Henri Barkey: ABD, Başbakan'ın Söylemlerinden Rahatsız - Son Dakika
Dünya

Henri Barkey: ABD, Başbakan'ın Söylemlerinden Rahatsız

Henri Barkey: ABD, Başbakan\'ın Söylemlerinden Rahatsız

Lehigh Üniversitesi öğretim üyesi Henri Barkey, Barkey, "Amerika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinden rahatsız." dedi.

21.12.2013 14:53  Güncelleme: 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lehigh Üniversitesi öğretim üyesi Henri Barkey, Yapılan yolsuzluk operasyonu Amerika'dan nasıl görüdüğünü ve bundan sonra ne olacağına yönelik değerlendirmeler yaptı. Barkey, "Amerika Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın söylemlerinden rahatsız" dedi.

"TARAFLAR ARASINDA KIRILMA YAŞANIYOR"

Amerika'nın Sesi'nin sorularını yanıtlayan ve AK Parti Hükümeti ile Gülen Hareketi arasındaki gerginlik haberlerine değinen Barkey, "Taraflar arasında bir kırılma yaşanıyor, ancak bu kırılma geçici olacak ve partinin başına başka bir isim geçtiği takdirde sona erecek, çünkü partinin tabanı ile Gülen Hareketi'nin tabanları aynı ideolojiye sahip" dedi.

"OPERASYON SONNUÇLARI SEÇİMLERDE GÖRÜLECEK"

Barkey, Türkiye'de bakanların oğulları, belediye başkanları ve inşaat sektörünü kapsayan yolsuzluk operasyonunun sonuçlarının çok ciddi olacağını, en büyük etkisinin de yaklaşan yerel seçimlerde görülebileceğini savundu.

"AMERİKA ÇOK RAHATSIZ"

Barkey, gezi olayları sonrası hükümetten gelen komplo teorilerinin, Obama ile Erdoğan ilişkisini bozduğunu ve yolsuzluk operasyonu sonrası yine aynı söylemin kullanıldığına değinerek şunları söyledi:

"'İŞİN İÇİNDE AMERİKA VAR' SÖYLEMLERİNDEN AŞIRI DERECEDE RAHATSIZ"

"Amerika, Türkiye'de başbakan ve partisinden yükselen "işin içinde Amerika var' söylemlerinden aşırı derecede rahatsız. 17 Mayıs'ta Erdoğan Beyaz Saray'da yemek yiyor, iki hafta sonra kendisi, partisi, Amerikalıları Gezi olaylarıyla suçluyor. O zaman Beyaz Saray'da ne yapıyordunuz?"

"GÜLEN HAREKETİ ERDOĞAN'IN FAZLA GÜÇLENMESİNDEN RAHATSIZ"

Barkey, "Gülen hareketi, Erdoğan'la birlikte askeri siyasi hayattan çıkarma konusunda yaptığı işbirliği sonrasında, hareketin Erdoğan ve partisinin de en az askeriye kadar güçlü bir oluşum haline gelmesinden rahatsız" dedi. Hükümet ile Gülen Hareketi arasında yaşanan gerginliğin çıkış noktasının geçtiğimiz aylarda yaşanan MİT krizi olduğunu öne süren Barkey, Hükümetin bundan sonra başlattığı tasfiyelerle gerginliğin iyice tırmandığını öne sürdü.

"GÖZALTILARIN DERSHANE KRİZİ İLE İLGİSİ YOK"

Yolsuzluk operasyonu çerçevesinde başlayan gözaltına almaların dershanelerin kapatılması konusunda yaşanan anlaşmazlıklarla ilgisi olmadığını savunan Barkey, "Dershaneler tartışması çok yeni, operasyon ise daha uzun süredir devam eden bir soruşturmanın eseridir.

"YOLSUZLUK BAŞKA İSİMLERE SIÇRAYARAK DAHA DA BÜYÜYEBİLİR"

Yolsuzluk soruşturması sadece bakanlara değil belki de Başbakan Erdoğan'a yakın başka isimlere de sıçrayarak daha da büyüyebilir. Bu nedenle adı yolsuzluğa karışmayan milletvekillerinin partiyi kurtarmak için dönebilecekleri tek isim Abdullah Gül'dür" iddiasında bulundu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Henri Barkey: ABD, Başbakan'ın Söylemlerinden Rahatsız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (15)

  • kürşat: abd türkiyenin en tehlikeli dost görünümünde düşmanıdır 40 3 Yanıtla
  • HAK GELDİ BATIL ZAİL OLDU: EY TÜRKÜYE SEVDALILARI BU GÜN ÇIKMAZ İSEK RTE'YE SAHİP YARIN ÇOK GEC OLUR MISIRA ÇEVİRİRLER BİZİ GEÇ OLMADAN HAYKIR O GÜZEL NİDANLA YALVAR ALLAH'A ''YARABBİ DİN,VATAN,MİLLET,MUKADDESAT DÜŞMANLARINI ISLAH ET BİLİYORUZ Kİ ABD,İSRAİL VE DİĞER YANDAŞLARININ PLANLARI DEĞİL SENİN BÜYÜK PLANIN GEÇERLİDİR HER YERDE ISLAHLARI MÜMKÜN DEĞİLSE KAHHAR İSMİ ŞERİFİN YÜZÜSUYU HÜRMETİNE BU DÜNYADAN GÖÇMÜŞ SANA KAVUŞMUŞ DOSTLARIN YÜZÜ SUYU HÜRMETİNE ONLARI ALEME İBRET İÇİN KENDİ TUZAKLARIYLA KAHRET'' AMİN... dua edelim dostlar. 30 6 Yanıtla
  • ercan şahin: sizin elçiniz söylüyo rahatsız degiliz türkiye başbakanın söylediginden rahatsızsınız sizi siyonistler sizi. 31 1 Yanıtla
  • KARABABA: Kellemin gideceğini bilsem AKP ye oy vermezsem Allah belamı versin. Yıllarca devleti yiyenler bugün saygın insanlar olarak değer görüyor, kimse bizi cumhuriyetten bu yana sömüren, devleti soyan, bankaları hortumlayanların gaz ve yağ kuyruklarında yaşattıklarını unuttular herhalde, Herkes bir anda mevlana oldu, geçmişte yiyenler bir taş üstüne taş koymadığı gibi bu milleti yedi sülalesini doğmadan borçlu yaptı, Hiç bunlara hesap soran yok, Evet suç işleyen cezasını çeksin ama şimdi fırsat doğdu diye AKP yi harcamak bu devlete ve millete değil, dış devletlere kazandırır, herkes akıllı ve uyanık olsun, 25 2 Yanıtla
  • Volkan Can: Siz kimsiniz yahu..? Her ülkenin işine karışma hakkını nerden görüyorsunuz? çok mu güçlüsünüz? İrana gücünüz yetmedi, ancak ülkeleri kendi içerisinde birbirine düşürerek, savaştırarak savaş kazanırsınız. Akıllı olun, burası ne ırak, ne suriye, ne mısır nede iran, sömürgelerden devlet kurup, köleleri kullanıp, fakir devletleri sömürüp osmanlının son zamanı gibi Türk Devletini görüp atınızı oynatacağınızı sanıyorsanız, ortadoğuyu türkler size viyetnamdan beter yapar, her türlü pisliği yaparak dünyaya özgürlüğü savunan devlet gibi gözükerek insanların kanını emenler dikkat edin türk kanı sizi zehirler, ortadoğuda duruyorsanız türk devletinin yüzü hürmetiyle duruyorsunuz, Iraktan kaçarken bu devletten kaçmakla kurtulamazsınız... ABD ymiş, haydi gücünün yetiyorsa karadan afganistanda, pakistanda yol alın, insansız hava uçakları ile insanları vurup kendinizi adam yerine koymayın, akıllı olun. 25 2 Yanıtla
  • yanki sadece susma hakkını kullan: vayy yankiiye bak hele Afganistan a ırak a özgürlük getiren şerefsizlerin en önde gideni devletin sözcüsüne bak..hey yankiy türk insanı abd de yaşayan insanlar kadar cahil ve de aptal değildir. o kadar cahiler ki hala türkiye de develerle seyahat ettiğimizi düşünüyorlar. zorttirik filmleriniz de de hep türkiye yi kötülüyorsunuz ve hatta o kadar aşağılıksınız ki, 11 eylül de ki ölen 5000 abd vatandaşlarını da bizzat kendi puşt hükümeti organize etti o gün hiç bir Yahudi işe gitmedi ne tesadüf :)) kendinizin bir merkez bankanız bile yok rotschild hangi kararı alırsa abd aleyhine de olsa paşa paşa uymak zorundasınız yanki riçardione makarnası goo home daha da gelme çapulcuların arkadaşları sizi 26 0 Yanıtla
  • KAMİKAZE: AFGANİSTAN A ÖZGÜRLÜK GETİRDİLER BAŞLIBAŞINA TÜM DEVLETİ UYUŞTURUCU TARLASINA ÇEVİRDİLER ŞİMDİ O UYUŞTURUCULAR ÜLKEMİN TOPRAKLARINDAN AVRUPA YA ABD YE PAZARLANMASI KONUSUNDA KULLANILIYOR.SON YILLARDA BU UYUŞTURUCU TACİRLERİ ÜLKEM POLİSİNDEN BÜYÜK DARBELER YEDİLER KUDURUYORLAR MİT MÜSTEŞARLIĞINI KARALAMAK İÇİN HER GÜN BUNLARIN KIYRIRIK GAZETELERİ PROPAGANDA YAPIYORLAR AYRICA ABD LİLER DÜNYANIN EN SALAK EN GERİ ZEKALI MİLLETİDİR GİTTİM GÖRDÜM ORJİNAL TESPİTTİR.. 24 1 Yanıtla
  • canik: cemaatin abdullah gül üstünde karar kılmasıda amerikan projesi öylemi hoca eline yüzüne bulaştırdın cia seni affetmez hoca sen onları tanıyamamışsın bi kaç filim seyretseydin bu kadar alet olmazdın bunu fark edip geri döndüğünde bakalım dost bulabilecekmisin 20 4 Yanıtla
  • mehmet: bu yaşıma kadar dunyada sadece ıkı seyı cozemedım birincisi dunyanın efendısıymış gıbı herseye karışan ABD yi kı sanane benım ülkemin iç meselelerinden;ikinciside duruma göre ABD yi yerden yere vuran veya ilk nefeste soluğu onlardan yana alan bızım muhalefetı ;çözebilen varsa banada anlatsın :) 22 1 Yanıtla
  • baskan: yanı senın gibi dısardan bir profesor türkiyenin içişlerini bukadar biliyorsa demekki fb cıyayey..donumuzda kac tane kıl var onuda biliyor ...demeki içimiz dışımız hepsı ajan olmuş abdy..hizmet ediyorlar kendini satan lar memleketni satanlar abd ajanlık yapanlar..günü geldiğinde tuvalet kağıdı kirlenir üstüne sifon çekilir 19 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü
    00:41 Ekvador'da son 2 günde iki belediye başkanı silahlı saldırıda öldürüldü

    Ekvador Belediyeler Birliği, Portovelo kasabasının Belediye Başkanı Jorge Moldonado'nun silahlı saldırı sonucu hayatını kaybettiğini açıkladı. Son 2 günde iki belediye başkanının öldürüldüğü belirtilirken, her iki belediye başkanının da yasa dışı madencilik faaliyetleriyle ilgilenen suç çetelerince öldürüldüğü ifade edildi. Bu olay, Ekvador'da son dönemde artan belediye başkanı suikastlarına bir yenisi olarak eklendi.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.

  • Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi
    23:20 Kayseri'de Tarihi Eser Operasyonu: Çok Sayıda Sikke ve Obje Ele Geçirildi

    Kayseri'de jandarma ekipleri tarafından yapılan çalışmalarda arama yapılan bir araçtan çok sayıda tarihi eser çıktı. İstihbari çalışmalar sonucunda durdurulan araçta ve sürücüsü üzerinde yapılan aramalarda 10 adet sikke, 5 adet obje ve 20 gram altın tozu bulundu. Materyallere el konulurken, sürücü gözaltına alındı.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.

  • Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi
    22:36 Trump'ın duruşmasının yapıldığı mahkemenin önünde bir kişi kendini ateşe verdi

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi ''sus payı'' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi.

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement