Heidelberg Aadd'den Başkonsolos Aksen'i Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Heidelberg Aadd'den Başkonsolos Aksen'i Ziyaret

Heidelberg Aadd\'den Başkonsolos Aksen\'i Ziyaret

Aadd Heidelberg şubesinden Başkonsolos Serhat Aksen'i makamında ziyaret etti.

18.10.2012 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aadd Heidelberg şubesinden Başkonsolos Serhat Aksen'i makamında ziyaret etti.

AADDH( Almanya Atatürkçü Düşünce Derneği) Heidelberg şubesi Karlsruhe Başkonsolosluğuna bir ziyarette bulundu. Ziyaretin amacı yeni göreve başlayan Başkonsolos Serhat Aksen'e yeni görevinde başarılar dilemek ve çalışmalarına hız veren AADD Heidelberg olarak tanışmak olduğu dile getirildi.

Bu ziyaret çerçevesinde Almanya Türk Toplumunu ilgilendiren sorunlar dile getirilirken, seçim hakkı, çifte vatandaşlık, kadın hakları ve iki dilde eğitim konularında da görüşler bildirildi.

Tanışma toplantısı Başkonsolos Serhat Aksen, Çalışma Ataşesi vekili Fatih Kayhan ve AADD Heidelberg şubesi yönetim kurulu başkanı Dr. Nihat Genç ve üyeler Uğur Kırali, Sevil Bursalı, Seyda Kırali katıldı. Toplantı ADD Heidelberg Şube Başkanı Dr. Nihat Genç'in Heidelberg ADD'nin çalışmaları hakkında Başkonsolosa bilgi verdi.

Başkonsolos Serhat Aksen de Avrupa'da ve Almanya'daki Türk Sivil Toplum örgütlerinin önemine değindi. Almanya'da yaşayan Türklerin daima yanlarında olduğuna olduklarını söyledi. Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluğu olarak kendilerinin toplumun tüm kesimlerine açık ve kapsayıcı bir yaklaşım içerisinde olacaklarını, Başkonsolosluğun kapısının tüm kuruluş ve vatandaşlarımıza açık olduğunu, toplumsal yararı olan her türlü çalışmaya çağdaş devlet anlayışı çerçevesinde karşılıklı etkileşim içinde destek vereceklerini belirten Başkonsolos Aksen, Türk derneklerinin toplumun sosyal ve kültürel yönden ilerlemesinde ve ihtiyaç duyulan hizmet alanlarında taleplerin karşılanmasındaki önemli rollerine dikkat çekti. Aksen, değişik bölgelerde ve çeşitli alanlarda dernek ve kuruluşlarımızın bulunmasının olumlu bir olgu teşkil ettiğini, çeşitliliklerimiz ile farklılıklarımızın aynı zamanda toplumumuzun zenginliğini ve gücünü gösterdiğini ve ortak konularda toplum önderlerinin birlikte hareket edebilmesinin önemini vurguladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heidelberg Aadd'den Başkonsolos Aksen'i Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement