Her Anne Bir Okul" Projesi Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Her Anne Bir Okul" Projesi Tanıtıldı

İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı ( İGETEV) Genel Sekreteri Necla Koytak, dünyanın çok hızlı değiştiği bir dönemden geçildiğini, menfaatin, gücün yüceltildiği bir kültürün insani değerleri erozyona uğrattığını belirterek, "Özellikle kendi medeniyet kodlarımız, kendi medeniyet...

20.11.2017 13:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İnsan Gelişimi ve Toplumsal Eğitim Vakfı ( İGETEV) Genel Sekreteri Necla Koytak, dünyanın çok hızlı değiştiği bir dönemden geçildiğini, menfaatin, gücün yüceltildiği bir kültürün insani değerleri erozyona uğrattığını belirterek, "Özellikle kendi medeniyet kodlarımız, kendi medeniyet değerlerimiz, anlam dünyamızın genç nesle aktarılmasında en etkili eğitim öznesi annelerdir." dedi.

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, İGETEV iş birliği ve Üsküdar Belediyesinin katkılarıyla hazırlanan "Her Anne Bir Okul" projesinin tanıtım toplantısı, Haydarpaşa Bülent Akarcalı Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi'nde yapıldı.

İGETEV Genel Sekreteri Necla Koytak, toplantıda, projenin, toplumun yarısını oluşturan ama tümünü yetiştiren annelerin, çocuk gelişimine güçlü, bilinçli, daha etkili bir donanımla destek vermesi için geliştirilmiş bir toplumsal değişim projesi olduğunu söyledi.

Dünyanın çok hızlı değiştiği bir dönemden geçildiğini vurgulayan Koytak, şöyle devam etti:

"Bu değişim özellikle toplumsal, kültürel, kapsamıyla dünyayı ciddi şekilde etkiliyor. Açıkçası menfaatin, gücün yüceltildiği bir kültür, insani değerleri erozyona uğratıyor. Bu anlamda bizim medeniyet değerlerimize baktığımızda merhametin, menfaatten önce geldiğini görürüz. Özellikle kendi medeniyet kodlarımız, kendi medeniyet değerlerimiz, anlam dünyamızın genç nesle aktarılmasında en etkili eğitim öznesi annelerdir. Bunun bilimsel temelleri var. Gerçekten bilimsel anlamda insan şahsiyetinin, kimliğinin, karakterinin gelişmesinde anneler önemli etkiye sahipler. Bu yüzden toplumsal çerçevede bizim medeniyet değerlerimiz yönünde bir zihniyet değişimi, değerler dünyamızın yeniden canlandırılması için eylemli bir aksiyon ortaya koymak adına kadınlara eğitim vermenin çok yerinde bir başlangıç olacağını düşünüyoruz."

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de projenin bir şefkat, merhamet ve sevgi projesi olduğunu ifade etti.

Bugün çocukların değerlere uygun yetiştirilmesinin huzurlu bir toplumu beraberinde getireceğini vurgulayan Türkmen, "Huzurlu bir toplum huzurlu bir dünya demektir. Dolayısıyla bu proje aslında bir dünya projesi. Sevgi, huzur dünyası. Hepimizin çok aradığı kavramlar bunlar. Onun için biz bu projeyi belediye olarak önemsiyoruz." şeklinde konuştu.

Üsküdar Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın da proje kapsamında haftada 3 gün, toplamda 134 saat eğitim seminerleri verileceğini ve annelerin çocuklarını daha iyi yetiştirmeleri açısından çeşitli konularda bilgilendirileceğini dile getirdi.

İGETEV Başkanı Prof. Dr. Rafet Bozdoğan da proje kapsamındaki pilot uygulamaların daha da yaygınlaştırılması gerektiğini belirterek, "Çünkü insanların yetişmesinde aile ve annenin önemi çok büyük." diye konuştu.

Toplantıya İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ile anneler ve anne adayları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Anne Bir Okul' Projesi Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement