Hdp'ye Yönelik Saldırılara Tepki - Son Dakika
Güncel

Hdp'ye Yönelik Saldırılara Tepki

Bir grup bilim insanı, sanatçı, siyaretçi, gazeteci ve yazar, HDP temsilcikleri ile seçim noktalarına yönelik saldırıları yayımladıkları bildiri ile kınadı.

15.03.2014 13:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Halkların Demokratik Partisi (HDP) temsilcikleri ile seçim noktalarına yönelik saldırılar, bir grup bilim insanı, sanatçı, siyasetçi, gazeteci ve yazar tarafından yayımlanan bildiri ile kınandı.

Yazar Oya Baydar, bir otelde düzenlenen toplantıda, yüzden fazla aydın tarafından imzalanan "Hükümete ve bütün partilere çağrımızdır" başlıklı bildiriyi okudu.

HDP'ye yönelik saldırıların bilinçli ve barış sürecini tehlikeye düşürmeye yönelik olduğu savunulan bildiride, "Seçim kampanyası yürütmenin bütün siyasi partilerin hakkı ve ödevi olduğuna, devletin de bu özgürlüğü eksiksiz sağlamakla yükümlü olduğuna inanıyoruz" ifadesi kullanıldı.

Bildiride, HDP'nin ülke çapında seçime katılan, demokrasiyi zenginleştiren farklı bir ses ve sözü dillendiren bir parti olduğu aktarılarak, seçim çalışmalarının sistemli olarak engellendiği ve saldırıya maruz kalındığı kaydedildi.

Seçim güvenliğini sağlamakla yükümlü bazı kamu görevlilerinin saldırılara seyirci kaldığına değinilen bildiride, "Kamu görevlilerinin saldırganlara gösterdiği 'anlayış' tüyler ürperticidir" denildi.

Bildiride, "Seçim süreçlerindeki demokratik rekabet, siyasal partilerin yaşam kaynağıdır. Tam da bu nedenle bütün siyasal partilerin HDP'ye yönelik saldırılara karşı ortak tutum almaları çağrısını yapıyoruz" görüşüne yer verildi.

Partilerin özgürce seçim çalışması yapmasının hukuk devletinin vazgeçilmez ilkesi olduğu vurgulanan bildiride, "Hükümeti anayasal görevine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Saldırganları yargı önüne çıkarmalı ve bundan sonra olası bütün saldırıları önceden engelleyecek önlemleri acilen almalıdır" ifadeleri kullanıldı.

"Herkes tavır almalı"

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erol Katırcıoğlu da değerlendirmesinde farklı yerlerde de olsa benzer eylemlerle HDP'ye yönelik bir tavır ve baskı olduğunu söyledi.

Demokratik süreçleri kullanmak isteyen bir partinin, demokratik hakkını kullanmak üzere yola çıktığında engellerle karşılaştığını anlatan Katırcıoğlu, "Gerçekten de demokrasiden yana herkesin tavır alması gereken bir durum" dedi.

Katırcıoğlu, demokrasiden yana güçlerin, demokratik mekanizmalara özellikle de seçim mekanizmasına sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda söz alan aralarında Ali Bayramoğlu, Ufuk Uras, Korhan Gümüş ve Prof. Dr. Mithat Sancar'ın da bulunduğu aydınlar, HDP'ye yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu, hükümet ve siyasi partiler başta olmak üzere herkesi göreve davet ettiklerini belirtti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hdp'ye Yönelik Saldırılara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement