Kürt sorununu çözmemiş bir iktidar, adalet ve demokrasi sorununu çözmemiş bir iktidar çürümekten ve çetelerle ittifak yapmaktan kurtulamayacaktır. Çiller iktidarı, Demirel ve Ağar iktidarı ne hale gelmişse Erdoğan da o hale gelmiştir. Faşist iktidarlar baskı ve korkuyla, tehdit ve şantajla, algı operasyonlarıyla ayakta dururlar. Ama Kürt halkı ve Türkiye'de çok önemli ve değerli bir kesim olan Türkiye demokrasi güçleri ile sol ve sosyalist güçler, yani Kürtlerle yoldaşlık eden güçler, bu iktidarı Türkiye siyasetinin çöp sepetine atma düzeyine getirmiştir.

Bu iktidar Kürt halkının özgürlük mücadelesini çökertmek ve tasfiye etmek için Sri Lanka'yı model almıştı. Bugün Sri Lanka'da örnek aldıkları hanedan halk isyanlarıyla sarsılıyor. Bugün Sri Lanka'da halk sarayları basıyor. Bugün Sri Lanka'da kirli ve katliamcı politikalar yürüten faşist iktidar halka teslim olmamak için ülkeyi terk ediyor. Bu sorunu diyalog ve müzakereyle, Kürtlerin liderleriyle, Kürt halkının temsilcileriyle çözmek varken Sri Lanka'dan model getirirseniz sonunuz Sri Lanka gibi olur. Biz konferanslarla, demokrasi buluşmalarıyla yine demokratik ittifakı geliştirerek büyük yürüyüşümüzü ve mücadelemizi büyük zaferle mutlaka taçlandıracağız. Ne işgal girişimleri ne Rojava'yı tehdit ve tasfiye planları ne de HDP'yi kapatma ve boğma siyaseti başarılı olacak, onlar yenilecekler."

Hdp\'li Tayip Temel: "Akp ve MHP\'nin Topluma Vereceği Bir Söz ve Vaat Kalmamıştır. Tutundukları Tek Şey Polis Gücü ve Yargı Sopasıdır"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Hdp'li Tayip Temel: 'Akp ve MHP'nin Topluma Vereceği Bir Söz ve Vaat Kalmamıştır. Tutundukları Tek Şey Polis Gücü ve Yargı Sopasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı
    13:20 Kayseri Sporcuları Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda 10 Madalya Kazandı

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri'yi temsil eden sporcular, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı, sporcuları makamında ağırlayarak başarılarını kutladı ve desteklerinin devam edeceğini belirtti.

  • Siirt Belediyesi Halk Otobüsleri Sarı ve Maviye Boyandı
    13:19 Siirt Belediyesi Halk Otobüsleri Sarı ve Maviye Boyandı

    Siirt Belediyesi, İl Özel İdarespor'un renkleri olan sarı ve maviye boyanan halk otobüslerini hizmete sundu. Belediye Başkan Vekili Kemal Kızılkaya, otobüslerin takım renklerine boyanmasının bütünlük ve ahenk sağlamak amacıyla yapıldığını belirtti. Ayrıca, taraftarlara formalar ve polarlar hediye edildi.

  • Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi
    13:19 Yalova'da AK Parti teşkilatı tarafından iftar programı düzenlendi

    Yalova'nın Altınova ilçesinde, AK Parti teşkilatı tarafından Hürriyet Mahallesi'nde iftar programı düzenlendi. Programa AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Altınova İlçe Başkanı Metin Bülbül ve Altınova Belediye Başkan adayı Regaip Ahmet Özyiğit'in de aralarında olduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. İftarın ardından dua edildi.

  • Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü
    13:18 Kayseri Bilek Güreşi Sporcuları Türkiye Şampiyonasından 5 altın madalya ile döndü

    Samsun'da düzenlenen Bilek Güreşi Türkiye Şampiyonası'nda Kayseri Bölgesi Bilek Güreşi Sporcuları, 5 altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalya kazandı. Sporcular, Gençlik ve Spor İl Müdürü tarafından kabul edildi ve başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı
    13:17 Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalan 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar, ölümünün 2. yılında anıldı

    Antalya'da sahipsiz köpeklerden kaçarken kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Mahra Melin Pınar'ın ölümünün 2. yılında mezarı başında anma töreni düzenlendi. Ailesi, arkadaşları ve öğretmenleri, Belek Mahallesi'ndeki mezarlıkta bir araya gelerek Mahra'yı anarak çiçek bıraktı ve dua etti. Baba Murat Pınar, kızının ölümünün üzerinden 2 yıl geçtiğini belirterek duygusal bir konuşma yaptı. Anne Derya Pınar ise kızının mezarında Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Mahra'nın arkadaşları ise mezarın başında gözyaşlarına hakim olamadı.

  • Edirne'de Çiftçilere Alternatif Üretim Modeli Geliştiriliyor
    13:16 Edirne'de Çiftçilere Alternatif Üretim Modeli Geliştiriliyor

    Edirne Valiliği himayesinde, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, çiftçilere alternatif üretim modeli geliştiriliyor. Lale, sümbül ve nergis gibi çiçek soğanlarının yetiştiriciliği Edirne'de yaygınlaştırılarak tarımsal çeşitlilik artırılacak. Proje, çiftçilere ek gelir sağlamakla kalmayıp aynı zamanda Edirne'nin tarımsal çeşitliliğini ve turizm potansiyelini de artırarak bölgenin ekonomik kalkınmasına katkı sağlamayı hedefliyor.

  • Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak
    13:16 Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, projeleri ve yatırımları artırarak Kocasinan'ı daha ileri noktalara taşıyacak

    Kocasinan Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan'ı hak ettiği şekilde daha ileri noktalara taşımak için yoğun gayret sarf ettiklerini belirterek, 'Kocasinan'da yaşamak ayrıcalıklıdır' dedirtene kadar projeleri ve yatırımları artırarak devam edeceklerini söyledi.

  • Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi
    13:16 Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi

    Türkiye'nin alanında en kapsamlı engelsiz yaşam merkezlerinden biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Besime Özderici Engelsiz Yaşam Merkezi, özel ihtiyaçlı bireylerin eğitim ve tedavi ihtiyaçlarına cevap verirken, engelsiz bir gelecek için de hizmet veriyor.

  • Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi
    13:15 Amasya Üniversitesi'nde Müzik Etkileşimli Kitap Okuma Etkinliği Düzenlendi

    Amasya Üniversitesi Hüseyin Hüsamettin Yasar Merkez Kütüphanesi'nde 60. Kütüphane Haftası dolaysıyla, 'Müzik Etkileşimli Kitap Okuma' etkinliği düzenlendi. Etkinliğe Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Ali Bilici piyano, Dr. Öğretim Üyesi Burcu Akbulut Bilici ise yan flüt ile katıldı. Etkinlikte kitap okumanın önemi müzikle vurgulanarak, dinleyiciler müzik eşliğinde kitap okudu ve verimli bir okuma ortamı oluşturulması hedeflendi.

  • Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor
    13:14 Yarım Asırlık Bir Aşk Hikayesi: Alzheimer Hastası Eşini Bir An Olsun Yalnız Bırakmıyor

    Gaziantep'te yaşayan Ahmet Kılavuz, eşi Sabiha Kılavuz'a konulan ileri seviye Alzheimer teşhisi sonrasında onu yalnız bırakmıyor. Çift, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Moral Evi'nde tedavi görerek eski güzel günlerini yeniden yaşıyor.

  • BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı
    13:13 BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yüzde 1,97 Değer Kazandı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,97 değer kazanarak 8.980,33 puana çıktı. Bankacılık endeksi yüzde 2,54, holding endeksi yüzde 1,87 değer kazandı. Ulaştırma sektörü yüzde 2,81 ile en çok kazanan, orman kağıt basım ise yüzde 1,15 ile en çok kaybeden sektör oldu. Analistler, küresel pay piyasalarında belirsizliklere rağmen pozitif bir seyir izlendiğini belirtti.


Advertisement