Heidelberg'te Yüksek Öğretim İçin Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Heidelberg'te Yüksek Öğretim İçin Bilgilendirme Toplantısı

Baden-württemberg Eyaleti'nde, yüksek öğretim- öğrenime giden yollar konulu göçmen kökenli gençler ve veliler için bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

05.11.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Baden-württemberg Eyaleti'nde, yüksek öğretim- öğrenime giden yollar konulu göçmen kökenli gençler ve veliler için bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Baden-Württemberg Bilim, Araştırma ve Sanat Bakanlığı ile Heidelberg Belediyesi ortaklaşa, göçmen gençlere ve velilere yönelik, yüksek öğretim- öğrenime giden yollar konulu bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Heidelberg Üniversitesi Eğitim Enstitüsü'nün ev sahipliği yaptığı toplantıya, Heidelberg Üniversitesi'nden Prof. Dr. Annelie Wellensiek ve Prof. Dr. Havva Engin, Bilim, Araştırma ve Sanat Bakanlığı'ndan Oliver Orth ve Belediye adına Sylvia Selke konuşmacı olarak katıldı.

İlk olarak söz alan Prof. Dr. Annelie Wellensiek, Göçmen kökenli çocuk ve gençlerin daha fazla eğitime ihtiyacı bulunmaktadır. Her bireyin kabiliyetlerini tam olarak geliştirmesi Eyaletimizin çıkarınadır. Bu nedenle, göçmen kökenli ailelerin çocukları ve onların velileri, Baden-Württemberg'in okul ve yüksek okul sistemi içinde bulunan eğitim fırsatları hakkında bilgilendirmeliyiz"dedi.

Daha sonra söz alan ve bu toplantının ev sahipliğini yapan Prof. Dr. Havva Engin, "Almanya yüksek okullarında göçmen kökenli öğrencilerin sayısı hala çok düşük. Göçmen kökenli gençlerin eğitim başarılarını arttırmak ve onları yüksek öğretime katma çabalarına, gençlere ve ailelerine yönelik bilgilendirme toplantıları geç kalmadan ve olabildiğince erken başlamalı diyen Engin, okul başarısının en önemli faktörlerinden biri bilgili velilerdir. Zira onlar çocuklarının en büyük destekcileridir. göçmen gençlerin ve ailelerin zamanında eğitim ve yüksek öğretim - öğrenim konularına eğilmelerini sağlamak ve böylece gençlerin biriktirdikleri kültürel ve dilsel zenginlikleri eğitim başarısına çevirmekte bilinç sağlamak ve motive etmektir. Baden-Württemberg Eyaleti eğitim sistemi, alınan bir diploma üzerine daha fazla vasıf edinme ve eğitim almaya yönelik bir çok imkan ve yol vardır. Önemli olan bu yolları bilmek ve onlardan istifade etmektir. Biz burada bunları anlatıyoruz"dedi.

Diğer iki konuşmacıda Bakanlık ve belediye arasındaki çalışmalardan söz ettiler.

Toplantı'da, Adnan Rana, Anna Katzelnik, Fatih Islak, Arif Guersoy, Hatice Ates, Khurram Shahid, Laura Scaglione, Luigi Bassino, Malinor Zegraj, Mehtap Koksoy oluşan eğitim uzmanları, velilere ve gençlere Alman Yüksek Eğitim sisteminin yapısı ve aşamalarıyla ilgili, izlenmesi gereken yolları toplantıya katılanlara bir slayt gösterisiyle anlattılar. sonra da gençlere ve göçmen velilere, kendi dillerinde Baden-Württemberg Yüksek öğrenim konularındaki soruları cevaplandırdı.

Baden-Württemberg Ekonomi ve Bilim Bakanlığı, toplantı da, birçok broşür ve yayın dağıtarak, gençler ve velileri bilgilendirdi.

Görüntü dökümanı

DHA'ya konuşan, Heidelberg Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Annelie Wellensiek

DHA'ya konuşan Prof. Dr. Havva Engin

Heidelberg belediyesi adına Sylvia Selke

Bilim, Araştırma ve Sanat Bakanlığı'ndan Oliver Orth

Uzman gençleri sunumu

salondan görüntüler

Toplantıya ilgi yoğun oldu.

DHA konuşan uzman gençler Mehtap Köksoy ve Arif Gürsoy

Haber: Mümin KARACA/ Kamera: Dilara KARACA/ HEİDELBERG/ DHA

(Tür: Dış)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Heidelberg'te Yüksek Öğretim İçin Bilgilendirme Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement