Hedef Yerinden Yönetim - Son Dakika
Güncel

Hedef Yerinden Yönetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından sınırlarına bağlanan 9 ilçede hizmet vermek üzere 93 iş makinesi satın aldı.

12.02.2015 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir'den yeni ilçelere 25 milyon liralık araç desteği

25 milyon liralık yatırımla alınan yeni araçlar, İnciraltı'nda düzenlenen törenle hizmete girdi. Başkan Kocaoğlu, "2015 yılında İzmir'de yerinden yönetim sistemini oturtacağız. İnançla ve inatla, doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan; ilkelerimizden, onurumuzdan, dürüstlüğümüzden ve adaletimizden ödün vermeden çalışmaya devam edeceğiz. İzmir'in her geçen günü, bugünden daha iyi olacak" diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart yerel seçimleriyle sınırlarına bağlanan 9 ilçede hizmet vermek amacıyla filosuna kattığı 93 iş makinesini törenle hizmete aldı. İnciraltı Kent Ormanı Otoparkı'nda yapılan törene, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP İzmir milletvekilleri Prof. Dr. Hülya Güven, Mustafa Moroğlu, CHP İl Başkanı Bedri Serter, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Beydağ Belediye Başkanı S. Vasfi Şentürk ve Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ile meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Kirletmeden zenginleşmek

Alınan araçların yeni bağlanan ilçelerde hizmet vereceğini söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Yerinden yönetimin esas olduğuna inanıyoruz. 19 ilçede İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin merkez binası ve şantiyesi olacak. Yeni bir organizasyona gidiyoruz" diye konuştu.

Bayındır'da alacakları 53 ve 80'er dönümlük iki arazide K. Menderes için büyük iş makinelerinin konuşlanacağı bir şantiye kuracaklarını kaydeden Başkan Kocaoğlu, "Bergama'da da 170 dönüm şahıs arazisini kamulaştırıyoruz. Orada da aynı şekilde Bakırçay'ın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak, çiftçinin kalkınması için gereken soğuk hava deposu, işleme tesisi gibi ihtiyacı olan tesisleri yapıp kentin yerelde kalkınmasını sağlayacağız. 2015 yılı içinde yerinden yönetim sistemini oturtacağız" dedi.

Bu yıl ilk kez karla karşılaştıklarını ve önümüzdeki kış için özel araçlar alacaklarını belirten Başkan Kocaoğlu, temiz çevre için taş ocakları ve çimento fabrikalarının gerekli önlemleri almasını gerektiğini hatırlatarak önemli mesajlar verdi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin elinden yetki alınmadan önce bir tane taş ocağı ruhsatı bile vermediklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, "Taş ocakları, çimento fabrikaları bu kentin inşaat maliyetlerinin artmaması için uygun olan yerde gereklidir. Ancak baca salınımlarına, atıklara karşı dünyada her türlü arıtma ve filtre yöntemleri her gün gelişiyor. Ya bunları yapıp hayatiyetlerini sürdürüp çevreye zarar vermeyecekler ya da cezayi müeyyide, o da olmazsa gerekirse kaldırılması gerekecek. 'Hem kentin göbeğinde imalat yapayım, hem de vahşi üretim yapayım' böyle bir şey yok!" şeklinde konuştu. 600 kilometrelik sahil şeridinde kenti kalkındırmak ve turizm sektörünü geliştirmek istediklerinin altını çizen Başkan Kocaoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ancak bir taraftan da taş ocağına ÇED'in gerekli olmadığı raporları veriliyor. Belkahve'den, Nif Dağı'ndan Yarımada'ya mıcır gitse, hiç bir kişinin hiçbir kaybı olmaz. Biz bu bölgede yetki bizdeyken, bir tane taş ocağı ruhsatı vermedik. Bizim sınırımızın hemen sonrasında güzel ormanın içine taş ocağı ruhsatı verdiler. Bu bölgelerde çok daha fazla işlev görecek işlere bakmamız lazım. Kontrol etmek, kirletmemek kaydıyla gelişmek, zenginleşmek zorundayız. Biz emanetçiyiz. Çocuklarımıza daha sağlıklı çevre bırakmak durumundayız"

İzmir'in başarıları tesadüf değil!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, Londra merkezli World Mayor'un "Dünyada Yılın Belediye Başkanı" listesinde ilk 10'a girmesi konusunda ise şunları söyledi:

"Kentin problemlerini en iyi yerel yönetimlerinin bildiği ve bununla mücadele ettiği gerçek. Bütün kentlerin sorunu var. Önemli olan, sizin samimiyetle çalışarak bu sorunların ne kadarını hallettiğinizdir? Ne kadarını yaptınız? Oradaki grafik odur. Demiyor ki, İzmir'in sorunu yok. Belirli kriterlerle değerlendirilerek dünyadaki kentler arasında sıralama yapılıyor. 2011 yılında İzmir dünyada dördüncü, 2013 yılında altıncı, 2014 yılında ise ikinci büyüyen kent oldu. Bu bir tesadüf değil! Bu yıllardır göreve geldiğimizden bu tarafa yapığımız stratejik planla, belirlediğimiz yol haritasıyla, tutarlı bir şekilde yürüdüğümüz yolda verdiğimiz çabaların getirdiği bir sonuçtur. İzmir'in dünyada fark yarattığını, İzmir'de bir şeylerin iyi gittiğini, İzmir'de bir şeylerin çözülmeye çalışıldığını anlatan göstergeler bunlar. Hazineye bütün borçların ödenmesi, finans yapısının sağlamlaştırılması, kredi notunun yükselmesi, kaynak bulabilir olması, rüşvet almaması, kayırma yapmaması, belediyenin şeffaf yönetilmesi, katılımcı bir yönetim anlayışı ile yönetilmesi bu ödüllerin arkasında yatan nedenlerden bazıları. İzmir Büyükşehir Belediyesi, belediyeyi yönetirken evrensel ahlak yönetim kurallarına uymuştur, özü bu. İnançla ve inatla doğru bildiğimiz yoldan ayrılmadan; ilkelerimizden, onurumuzdan, dürüstlüğümüzden, şerefimizden, haysiyetimizden, adaletimizden ayrılmadan, belediye başkanlarımızla, meclis üyelerimizle, İzmirlilerle beraber yolumuza devam ediyoruz ve devam edeceğiz. İzmirli hemşehrilerimizle birlikte başardık; başaracağız. İzmir'in her geçen günü, bugünden daha iyi olacak. İzmir'de fark yaratıyoruz. "

Özel İdare sitemi

Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ise törenin yapıldığı İnciraltı Kent Ormanı'nın insan eliyle yapılan en büyük kent ormanı olduğunu belirterek, bu güzel ortamı yaratan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkür etti.

Bu bölgenin daha önce boş ve dolgu alanı olduğunu söyleyen Çalkaya, "Kentte ranttan beslenmek isteyenlerin hedeflerinde olan bir yerdi. Burada çok güzel, denize yakın villalar, restoranlar yapılabilirdi. Ama Aziz Başkan tavrını kentli için kullanıldı ve burası kent ormanı oldu. Burası hafta sonları 5 - 6 bin kişinin gezdiği bir yer haline geldi" diye konuştu. Kapatılan Özel İdare'nin elindeki yürümeyen araç parkurunun ilçe belediyelerine 'kendilerinden" olmadığı için verilmediğini de hatırlatan Çalkaya, "Aziz Başkan en doğru işi yaptı. Bu ekipmanları alarak büyüyen kente çok daha sağlıklı ve rahat hizmet götürecek. Ben kendisini yürekten kutluyorum. Bu ekipmanlara, Başkanımızın desteğine ve içgüdüsüne ihtiyacımız var" diye konuştu.

Törende yeni ilçelerde hizmet vermek üzere 12 adet çekici, 18 adet su tankeri, 37 kamyon, 26 iş makinesi olmak üzere 93 adet iş makinesi hizmete girdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi yeni araçlar için 25 milyon liralık yatırım yaptı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hedef Yerinden Yönetim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement