Hema Endüstri A.Ş. ile Credıt Suısse Arasında Anlaşması - Son Dakika
Güncel

Hema Endüstri A.Ş. ile Credıt Suısse Arasında Anlaşması

Türkiye'nin öncü sanayi ve mühendislik gruplarından olan Hema, dünyanın sayılı finans kuruluşlarından Credit Suisse ile önemli bir kredi anlaşmasına imza attı.

20.10.2015 13:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektörünün en önde gelen sanayi kuruluşları içinde yer alan Hema Endüstri A.Ş. ile uluslararası piyasaların en büyük finans kurumlarından olan Credit Suisse arasında 250 milyon euroya kadar uzun vadeli sendikasyon kredisi anlaşması imzalandı. Bu önemli tutardaki kredi sözleşmesi, sadece Hema Endüstri A.Ş. açısından değil, ülke ekonomisine de getireceği prestij açısından büyük bir adım olarak değerlendirilmektedir.

Kredi anlaşmasının imzalanması nedeniyle düzenlenen basın toplantısında konuşan Credit Suisse Türkiye CEO'su Uğur Bayar, "Böyle bir zamanda Türkiye'ye bu miktarda bir kredinin verilmiş olması çok önemlidir." dedi. HEMA Endüstri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Hattat da yaptığı konuşmada, "Bu anlaşma sadece HEMA'nın değil Türkiye'nin başarısıdır" diye konuştu.

Credit Suisse tarafından yapılan açıklamaya göre, sendikasyona yoğun ilgi gösteren kreditörlerin taleplerinin karşılanması amacıyla kredi miktarı, 200 milyon Euro'dan, ileride 250 milyon Euro'ya kadar çıkarılma opsiyonuyla birlikte, 235 milyon Euro olarak kararlaştırıldı. Kredi, Hema Endüstri A.Ş.'nin mevcut borçlarını daha düşük maliyetle finanse etmesinin yanında, ilave finansmanla büyümesini de finanse etmektedir. Credit Suisse, "Şirketin son yıllarda gösterdiği güçlü büyümeyi de yansıtan bu başarılı sendikasyon işlemi, şirketin uygulamakta olduğu iş stratejisine duyulan güvenin de bir göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Hema Endüstri A.Ş. global bir oyuncu olup, Türkiye, Avrupa, Kuzey Amerika ve Asyadaki otomotiv, ziraat ve endüstriyel orijinal ekipman üreticilerine hidrolik ve aktarma organları ve direksiyon sistemlerini (ticari ve binek araçları için) de kapsayan çok geniş bir yelpazede sistem tedariki gerçekleştirmektedir. Hema Endüstri son yıllarda Çinli tedarikçilerle rekabet edebilmek için üretimimizin büyük girdisi ve ara mamül olan pik ve sfero döküm parçaların üretimi için döküm fabrikası kurmuş, iki sene önce faaliyete geçen fabrikada, motor bloğu, dişli ve transmisyon gövdeleri, önden tahrikli araçlar için ön dingiller, motor kafaları üreterek yurt dışı müşterilere işlenmiş olarak arz etmektedir.

Hema'dan yapılan açıklamada, "Kredi ile şirketlerimiz otomotiv ve endüstri grubunun Çerkezköy'deki fabrikalarında verimliliğin artırılmasına yönelik çalışmalar yapılacak ve teknolojinin sağladığı optimum çözümler ile modernizasyon çalışmaları tamamlanacak. Global bir oyuncu olan şirketimiz, konumunu daha da ileriye götürüp, dünya piyasalarında rakiplerine karşı kalitesi ve rekabetçiliğiyle aranan bir konuma ilerleyecek" bilgisine yer verildi.

Dünyanın ve ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortam göz önüne alındığında böyle büyük meblağda bir kredinin hem şirket hem de Türkiye ekonomisi için önemli bir gelişme olduğu belirtilen açıklamada, kredi için şirket sahiplerinden kefalet alınmadan sadece şirket operasyonlarının gücüyle kredinin alındığının altı çizildi.

Hema açıklamasında şu bilgilere yer verildi. "Bu işbirliği ile sağlanmış olan avantajlardan bir diğeri ise kredi tutarı yükseltilirken borçlanma maliyetinin düşürülmüş olmasıdır. Uluslararası piyasalardan sendikasyon yapılarak sağlanmış olan bu kadar yüksek meblağlı bir kredi, böylesine düşük maliyet avantajları ile şirketimizin geçmişine layık bir gelecek yaratmamızda şüphesiz çok büyük rol oynayacaktır. Hattat Holding ile Credit Suisse, Hattat Holding'in diğer projeleriyle ilgili görüşmelerini de devam ettirmektedir".

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hema Endüstri A.Ş. ile Credıt Suısse Arasında Anlaşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement