HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 164'üncü gününde - Son Dakika
Güncel

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 164'üncü gününde

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 164\'üncü gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 164'üncü gününe girdi.

13.02.2020 11:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi başlatan ailelerin evlat nöbeti, 164'üncü gününe girdi.

Terör örgütü PKK tarafından çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan evlat nöbetindeki ailelerin 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi sürüyor. HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi 164'üncü gününde de kar yağışı ve soğuk havaya rağmen devam ederken, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yol kesen teröristler tarafından kaçırılan oğlu Vedat Kaya için 164 gündür oturma eylemini sürdüren Şehmus Kaya 5 yıldır oğlundan haber alamadığını söyledi. Acılı baba, "Bunları bitirmeden ve evladımı da almadan buradan gitmeyeceğim. Kar da olsa, taş ve çamur bile yağarsa biz buradayız. Kış şartları bizim için zor değil, bunları bitirmek ve evladımı almak için buradayım" dedi.

Kar yağışı altında ellerinde çocuklarının fotoğrafı ile bekleyişini sürdüren annelerden Mevlüde Üçdağ da 6 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Ramazan için oturma eylemini sürdürdüğünü söyledi. Üçdağ, "Ben bir anne olarak HDP'yi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Kar da yağarsa, taş da yağarsa bunu bilsinler ki biz buradan gitmeyeceğiz. Evlatlarımızı alıncaya kadar buradayız. Çünkü çocuklarımızı kaçırmışlar götürüp mağaralarda yatırıyorlar. Zaten yastıkları taştandır. Onlar o haldeyken bizler sıcak yuvalarımızda oturamayız. Utanmıyorlar, kapının üzerine 'halklar partisi' yazıyorlar. Ben şuanda burada halk değil miyim, neden bana sahip çıkmıyorlar? Eğer Kürtlük davası ise bu, bunlar hepsi Kürt değiller mi? Zazalar ise ben de Zazayım, neden bizlere sahip çıkmıyorlar ya da çıkıp bir açıklama yapmıyorlar? Çıkıp bizlere bir açıklama yapsınlar ben kendi elimle çadırı kaldırırım buradan. Evladım gelmeden gitmem buradan, bekleyişimi sürdüreceğim" diye konuştu.

HDP il binası önünde eylemlerini sürdüren aileler, 'Kahrolsun HDP ve kahrolsun PKK' sloganları atarak tepkilerini dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 164'üncü gününde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı
    21:58 Muş Valisi Avni Çakır, üs bölgesinde görev yapan güvenlik güçleriyle iftar yaptı

    Muş Valisi Avni Çakır, Şehit Jandarma Üsteğmen İsmail Moray Üs Bölgesi'nde görevli güvenlik güçleriyle iftar yaparak, zorlu şartlarda görev yaptıklarına şahitlik ettiğini ve onlardan gelecek yerel seçimlerde desteklerini istedi.

  • Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi
    21:57 Diyarbakır Eğil ilçesinde iftar programı düzenlendi

    Eğil Belediyesi tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar programına birçok vatandaş katıldı. Programda, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri, Eğil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili, AK Parti Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de yer aldı. İftar programı dualarla sona erdi.

  • Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor
    21:51 Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, birlik ve beraberlik içinde size hizmet etmek için gün sayıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Pozantı ilçesinde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Cumhur İttifakı'nın birlik ve beraberlik içinde hizmet etmek için gün saydığını belirtti. Çelik, muhalefeti eleştirerek, birbirlerine ağır laflar söyleyenlerin artık bir araya gelemeyeceğini ve ülkeye verebilecekleri bir şeyin olmadığını ifade etti. Ayrıca, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in darbe açıklamalarına tepki gösteren Çelik, gençlerin demokrasi, siyaset, bilim ve teknolojiyle yan yana olması gerektiğini vurguladı.

  • Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı
    21:46 Eyüpsultan'da kaçırılan T.C'nin ölümlü kaza görüntüleri ortaya çıktı

    İstanbul Eyüpsultan'da yaşanan ölümlü kazaya ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı. Anne Eylem Tok'un olay yerine gitmesi ve kaçış planı yapması görüntülendi. Baba Bülent C.'nin ifadesiyle çelişen görüntüler de dikkat çekti. Polislerin T.C'nin Amerikan pasaportunu incelemesi de kameraya yansıdı. Olayın ardından Mısır'a kaçan şüphelilerin ABD'ye gittikleri tespit edilmişti.

  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.


Advertisement