Hedefimiz Engelsiz Şehirleriyle Güçlü Türkiye'dir" - Son Dakika
Güncel

Hedefimiz Engelsiz Şehirleriyle Güçlü Türkiye'dir"

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, şehirlerin, bütün özel gruplar için her yönüyle erişilebilir olmasını önemsediklerini belirterek, "Ulaşımın, sosyal alanların, konutların, toplu taşımanın engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak...

02.12.2018 18:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, şehirlerin, bütün özel gruplar için her yönüyle erişilebilir olmasını önemsediklerini belirterek, "Ulaşımın, sosyal alanların, konutların, toplu taşımanın engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde yeniden tasarlanması noktasında paydaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz engelsiz şehirleriyle güçlü Türkiye'dir." ifadesini kullandı.

Karaaslan, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yayımladığı mesajında, engellilerin hiçbir ayrımcılığa uğramadan toplumla bütünleşmesini sağlamayı sosyal devlet ilkesinin bir gereği ve toplumsal bir sorumluluk olarak gördüklerini ifade etti.

Engellilerin sporda, edebiyatta, sanatta, siyasette, hayatın her alanında topluma örnek olacak başarılar kazandığına dikkati çeken Karaaslan, hayallerinin önünde hiçbir engelin duramayacağını bilen, zorluklarla karşılaşsa da yılmaz karakterleriyle hayallerini gerçeğe dönüştüren engelli vatandaşların başarılarının toplumun kıvanç kaynağı olduğunu vurguladı.

Karaaslan, son 16 yıllık dönemde AK Parti hükümetleriyle ülkede insan merkezli yönetim anlayışının hakim olmasıyla her alanda reform niteliğinde pek çok düzenleme yaptıklarını, tarihi adımlar attıklarını, sosyal devlet ilkesini gerçek anlamda hayata geçirdiklerini kaydederek, şöyle devam etti:

"Engelliler konusunda işe engelliye bakış açısını değiştirerek başladık. Engelli vatandaşlarımıza yönelik sosyal politikalarımızı, yardım ya da lütuf değil hak olarak gördük ve uygulamalarımızı bu anlayışla şekillendirdik. Bu bağlamda 2005 yılında çıkardığımız Engelliler Kanunu ile eğitimden istihdama kadar pek çok alanda yasal düzenlemeleri hayata geçirdik, 2010 yılında yapılan anayasa değişikliği ile engellilere yönelik pozitif ayrımcılığı anayasal güvenceye aldık. 2007 yılında başlattığımız evde bakım desteği uygulamasından 2018 yılı başı itibarıyla 510 binden fazla engellimizin yararlanmasını sağladık. Kamuda engelli istihdamını 2002'den bu yana 9 katına, engel oranı yüzde 70 ve üzeri olanlarda engelli maaşını 25 katına çıkardık. AK Parti olarak engellilerle ilgili Cumhuriyet tarihimiz boyunca yapılmayanları, son 16 yılda başarmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

Verilen desteklemelerle engellilerin birçok kazanım elde ettiğini aktaran Karaaslan, "Biliyoruz ki engellilerimize verdiğimiz destek ve teşvikler hem onların yaşam kalitesini artıracak hem de sahip oldukları özgüven, azim ve inançlarını harekete geçirerek yeni başarılar kazanmalarına vesile olacaktır. Gururla ifade etmeliyiz ki ülkemiz bugün, engellilerin sosyal ve ekonomik olarak desteklenmesi konusunda dünyada örnek gösterilen ülkelerden biri haline gelmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

Karaaslan, engelli vatandaşların hayatın her alanında hizmetlere erişimini kolaylaştırdıkları gibi erişilebilir şehirler hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini vurgulayarak, AK Parti Çevre, Şehir ve Kültür Başkanlığı olarak şehirlerin kadın, çocuk, çevre, kültür-sanat dostu ve erişilebilir olması için "5 Temada Dost Şehirler" başlığında çalıştıklarını belirtti.

Şehirlerin, bütün özel gruplar için her yönüyle erişilebilir olmasını önemsediklerine dikkati çeken Karaaslan, mesajını şöyle tamamladı:

"Ulaşımın, sosyal alanların, konutların, toplu taşımanın engelli vatandaşlarımızın kullanımına uygun olacak şekilde yeniden tasarlanması noktasında paydaşlarımızla çalışmaya devam ediyoruz. Hedefimiz engelsiz şehirleriyle güçlü Türkiye'dir. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engellileri ve onların gören gözü, işiten kulağı, tutan eli olan sabır, şefkat, umut, merhamet abidesi kıymetli ailelerini sevgiyle selamlıyor, tüm engelli vatandaşlarımıza uzun ve mutlu bir yaşam diliyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hedefimiz Engelsiz Şehirleriyle Güçlü Türkiye'dir' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu
    10:21 İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

    Hatay'ın Antakya ilçesinde, deprem sonrası yıkım süreci devam eden 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. O anlar cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Yıkılma sırasında herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı
    10:20 Tekirdağ'da asayiş uygulamalarında 104 şüpheli gözaltına alındı

    Tekirdağ'da gerçekleştirilen asayiş uygulamaları sonucunda 104 şüpheli gözaltına alındı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, suçun önlenmesine yönelik çalışmalarını sürdürdü. Operasyonlar sonucunda öldürme, hırsızlık, dolandırıcılık, cinsel suçlar ve yağma olaylarına karıştığı belirlenen zanlıların adreslerine baskın düzenlendi. Gözaltına alınan 104 şüpheliden 44'ü tutuklandı, 60'ı ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok
    10:20 Hamza Dağ: İzmir'de termik santral yapma düşüncemiz yok

    Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ, İzmir'de termik santral inşa etmek gibi bir düşüncelerinin olmadığını açıkladı. Dağ, İzmir'in doğasına, havasına, suyuna ve yeşiline zarar verecek herhangi bir projenin içinde olmayacaklarını belirtti. Ayrıca, göreve gelir gelmez ağaçlandırma çalışmalarına başlayacaklarını ve her ilçeye 'İzmir Bahçeleri' kuracaklarını ifade etti.

  • Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı
    10:20 Afyonkarahisar'da Aranan Şahıs Köyde Yakalandı

    Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesinde 5 yıl hapis cezası ile aranan bir şahıs, jandarma tarafından saklandığı köyde yakalandı. İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda şahsın saklandığı köy tespit edildi ve jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Şahıs, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak
    10:20 CEM Vakfı, AİHM'in kararlarına ilişkin açıklama yapacak

    ANKA HABER AJANSI 29 MART CUMA GÜNDEMİ

  • Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    10:19 Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    Yunanistan'ın güneyinde 6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

  • Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler
    10:18 Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan'dan Mersin'e Projeler

    Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, kente güzel projeler kazandıracaklarını ve acil sorunlara çözüm bulacaklarını belirtti. Soydan, Mersin'in tarihi ve kültürel mirasını öne çıkaracaklarını ve kentin geleceğini değiştirmek için sandığa gidilmesi gerektiğini vurguladı.


Advertisement