Hekim Adayları Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika
Güncel

Hekim Adayları Beyaz Önlük Giydi

Hekim Adayları Beyaz Önlük Giydi

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde, birinci sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

16.03.2017 19:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesinde, birinci sınıf öğrencileri için beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen törende konuşan Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir'in Türkiye standartlarında sağlık hizmeti verdiğini ifade ederek, tıp fakültesi işbirliği ile bu standardı daha yukarılara taşımak istediklerini söyledi.

Balıkesir'in Türkiye standartlarında sağlık hizmeti sağlık hizmeti sunduğunu gururla söylediğini ifade eden Vali Yazıcı, "Öncelikle sevgili öğrencilerimizin anne ve babaları, çocuklarınız için çok isabetli bir karar vermişsiniz. Çocuklarınıza tıp fakültesini kazandırabilmek adına büyük fedakarlıklar yaptığınızın bilincindeyim. Sevgili gençler, kutsal ama bir o kadar da meşakkatli bir mesleği seçmiş bulunmaktasınız. Bu zorluklar, üzerinize aldığınız sorumluluklar bir çocuğun gülümsemesiyle bir ablanızın bir ağabeyinizin 'Allah razı olsun doktor hanım, doktor bey' demesiyle bütün yorgunluklarınızı unuttuğunuz an hayatınızdaki en güzel anlar olacaktır. Çünkü insana yardım onun ihtiyacını gidermeniz dünya üzerinde yapacağınız en güzel şey. İnsanların sorunlarını dertlerini gidermek için vargücüyle çalışan tüm hekimlerimizin tıp bayramını kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur ise, tıp tahsilinin uzun bir süreci kapsadığını belirterek, hayatın her alanında doktorlara ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

Her işin başının sağlık olduğunu söyleyen Uğur, şöyle konuştu:

"Sağlığımız yerinde olduğu zaman diğer işler zaten olup gidiyor. İnsanoğlu ana rahminden itibaren doktor kontrolünde mutlaka hekimlerle bir münasebetimiz var. O yüzden hekimler bizim için saygıdeğerdir. Hekimlere zaman zaman yapılan hareketleri de görüyoruz. Onları da şiddetle kınıyoruz. Hekimler önemli bir görevi ifa ediyorlar. Tıp tahsili uzun bir süreci kapsıyor. İhtisası da içine alırsak 11-12 yıl sürüyor. Tıp öğrencileri uzun ince bir yolda. Bugün beyaz önlüklerini giyip bu yola çıkacaklar. Anne babalar içinde önemli tabi onlarda çocukları iyi bir hekim olsun istiyorlar. Ama görüyoruz ki ülkemizde sağlığa verilen kaynaklar iftihar edilecek düzeye geldi. Üniversitemize geldiğimizde bunu görüyoruz ve iftihar ediyoruz. Yılda 10 bine yakın hekim mezun oluyor. Umarım Türkiye'nin hekim açığını kısa zamanda kapatır, iyi hekimler yetiştirir, sağlıklı nesillerimiz olur diyor bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum."

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir de, tıptaki gelişmelerin her geçen gün arttığını belirtirken ülke olarak da bu gelişmelerin uzağında kalamayacaklarını ifade etti.

Tören, öğrencilere beyaz önlüklerinin giydirilmesinin ardından verilen kokteyl ile sona erdi.

Törene, Balıkesir Garnizon Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Kemal Turan, protokol üyeleri, öğretim görevlileri, öğrenci ve veliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hekim Adayları Beyaz Önlük Giydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement