HDP Sözcüsü Ebru Günay Açıklaması - Son Dakika
Politika

HDP Sözcüsü Ebru Günay Açıklaması

HDP Sözcüsü Ebru Günay Açıklaması

HDP Sözcüsü Ebru Günay, barolara ilişkin düzenleme hakkında, "Taslaktaki değişikliklere karşı HDP olarak en büyük muhalefeti geliştireceğimizi ve baroların yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz.

03.07.2020 13:31  Güncelleme: 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

HDP Sözcüsü Ebru Günay, barolara ilişkin düzenleme hakkında, "Taslaktaki değişikliklere karşı HDP olarak en büyük muhalefeti geliştireceğimizi ve baroların yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz." ifadesini kullandı.

Günay, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, Sivas'ta 1993, Çorum'da 1980'de çıkan olaylarda yaşamını yitirenleri andı.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesine ilişkin tartışmalara değinen Günay, bu sözleşmenin, kadınların yaşam hakkını korumaya almayı, erkek şiddetinin son bulmasını ve cinsiyet eşitliğini sağlamayı amaçladığını söyledi.

Sözleşme çerçevesinde hazırlanan Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun etkin uygulandığında kadınlar için şiddet, taciz, tecavüz ve ölüm dışında hayatlar olduğunun görüldüğünü belirten Günay, şu ifadeleri kullandı:

"Sözleşmenin başarısı bu kadar açık olmasına rağmen çok rahat sözleşmeden çekileceklerini söyleyebiliyorlar. İktidar için bir kağıt parçasından, bir polemik konusundan ibaret olan İstanbul Sözleşmesi, kadınlar için bir düşün teminatıdır."

Günay, barolara ilişkin düzenlemeye karşı olduklarını, bu konuda etkin bir muhalefet yürüttüklerini ifade ederek, "Barolarla avukatların fiilen ve hukuken bölünmesine hizmet edecek taslaktaki değişikliklere karşı HDP olarak en büyük muhalefeti geliştireceğimizi ve baroların yanında olduğumuzu bir kez daha güçlü bir şekilde dile getiriyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika HDP Sözcüsü Ebru Günay Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi
    06:19 İran'ın İsrail'e yönelik saldırısı analistler tarafından değerlendirildi

    İran'ın İsrail'e yönelik gerçekleştirdiği saldırı, analistler tarafından İran lehine bir beraberlik olarak tanımlandı. İsrail'in yüksek alarm durumu ilan etmesi ve Batı'nın İsrail'e desteğini yeniden göstermesi dikkat çekti. Ancak saldırının İran'ın zayıflığını ortaya çıkardığı ve İsrail'in güç dinamiklerini tanımakta başarısız olduğu belirtildi. İsrail'in saldırılardan kazanç sağladığı ancak stratejik bir kayıp yaşadığı ifade edildi.

  • İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'
    04:04 İran ve İsrail Arasındaki İlişkiler: Geçmişten Günümüze 'Örtülü Savaş'

    İran ile İsrail arasındaki ilişkilerin tarihi ve gerginliklerin sebepleri, İran'ın Filistin davasına destek vermesi, İsrail'in İran'a yönelik düşmanlık, İki ülke arasındaki 'örtülü savaş'ın detayları ve son gelişmeler.


Advertisement