Hedefi Başkanlık Yaptığı Ilçeyi Avrupa Standartlarına Taşımak - Son Dakika
Güncel

Hedefi Başkanlık Yaptığı Ilçeyi Avrupa Standartlarına Taşımak

Karakoçan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cemil Sarıoğlu'nun hedefi, ilçeyi Avrupa standartlarına taşımak.

18.07.2017 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - Karakoçan Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirilen Kaymakam Cemil Sarıoğlu'nun hedefi, ilçeyi Avrupa standartlarına taşımak.

Elazığ Valiliğince yapılan görevlendirmenin ardından ilçeye hak ettiği belediye hizmetlerini kazandırmak için hummalı bir çalışma başlatan Sarıoğlu, bu süreçte yaşam kompleksleri, vinçli hidrolik sıkıştırmalı yer altı çöp toplama sistemi, otopark, asfaltlama çalışmaları, kanalizasyon ve içme suyu projeleri gibi 3 milyon 775 bin liralık yatırımı ilçeye kazandırdı.

Sarıoğlu, arıtma tesisi, sokak sağlıklaştırma projesi, park ve restorasyon, dere ıslah, yeni otogar ve sebze hali gibi çok sayıda projeyi ilçede hayata geçirmek için aralıksız çalışıyor.

Avrupa'da yaşayan ve yaz tatili için memleketlerine gelen Karakoçanlılara aynı standartlarda hizmet sunma hedefiyle çalışma yürüten Sarıoğlu, hazırladığı projeleri bir bir hayata geçiriyor.

"Atık su sorununu çözdük"

Sarıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karakoçan'a hizmet sunmak için mesai mefhumu gözetmeden çalıştıklarını söyledi.

"Son 10 yılda çözülemeyen, kronikleşmiş bir sorun olan atık su sorununu çözdük. Atıksu arıtma tesisini Karakoçan'a kazandıracağız. Adımımızı attık. Bakanlık nezdinde proje aşamasında devam ediyor. Çevreci belediye olacağız dedik. Yeşillendirme çalışmasına başladık. İlçemizde 25 bine yakın ağaç ve süs bitkisi diktik. Bu, Karakoçan tarihinde ilk." diyen Sarıoğlu, engelsiz bir ilçe hedefiyle engellilerin hiçbir sorunla karşılaşmadan kamu hizmetlerine ulaşması için hazırladıkları projeleri uygulamaya başladıklarını aktardı.

Cemil Sarıoğlu, projelerde ilçenin en büyük zenginliği olan gençleri unutmadıklarına işaret ederek, ilçeye gençlerin eğlenebilecekleri ve zaman geçirebilecekleri, futbol sahaları, bisiklet yolları, kamelyaların da bulunduğu bir tesis yapacaklarını belirtti.

Doğan her çocuk için bir çınar dikiliyor

İlçede doğan her bebek için "Bir nefes, bir çınar" sloganıyla bir çınar ağacı dikilmeye başlandığını vurgulayan Sarıoğlu, bu kapsamda yaklaşık 200'e yakın çınar fidanının toprakla buluşturulduğunu aktardı.

Sarıoğlu, çocuklar büyüdükçe, çınar ağaçlarının da büyüyeceğine dikkati çekerek, bu sayede ilçeye yeşil alan da kazandıracaklarını kaydetti.

"Elazığ'da doğalgazın geldiği ilk ilçe olacak"

Elazığ'a en uzak ilçe olmasına rağmen doğalgaza kavuşulması için çalışma başlattıklarını dile getiren Cemil Sarıoğlu, "Karakoçan, Elazığ'da doğalgazın geldiği ilk ilçe olacak." dedi.

Avrupa standartlarında hizmet

İlçe nüfusunun 2 katı kadar Karakoçanlının Avrupa'da yaşadığına işaret eden Sarıoğlu, Hollanda, Almanya ve Belçika gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlardan birçoğunun memleket hasreti çektiğini belirtti.

Onların da yaz aylarında Karakoçan'a geldiğini anlatan Sarıoğlu, tatillerini ilçede geçirdiklerini dile getirdi.

Sarıoğlu, hatta yurt dışında yaşayanların büyük bir kısmının düğünlerini Karakoçan'da yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"6 ayda 3 milyon 775 bin lira bütçe ile hizmet sunduk. Programa alınan 18 milyon liralık projeleri de uygulayacağız. Hemşehrilerimizin rahat etmesi ve Avrupa'daki yaşam standartlarında bir tatil geçirmeleri için çalışıyoruz. Avrupa'dan gelen hemşehrilerimizin Karakoçan'da güzel vakit geçirip, tatil yapmaları için belediyemiz bütün imkanlarını seferber etti. Hedeflerimizden biri Avrupa'daki standardı yoldan sosyal alanlara kadar her bakımdan Karakoçan'da da bulmaları. Avrupa standartlarında hatta birçok alanda onu geçecek noktada hizmet üretiyoruz."

İlçe nüfusunun 14 bin olduğunu ancak yaz aylarında bu sayının yaklaşık 35 bini bulduğunu aktaran Sarıoğlu, hedeflerinin 50-60 bin nüfusa hitap etmek olduğunu söyledi.

"Tek derdimiz hizmet"

Belediyedeki mevcut durumla ilgili incelemeler yaparken, mevcut kaynakların yerinde kullanılmadığını tespit ettiklerini dile getiren Sarıoğlu, "Üzülerek ifade etmek istiyoruz ki kaynakların millete hizmet olarak değil, farklı amaçlar için kullanıldığını gördük. Devletin vatandaşa hizmet için gönderdiği imkanların nerelere ve ne şekilde aktarıldığını görünce üzüntü duyduk. O kaynakları 6 aydır vatandaşın sorunlarını çözecek noktada kullanmak için seferber olduk. Tek derdimiz hizmet." ifadelerini kullandı.

"Tempomuza ayak uyduramayanlar emeklilik istedi"

Göreve başladığı ilk gün belediye çalışanlarına hizmet aşkıyla hareket edeceklerini belirttiğini belirten Sarıoğlu, onlara, "Devletin milletle kaynaşmasını sağlayacak projelerle belediyeyi yöneteceğiz. Mesai mefhumu gözetmeksizin çalışacağız." dediğini anlattı.

Hedefi Başkanlık Yaptığı Ilçeyi Avrupa Standartlarına Taşımak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hedefi Başkanlık Yaptığı Ilçeyi Avrupa Standartlarına Taşımak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement