HDP'nin 5. Olağan Kongresi yapılıyor (2) - Son Dakika
Güncel

HDP'nin 5. Olağan Kongresi yapılıyor (2)

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanlığı seçimde tutumlarının net olduğunu belirterek, "Kamuoyu önünde açık, şeffaf görüşmeler yapılması halinde tutum belgemizde de belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız." dedi.

03.07.2022 15:12  Güncelleme: 17:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Cumhurbaşkanlığı seçimde tutumlarının net olduğunu belirterek, "Kamuoyu önünde açık, şeffaf görüşmeler yapılması halinde tutum belgemizde de belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız." dedi.

Sancar, HDP'nin Ankara Spor Salonu'ndaki 5. Olağan Büyük Kongresi'nde, mevcut ittifaklara alternatif olarak "Demokrasi İttifakı"nı inşa etmeye başladıklarını söyledi.

Bu ittifakın geçici ve seçime dönük olmadığını vurgulayan Sancar, şöyle konuştu:

"Seçime bu ittifakla gireceğiz. Hedefimiz halkların, ezilenlerin, dışlananların ortak iradesinin parlamentoda en güçlü şekilde temsil hedefimizde en ufak bir tereddüdümüz yok. Bu yürüyüş bu hedefe doğru ilerlemektedir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise yine tutumumuz nettir. Bizler kamuoyu önünde açık, şeffaf görüşmeler yapılması halinde tutum belgemizde de belirttiğimiz ilkeler çerçevesinde müzakerelere ve ortak aday fikrine açığız. Eğer bu çağrımıza karşılık bulamazsak en doğal hakkımız olan seçimlere kendi adayımızla girme seçeneği de güçlü bir seçenek olarak durmaktadır."

"HDP nehri geçmek için köprü olmayacak"

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da "Türkiye halkları, kriz iktidarına da restorasyon siyasetine de asla mahkum ve muhtaç değildir." ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

"Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki HDP, salt nehri geçmek üzere yapılan hiçbir siyasi hesapta köprü olmayacaktır. Bizler 'Başka bir yol var' diyoruz. O yol da HDP'nin kararlılıkla savunduğu üçüncü yoldur. Bu da tüm demokrasi güçleriyle birlikte yol alacağımız Türkiye'nin demokrasi ittifakı dediğimiz demokratik ittifaktır."

Notlar

HDP Grup Başkanvekili Hakkı Saruhan Oluç ile Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'in divan eş başkanlığına seçildiği kongrenin açılışında İstiklal Marşı okunmadı.

Kongreye, Ahmet Türk, Sırrı Süreyya Önder, Sırrı Sakık, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş da katıldı.

CHP, Gelecek Partisi, DEVA Partisi, Saadet Partisi, Türkiye İşçi Partisi, Yeniden Refah Partisi ile çeşitli sendika ve meslek örgütlerinin temsilcilerinin de bulunduğu kongreye mesaj gönderen isimler arasında TEK Parti Genel Başkanı Ahmet Özal da yer aldı.

Pervin Buldan'ın konuşması sırasında yüzü kapalı iki kişinin terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın posterini açma girişimine görevliler engel oldu.(2)

HDP\'nin 5. Olağan Kongresi yapılıyor (2)
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel HDP'nin 5. Olağan Kongresi yapılıyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu
    15:20 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Balıkesir'de Sporcu Gençlerle Buluştu

    Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu, Balıkesir'i ziyaret ederek sporcu gençlerle bir araya geldi. Edremit Gençlik Merkezi'nde gönüllü gençler, sporcular ve öğrencilerle buluşan Bakan Yardımcısı, gençlerin görüş ve taleplerini dinledi. Bakan Yardımcısı ayrıca İvrindi ilçesinde yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı ve Gökçeyazı futbol sahasında çalışmaları yerinde inceleyerek bilgi aldı.

  • İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi
    15:19 İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın anma töreni düzenlendi

    İstanbul Adalet Sarayı'nda terör örgütü DHKP-C üyeleri tarafından şehit edilen Savcı Mehmet Selim Kiraz, düzenlenen törenle anıldı. Törende konuşan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Kiraz'ın adalet mirasını layıkıyla ifa etmek gerektiğini vurguladı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da törene katılarak Kiraz'ın makam odasına karanfil bıraktı.

  • Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu
    15:19 Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik'te Vatandaşlarla Buluştu

    Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen gece döneri sahur programında vatandaşlarla bir araya geldi. Başkan Aktaş, Bursa'nın her köşesinde gülümsediklerini ve bu şehirde yaşamaktan mutlu olduklarını belirtti.

  • Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak
    15:18 Balıkesir Büyükşehir Belediyesi 20 İlçede Sağlık Merkezleri Açacak

    Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, 20 ilçenin tamamında tam teşekküllü sağlık merkezleri açacak. Sağlık merkezlerinde ayakta muayene, teşhis ve tedavi, tahlil, enjeksiyon/pansuman, ağız ve diş sağlığı, psikolojik danışmanlık, aile danışmanlığı, diyetisyen ve evde bakım hizmetleri verilecek.

  • Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım
    15:17 Çevre Bakanı Özhaseki: Kentsel dönüşüm için birlikte çalışalım

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm için herkesi birlikte çalışmaya çağırdı. Özhaseki, şehirlerin bakım ve ihtimam istediğini vurgulayarak, şehirlerin geleceğinin yerel yöneticilerin ufuklarıyla doğru orantılı olduğunu belirtti. Ayrıca, çarpık kentleşme ve deprem riskine dikkat çeken Özhaseki, kentsel dönüşümün önemine değindi ve herkesin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini söyledi.

  • Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı
    15:17 Yalova'da Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi Başladı

    Yalova'da, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Yalova İlinde Çalı Fasulyesi Üretimini Artırma Projesi' kapsamında 104 çiftçiye 300 kilogram çalı fasulyesi tohumu dağıtıldı. Proje kapsamında 300 dekar alanda üretim yapılması hedefleniyor.

  • Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi
    15:16 Malatya'da yolcu treninde 18 kilo esrar ele geçirildi

    Malatya'da İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Siirt Kurtalan-Ankara seferini yapan yolcu treninde uyuşturucu madde sevkiyatı yapılacağı istihbari bilgisi üzerine çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda üç zanlının bagajlarında 18 kilo kubar esrar ele geçirildi. Olayda gözaltına alınan 3 zanlıdan 2'si tutuklandı ve cezaevine gönderildi.


Advertisement