Hepsiburada, Elektronik Kategorisi Trendlerini Açıkladı - Son Dakika
Ekonomi

Hepsiburada, Elektronik Kategorisi Trendlerini Açıkladı

İSTANBUL (AA) – Hepsiburada'nın 2018 yılı elektronik kategorisi Trend Raporu'na göre, kablosuz ürünlere ilgi 2018 yılında katlanarak artarken, yerli telefona talepte yüzde 100'e varan artış görüldü.

04.01.2019 15:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İSTANBUL (AA) – Hepsiburada'nın 2018 yılı elektronik kategorisi Trend Raporu'na göre, kablosuz ürünlere ilgi 2018 yılında katlanarak artarken, yerli telefona talepte yüzde 100'e varan artış görüldü.

Hepsiburada açıklamasına göre, e-ticaret platformu, elektronik kategorisinin 2018 yılı tercihlerini açıkladı. Trend Raporu adıyla her 6 altı ayda bir yayınlanan raporda bilgisayar, telefon, oyun konsolları ve kablosuz kategorilerinin talep artışı verilerine yer verildi. Müşterilerinin alışveriş verilerini inceleyen Hepsiburada, kablosuz ürünlere ilginin 2018 yılında katlanarak arttığı bildirdi.

Taşınabilir özelliğiyle dikkati çeken kablosuz hoparlörlere talep 2018'de geçen yıla göre yüzde 106 arttı. Sürekli karışarak zaman kaybına sebep olan kablolu kulaklıkların alternatifi kablosuz kulaklıklara ilgi yüzde 82 artarken, kablosuz oyun konsoluna talep yüzde 32 artış gösterdi.

-Oyun konsollarına ilgi 2017'ye göre yüzde 20 yükseldi

Oyun konsolları kategorisinde 2018'de en çok PlayStation 4 (PS4) tercih edildi. PS4'ün yanı sıra oyun bilgisayarları, PlayStation 3, Xbox One, Xbox 360 ve Nintendo ürünleri de rağbet gördü. En çok satan bilgisayar oyunları ise yılın oyunu seçilen God of War ve Red Dead Redemption 2 oldu.

2018 yılında oyun konsollarına ilgi 2017'ye göre yüzde 20 arttı. En çok alışveriş 25-35 yaş aralığı tarafından yapılırken, en çok alışverişi İstanbul yaptı. Ardından Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya sipariş oranlarıyla dikkati çekti.

- Bilgisayar kategorisine talep yaklaşık yüzde 50 arttı

Trend Raporu'na göre bilgisayar kategorisine talep yüzde 50'ye varan oranda arttı. Bu kategoriden en çok alışveriş 25-35 yaş aralığı tarafından yapılırken, ürünlere en çok talep İstanbul'dan geldi. İstanbul'u sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Tekirdağ, Muğla, Balıkesir takip etti.

En çok rağbet gören ürün grubu klavye ve mouse gibi çevre birimleri olurken, aksesuarlar, veri depolama, yazıcı, bilgisayarlar, bilgisayar bileşenleri, ağ/modem ve yazılım ürünleri de en çok tercih edilen ürünler arasında yerini aldı.

-Yerli telefona talepte artış

2018 verilerine göre geçen yıla kıyasla yerli telefonlara talepte yüzde 100'e varan artış kaydedildi.

Telefon kategorisine talep en çok 25-35 yaş aralığından geldi. İlgi en çok İstanbul'dan gelirken, bunu sırasıyla Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Konya, Muğla, Tekirdağ takip etti. 2018'in en çok rağbet gören telefon aksesuarları ise bluetooth kulaklıklar ve mobil oyun aksesuarları oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Hepsiburada, Elektronik Kategorisi Trendlerini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye
    14:28 Özel'den Merkez'in açıkladığı rekor zarara tepki: Emekliye

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Merkez Bankası'nın 818,2 milyar TL zarar etmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Özel, "Merkez 2013'ten 2023 yılına kadar 320 milyar TL kar etmiştir. 1 yıllık zarar 10 yıllık kararın 2,5 katıdır. Merkez Bankası 25 yıllık karını 1 yılda bir avuç zengine verdi. Bu para 'En düşük emekli maaşını 17 bin TL yapalım' dediğimde 'Yapamayız, para yok' dedikleri paranın tam 2 katıdır. Yazıklar olsun" dedi.

  • Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi
    14:20 Bursa PERDER Başkanı Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden seçildi

    Bursa PERDER'in yeni döneminde de başkanlığa aday olan Haşim Kılıç, oy birliğiyle yeniden başkan seçildi. Kılıç, önümüzdeki iki yıl boyunca Bursa PERDER'in başkanlık görevini üstlenecek. Seçim öncesi geçmiş dönemin idari ve mali tablosunu açıklayan Kılıç, et fiyatlarındaki indirimin süreceğini ve yeni projelerle güçlü birlikteliği hissettirmek istediklerini belirtti.

  • Balıkçılar, küçük balıklara olan ilginin arttığını söylüyor
    14:19 Balıkçılar, küçük balıklara olan ilginin arttığını söylüyor

    Deniz av sezonunun sona ermesiyle birlikte balıkçılar, vatandaşların küçük balıklara olan ilgisinin arttığını belirtiyor. Kayseri'deki balık tezgahlarında yetiştirme, kültür ve yurtdışından gelen dondurulmuş balıklar satışa sunuldu. Balıkçılar, mevsim şartlarından dolayı balığın azalmasının yaşandığını ve bu yüzden küçük balıkların daha fazla talep gördüğünü ifade ediyor. Balık fiyatları ise 100 liradan başlayıp 400 liraya kadar çıkabiliyor.

  • Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında
    14:16 Fındık Üretimi Kahverengi Kokarca Tehlikesi Altında

    Karadeniz Bölgesi'nde fındık üretimini tehdit eden kahverengi kokarca böceği ile mücadele çalışmaları devam ediyor. İlaçlama çalışmalarıyla kokarca popülasyonunda azalma sağlanırken, kimyasal mücadelenin önemi vurgulanıyor. Tarım yetkilileri, kokarcanın fındık bahçelerine verdiği zararın yanı sıra insan sağlığı açısından da tehlike oluşturduğunu belirtiyor.


Advertisement