Hemşerileri Bakan Johnson'ı Kalfat'a Bekliyor - Son Dakika
Dünya

Hemşerileri Bakan Johnson'ı Kalfat'a Bekliyor

Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye giden İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş, ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti.

28.09.2016 11:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Temaslarda bulunmak üzere Türkiye'ye giden İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, dün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşmüş, ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti. Johnson, basın toplantısının ardından bakanlıktan ayrılacağı sırada, bir gazetecinin, "Çankırılı mısınız?" sorusuna "Kalfat" yanıtını vermişti.

Johnson, Osmanlı döneminde Damat Ferit Paşa hükümetinde bakanlık yapan ve İstiklal Mücadelesi'ne karşı tavrıyla bilinen, Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünden Ali Kemal'in torununun oğlu.

DEDELERİMİZ AMCA ÇOCUĞU

Kalfat köyünün muhtarı Adem Karaağaç, Johnson'ı Londra Belediye Başkanlığı döneminden bu yana takip ettiklerini söyledi. Köyde birçok kişiyle Johnson'ın akrabalığı bulunduğunu belirten Karaağaç, şunları söyledi: "Johnson'ın Kalfat'tan ayrılıp İstanbul'a giden dedesi Mumcu Ahmet Efendi ile benim dedem amca çocukları. Birçok akrabası şu anda Türkiye'nin farklı yerinde yaşamaya devam ediyor. Ali Kemal bu toprakların insanıydı. Osmanlı Devleti'nde önemli görevlerde bulunmuş bir kişiydi. Onun torunu da önemli görevlerde bulunuyor. Kendisini tebrik ediyoruz. Johnson'ı muhtar ve akrabası olarak köyümüze davet ediyorum. Onu bu köyde ağırlamak istiyoruz."

AKRABALARI YENİ EVLER YAPTI

Köy sakinlerinden Satılmış Karatekin ise Johnson'ın dedesiyle babaannesinin amca çocukları olduğunu söyledi. Akrabaları olarak İngiltere Dışişleri Bakanı'nı köylerinde ağırlamak istediklerini belirten Karatekin, "Türkiye'den ayrılmadan önce köyümüze bekliyoruz. Akrabalarıyla tanışmasını istiyoruz" dedi.

Karatekin, Johnson ile aynı aileden gelenlerin yaşadığı evleri göstererek, "Johnson'ın dedelerinin kaldığı yerde şimdi akrabaları tarafından yeni evler yapıldı. Kendisinin burayı ziyaret edip arazilerini görmesini istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Hemşerileri Bakan Johnson'ı Kalfat'a Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement