'Hemşireler Günü' Töreni - Son Dakika
Güncel

'Hemşireler Günü' Töreni

\'Hemşireler Günü\' Töreni

Hemşirelik hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.

12.05.2012 08:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van'da, 'Hemşireler Günü' nedeniyle düzenlene törende depremde başarı gösteren hemşirelere birer plaket takdim edildi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar "Hemşirelik, güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır, hoşgörü kavramlarını içinde bulunduran zor bir meslektir.

12 Mayıs Hemşireler günü münasebetiyle Dr. Bilal Acar Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi, konferans salonunda hemşireler günü etkinliğine katılarak konuşan Dr. Acar, hemşire din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, birey, aile ve topluma sağlığını kazandırmak için çalışır.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Depremden sonra binaları hasar gören ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasında hizmetlerine devam eden Van Kadın ve Çocuk Hastalıkları, İhtisas Hastanesi ve Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin ortaklaşa düzenlediği etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nı okunmasıyla başladı. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Kamer Akyol Aytürk yaptı. Depremde gösterilen başarıdan dolayı hemşireler adına başhemşirelere plaketini sağlık müdürü Dr. Bilal Acar'dan aldı.

Plaket töreninde konuşan Sağlık İl Müdürü Dr. Bilal Acar, insan sağlığının önemini hemşirelerden öğrendiklerini belirtti. Dr. Acar, "İnsan sağlığının ne anlama geldiğini bize deprem sırasında siz öğrettiniz. Biz deprem süresince bunu çok daha iyi gördük. Sizler yardımcı personel değil, tam sağlık çalışanlarısınız. İnsan sağlığını ne anlama geldiğini çok net anlattınız. Dünya Sağlık Örgütü'nden bile bu çalışmalarla hayretle karşılandık ve teşekkür aldık. Sizlerin gücüyle başardık. En büyük alkışı sizler hak ediyorsunuz" dedi.

İlki 23 Ekim 2011 günü olan ve ardından çok sayıda gerçekleşen depremlerle can ve mal kaybına uğrayan Van ilimiz aradan geçen yedi aya rağmen sağlık çalışanlarının çalışma ve yaşama koşulları büyük bir cefakarlıkla yapmışlardır, ilimizde görevli ve ilimize gelen hemşirelerin büyük gayretleri ve çabalarıyla büyük bir hizmet verilmiştir.

Bilindiği gibi Hemşirelerimiz; hekimlerin en yakın çalışma arkadaşları olarak ameliyathanelerde, yoğun bakım servislerinde, acillerde, ambulanslarda görevini titizlikle yerine getiren toplumun sağlıklı ve hasta tüm bireylerine büyük bir özen ve şefkatle sağlık hizmeti vermeye çalışan saygın bir mesleğin mensuplarıdır.

Hemşirelerimizi senede bir gün de olsa minnetle anabilmek ve sorunlarına daha fazla eğilebilmek için 1964 yılından bu yana, modern hemşireliğin öncüsü kabul edilen 12 Mayıs ülkemizde "Hemşireler Günü" olarak kutlanmaktadır.

Sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlara kaliteli ve yeterli düzeyde ulaştırılabilmesi hedefinin gerçekleştiril-mesinde büyük pay sahibi olan hemşirelerimizi tebrik ediyor; anlamlı günlerini kutluyor, onurlu görevlerinde kolaylıklar diliyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Hemşireler Günü' Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement