HDP'li Vekile, "Kaymakamı Öldürmeye Teşebbüs" Suçlaması - Son Dakika
Güncel

HDP'li Vekile, "Kaymakamı Öldürmeye Teşebbüs" Suçlaması

Tutuklanan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yönelik suçlamalar içinde eski Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u öldürmeye teşebbüs ettiği iddiası da var.

05.11.2016 08:44  Güncelleme: 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İfade vermeye gitmedikleri gerekçesiyle haklarında gözaltı kararı verilen HDP'li 15 vekilden 9'u tutuklandı. 3'ü adlî kontrol şartıyla serbest kaldı. Üç vekil hakkında daha gözaltı kararı var. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'ya yönelik suçlamalar içinde eski Uludere Kaymakamı Naif Yavuz'u öldürmeye teşebbüs ettiği iddiası da var.

TUTUKLU VEKİLLER

1) Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Milletvekili (Diyarbakır'da tutuklandı. Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.)

2) Figen Yüksekdağ, Van Milletvekili (Diyarbakır'da tutuklandı. Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne konuldu.)

3) Gülser Yıldırım, Mardin Milletvekili (Diyarbakır'da tutuklandı)

4) İdris Baluken, Bingöl Milletvekili (Bingöl'de tutuklandı)

5) Nursel Aydoğan, Diyarbakır Milletvekili (Şırnak'ta tutuklandı)

6) Leyla Birlik, Şırnak Milletvekili (Şırnak'ta tutuklandı)

7) Selma Irmak, Şırnak Milletvekili (Hakkâri'de tutuklandı)

8) Ferhat Encu, Şırnak Milletvekili (Hakkâri'de tutuklandı)

9) Abdullah Zeydan, Hâkkari Milletvekili (Hakkâri'de tutuklandı)

SERBEST KALANLAR

1) Sırrı Süreyya Önder, Ankara Milletvekili (Adli kontrol şartıyla serbest)

2) Ziya Pir, Diyarbakır Milletvekili (Adli kontrol şartıyla serbest)

3) İmam Taşçıer, Diyarbakır Milletvekili (Adli kontrol şartıyla serbest)

3 VEKİL DAHA VAR

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, haklarında gözaltı kararı olan 3 milletvekili daha var. Bu vekillerden Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer Öztürk yurt dışında. Bakanlık, Nihat Akdoğan'la ilgili sürecin devam ettiğini belirtmişti. Öztürk hakkında, Cuma akşam saatlerinde yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na göre HDP'liler hakkındaki gözaltı kararları, Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için alındı.

FERHAT ENCU'YA 'KAMU GÖREVLİSİNİ ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS' SUÇLAMASI

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encu'nun "askeri yasak bölgelere girmek, halkı askerlikten soğutma, kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs, terör örgütü propagandası yapma, zincirleme şekilde kamu görevlisine hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme" suçlarını işlediğine yönelik dosyaları bulunuyor.

TAZİYEYE GİDEN KAYMAKAMA SALDIRI

Encu hakkında Şırnak Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiği olaya ilişkin taziye ziyaretinde bulunmak, hayatını kaybedenlerin yakınlarıyla görüşmek üzere bölgeye giden dönemin Kaymakamı Naif Yavuz'un yaralanması nedeniyle "öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği dosyası da bulunuyor.

"VURUN, ÖLDÜRÜN, ATEŞE ATIN, YAKIN"

Fezlekede Encu'nun, Kaymakam Yavuz'a yönelik, "Vurun, öldürün, ateşe atın, yakın" şeklinde ifadeler kullandığı, beraberindeki grupla saldırıda bulunmak suretiyle Yavuz'un hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanmasına neden olduğu ve "iştirak halinde yaralamak suretiyle kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüs" suçunu işlediği belirtiliyor.(Kaynak: Al Jazeera)

HDP\'li Vekile, "Kaymakamı Öldürmeye Teşebbüs" Suçlaması

Son Dakika Güncel HDP'li Vekile, 'Kaymakamı Öldürmeye Teşebbüs' Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement