Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da Başladı - Son Dakika
Güncel

Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da Başladı

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) tarafından başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, Musa Anter Parkı'nda başladı.

08.08.2017 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) tarafından başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti, Musa Anter Parkı'nda başladı. Diyarbakır ve İstanbul'un ardından Van'da başlayan nöbette polis yoğun güvenlik önlemi aldı.

Van'daki Vicdan ve Adalet Nöbeti'ne HDP Sözcüsü Osman Baydemir, HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Nadir Yıldırım, HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Bedia Özgökçe Ertan, Adem Geveri, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Şırnak Milletvekili Leyla Birlik, Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan, Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman, Şanlıurfa Milletvekili Dilek Öcalan ile Bitlis Milletvekili Mizgin Irgat ve HDP, DBP Van İl Örgütleri katıldı. HDP il binasından çıkan milletvekilleri ve parti yöneticileri küçük gruplar halinde polislerin aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında yaklaşık 400 metre yürüdükten sonra Ordu Caddesi güzergahından Musa Anter Parkı'na geldi. Burada ilk olarak meclis grup toplantısı yapıldı.

Musa Anter Parkı'nda düzenlenen grup toplantısında HDP Sözcüsü Osman Baydemir, vicdan ve adalet hareketinin Van'da engellenmeye çalışıldığını söyledi. Baydemir, "Bir kez daha vicdan ve adalet hareketi Van'da engellenmeye çalışılıyor. Barikatlarla durdurulmaya çalışıyor. Bu ülkede özgürlük, huzur, eşitlik, adalet tesis edilinceye kadar durmayacağız. Çünkü biz durursak, vicdanlar susarsa, çünkü adalet tecelli olmazsa bugüne kadar topluma dayatılan felaket daha da derinleşerek daha fazla can kaybına neden olacak. Daha fazla insanların acı çekmesine neden olacak. İşte HDP tam da bu noktada legal demokratik siyasetin temsilcisi olarak vicdan ve adalet hareketini başlatıyor. Bugün bu coğrafyada bir kez daha tanık olduk ki Van il teşkilatından Musa Anter Barış Parkı'na gelinceye kadar vicdan ve adalet diyen insanlar gözümüzün önünde gözaltına alınmaya çalışıldılar. Bize selam veren insanlar tehdit edildiler. Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinden sonra açığa çıkan milletin iradesinin kendisi yok edilmeye çalışıldı. 4 yıldır neredeyse adım adım barış masasını, müzakere masasını çökertmenin planını yaptılar. Suruç'tan başlayan Ankara Gar patlamasına devam eden süreçte adeta kan dökerek barış masasını devirerek bir iktidar devşirmeye çalıştılar" dedi.

MECLİS BAŞKANI KARAMAN'I ELEŞTİRDİ

HDP Sözcüsü Baydemir, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 5 milyonluk arabayla meclisin itibarını kurtarmaya çalıştığını belirterek şöyle dedi:

"TBMM Başkanı ne yapıyor. TBMM Başkanı adeta meclisini itibarını 5 milyonluk arabalarla kurtarmaya çalışıyor. Meclis Başkanı'na şuradan bir çağrımız var. Siz meclisin itibarını 5 milyonluk arabalarla kurtaramazsınız. Bu meclisin itibarı Demirtaşlar, Yüksekdağlar, milletvekilleri cezaevine konulduğunda yerlerdeydi. Şu anda siz olay mahallinden 5 milyonluk araçla kaçmanın, uzaklaşmanın çabası içindesiniz. Meclis Başkanı'na çağrımızdır gelin insanlık onurunun kurtarılması çabasında siz de bir rol, misyon sahibi olun."

TEK TİP ELBİSE İŞKENCE UYGULAMASIDIR

Tek tip elbisenin özü itibariyle bir işkence uygulaması olduğunu söyleyen Baydemir, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın bu uygulamadan ilham aldığını belirtti. Baydemir, "Şimdi AKP Genel Başkanı Erdoğan, Guantanamo uygulamasından ilham alıyor ve cezaevlerine tek tip elbise getireceğinin müjdesini veriyor. Sizler neyi kaybettiğiniz halen farkında değil misiniz? 12 Eylül faşit cuntasında tek tip elbise dayatmasının nasıl trajedilere yol açtığını bu toplum çok iyi biliyor. Tek tip elbise uygulaması özü itibariyle bir işkencedir. ve bu işkencenin hedefi de legal demokratik siyasetin cezaevinde bulunan aktörleridir. Nasıl ki OHAL'i devlete uyguluyoruz deyip cuntanın başaramadığı, gerçekleştiremediği darbeyi muhalefete yaptınız. Bu uygulamayla da cezaevinde bir işkencehane kurma çabası içerisinde" dedi.

HDP'li Baydemir, Beşiktaş Konyaspor maçında meydana gelen olayların Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkeye dayatmış olduğu amigo siyasetinin bir sonucu olduğunu kaydederek, "Taraftarların birbirini terörist olarak nitelendirmeleri senin son 3 yıldır ülkeye dayatmış olduğun amigo siyasetinin bir sonucudur. Eğer bir siyasi lider ağırlığını bilmez toplumu kutuplaştırırsa taraftarda sahaya iner. Türkiye bu noktaya gelmesin diye HDP susmayacak"dedi.

YENİ DEVLET KURMAK İSTİYORSUNUZ

Ak Partili MKYK eski üyesi Ayhan Oğan'ın 'yeni devlet' söylemi üzerine de açıklamalarda bulunan Baydemir, Hükümetin yeni bir devlet kurmak istediğini iddia etti. Baydemir şöyle konuştu:

"Ayhan Oğan itiraf etti ki yeni bir devlet inşa ediyorlar. Şimdi de Oğan'a böbürleniyor, ona kötü sözler söyleyip azarlıyorlar. Kötü sözler söylemeyin aynen de yapmak istediğiniz budur. Yeni bir devlet kurmak istiyorsunuz. Ama yeni bir devlet değil. Denenmiş, sınanmış insanlığa acılar yaşatan bir zihniyettir. O zihniyet 12 Eylül askeri cuntasını yaşattı. Şimdi devletin eski sahipleri devletin yeni sahipleri formatını kendi ideolojisini devlete bir format olarak çekiyorlar. ve bu formatı çekerken kocaman bir yalana 70 yıllık bir yalana sığınıyorlar. Devletin beka sorunu varmış, devletin beka sorunu yok. Adalet sorunu var. Vicdan ve adalet nöbetleriyle inşallah bu sorunu aşacağız. " Van'da 14 Ağustos'a kadar sürecek olan Vicdan ve Adalet Nöbeti'nde milletvekilliği düşürülen Figen Yüksekdağı'ın da mesajı okundu. - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hdp'nin 'Vicdan ve Adalet Nöbeti' Van'da Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Doğanşehir Kaymakamı Muhtarlarla Bir Araya Geldi
    17:09 Doğanşehir Kaymakamı Muhtarlarla Bir Araya Geldi

    Doğanşehir Kaymakamı Mehmet Kılıç, ilçedeki muhtarlarla bir araya gelerek Kahramanmaraş merkezli depremlerin izlerini silmek için çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Toplantıda, muhtarlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

  • Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı
    17:08 Zonguldak'ta jandarma kıyafeti giyen kadın serbest bırakıldı

    Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde jandarma kıyafeti giyerek vatandaşların kimliklerini kontrol ettiği gerekçesiyle gözaltına alınan kadın serbest bırakıldı. Müftü Mahallesi'nde jandarma kıyafeti giyen genç bir kadının yolda kimlik kontrolü yaptığı ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edildi. Polis, sahil kesiminde vatandaşların kimliklerini kontrol eden G.S'ye kimlik kartını sordu. Kartının bulunmadığını söyleyen kadın gözaltına alındı. Emniyetteki ifadesinde, jandarma mesleğini çok sevdiğini ve temin ettiği kıyafetlerle kimliklere baktığını anlatan G.S, işlemlerinin ardından salıverildi.

  • Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu
    17:06 Başkan Ünlü, Uzunyalı'da incelemelerde bulundu

    Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Uzunyalı'da oteller ve restoranlar bölgesinde incelemelerde bulundu. Yayaların rahat etmesi için çalışmalar başlattı.

  • Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı
    17:06 Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Kırgın Esnafları Barıştırdı

    Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, seçim çalışmaları sırasında kırgın olduklarını öğrendiği iki esnafı barıştırdı ve misafir oldu. Tavlı, esnaflarla bir araya gelerek dostluklarını pekiştirdi.

  • 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü
    17:05 1 günlük bebek ambulans helikopterle hastaneye götürüldü

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde doğan 1 günlük bebek, solunum sıkıntısı yaşadığı için hava ambulansıyla Konya Şehir Hastanesine sevk edildi.

  • İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı
    17:04 İzmir Kitap Fuarı Çocuk Edebiyatı Temasıyla Başladı

    İzmir Kitap Fuarı, çocuk edebiyatı temasıyla kapılarını açtı. Fuarda 800 yazar, gazeteci ve çizerin katılacağı etkinlikler düzenlenecek. Fuarın onur konuğu yazar Ahmet Ümit, çocuklara masal anlatmanın ve kitap okumanın önemini vurguladı. Fuar, 28 Nisan'a kadar sürecek ve çocuklar için özel etkinliklere ev sahipliği yapacak.

  • İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu
    17:04 İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen Alaçatı Ot Festivali korteji renkli görüntülere sahne oldu

    İzmir'in Çeşme ilçesinde düzenlenen 13. Alaçatı Ot Festivali kapsamında yapılan korteje çok sayıda kişi katıldı. Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin de katıldığı yürüyüşte yöresel kıyafet giyen vatandaşlar renkli görüntüler oluşturdu. Festival kapsamında müzik ve dans eşliğinde yürüyüş yapılan stantlar ziyaret edildi ve yöreye özgü otlar ve yemekler denendi. Festivalin sonuna kadar 1 milyonun üzerinde ziyaretçi bekleniyor.

  • Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi
    17:03 Sinop'ta makaron ve bandrolsüz puro ele geçirildi

    Sinop'ta emniyet ekipleri tarafından yapılan aramada bir iş yerinde 1800 makaron ve 162 bandrolsüz puro bulundu. Olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

  • ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi
    17:02 ESO Başkanı Kesikbaş, Vali Aksoy ve Başkan Ataç ile bir araya geldi

    Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy ve Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ile bir araya geldi. Kesikbaş ve oda yönetim kurulu üyeleri, Vali Aksoy'u ziyaret etti ve Başkan Ataç'la görüştü.


Advertisement