Hem Kodluyorlar Hem Oynuyorlar - Son Dakika
Güncel

Hem Kodluyorlar Hem Oynuyorlar

Gümüşhane'de geliştirlen proje kapsamında ilkokul öğrencileri, kodlama eğitimiyle kendi bilgisayar oyunlarını kendileri yazıyor.

15.01.2018 17:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gümüşhane'de geliştirlen proje kapsamında ilkokul öğrencileri, kodlama eğitimiyle kendi bilgisayar oyunlarını kendileri yazıyor.

Kentte öğrencilerin teknoloji ile buluşması ve geleceğin teknolojisi olarak gösterilen kodlamayı küçük yaştan öğrenmeleri için hazırlanan proje kapsamında, il merkezi ve ilçelerde yaklaşık 3 bin çocuğa kodlama eğitimi verildi.

Öğrencilerce hazırlanan oyunların ve teknolojik maketlerin sergilendiği atölyede incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Okay Memiş, çocuklarca yapılan oyunları ve eserleri inceledi.

Çocuklarla yakından ilgilenen ve oyunlarla ilgili çocuklardan bilgi alan Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Gümüşhane'nin Türkiye'de kodlama projesini en iyi uygulayan 3 ilden birisi olduğunu söyledi.

Projenin Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın destekleriyle yaklaşık 1 buçuk yıldır ilde uygulandığı bilgisi veren Memiş, "Çocuklar bilgisayar oyunlarını kendileri tasarlıyor. Böylelikle çocukların kültür emperyalizmine maruz kalmasını önlüyoruz. Sosyal Destek Programları'nın (SODES) yüzde 90'ını kodlamaya ayırdık. Eskiden bu kaynaklar FETÖ'cülere giden kaynakları biz çocuklarımıza, öğrencilerimize ayırdık. Teknolojiyi sadece kullanan değil hem kullanan hem de üreten nesiller yetiştirmek istiyoruz. Çocuklarımıza güveniyoruz." diye konuştu.

-"Çocuklar bilgisayar oyunlarını kendileri tasarlıyor"

Memiş, kentte 3 bin öğrenciyi kodlama projesiyle buluşturdukları bilgisini aktararak "Çocuklar bilgisayar oyunlarını kendileri tasarlıyor. Böylelikle çocukların kültür emperyalizmine maruz kalmasını önlüyoruz bir noktada. Teknolojiye sahip olan ülkeler kendi kültürlerini, inançlarını bize farkında olamadan empoze ediyorlar. Ama biz kendimiz tasarlarsak kendi milli ve yerli kültürümüzü inşallah yaşatmış olacağız. Bunları hep birlikte göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Memiş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belirlemiş olduğu 2023 hedeflerine ulaşmanın yolunun bu atölyelerden geçtiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

Biz çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize göre yetiştireceğiz. Aynı zamanda teknolojiye sahip, hakim, teknolojiyi ve bilimi bilen, bilgiyi kullanan nesiller ve gençler yetiştireceğiz. Bunu başaramazsak bugün Kudüs'te tasarrufta bulunanalar yarın Allah muhafaza Mekke ile ilgili tasarrufta bulunur, biz sadece izleriz. Devlet olarak güçlü olmak zorundayız. Manevi değerlerimiz açısından da, insanlık tarihi açısından da bütün dünya açısından da köklerimizden aldığımız mirası barışçı, adaletli devlet anlayışını, toplum anlayışını dünyada da hakim kılmamız için biz mutlaka bilime, ilime ve teknolojiye sahip olmak durumundayız."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hem Kodluyorlar Hem Oynuyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement