Hdp Mardin Milletvekili Dora Açıklaması - Son Dakika
Politika

Hdp Mardin Milletvekili Dora Açıklaması

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "Asuri, Süryani halkının yaşadığı saldırı ve katliamlara karşı başta BM ve koalisyon güçleri olmak üzere, tüm demokratik güçler, insan hakları savunucusu kişiler ve kurumlar daha etkin ve pratik girişimlerde bulunmalıdır" dedi.

10.08.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Mardin Milletvekili Erol Dora, "Asuri, Süryani halkının yaşadığı saldırı ve katliamlara karşı başta BM ve koalisyon güçleri olmak üzere, tüm demokratik güçler, insan hakları savunucusu kişiler ve kurumlar daha etkin ve pratik girişimlerde bulunmalıdır" dedi.

Dora, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Süryanilerin, Irak ve Suriye'de karşı karşıya kaldığı olumsuz koşullara değindi.

DAEŞ'in yaklaşık bir haftadan bu yana yeniden Asuri, Süryani halkına karşı saldırılara başladığını ifade eden Dora, saldırılarda can kayıplarının yanı sıra insanlık tarihine ve kültürüne ait değerlere de zarar verildiğini, kentlerin tahrip edildiğini söyledi.

Başta Irak ve Suriye olmak üzere Ortadoğu coğrafyasında son yıllarda yaşanan gelişmelerin, tüm farklı halklar ve inançların bu dramatik durumdan kurtulması için tek yolun evrensel insan hakları, demokrasi, özgürlük, eşitlik gibi ilkelerin hayata geçirilmesi olduğunu ortaya koyduğunu belirten Dora, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Asuri, Süryani, Keldani halkına yönelik yıllardır meydana gelen bütün bu saldırılara karşı hem Irak, Suriye ve komşu devletler hem de Birleşmiş Milletler, Amerika ve Avrupa Birliği ülkeleri maalesef duyarsız kalmışlardır. Bölgede etkin bir güç olma iddiasıyla hareket eden Türkiye devleti de konuyla ilgili duyarlı bir yaklaşım sergilememiştir. Kendi ata topraklarında maruz kaldıkları terör saldırıları sonucu neredeyse bitme noktasına getirilen Asuri, Süryani halkının yaşadığı bu saldırı ve katliamlara karşı başta BM ve koalisyon güçleri olmak üzere, tüm demokratik güçler ve insan hakları savunucusu kişiler ve kurumlar daha etkin ve pratik girişimlerde bulunmalıdır."

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Hdp Mardin Milletvekili Dora Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement