Her Başarılı Proje, Bir Fikir Damlasıyla Başlar - Son Dakika
Güncel

Her Başarılı Proje, Bir Fikir Damlasıyla Başlar

Her Başarılı Proje, Bir Fikir Damlasıyla Başlar

Kibar Holding, çalışanlarının yaratıcı yenilikçi fikirlerini ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve başarı hikâyelerini grup şirketleriyle paylaşmak üzere Mavi Damla Ödülleri projesini hayata geçirdi.

03.11.2017 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

'Her başarılı proje, önce bir fikir damlasıyla başlar ve dalgalar halinde yayılır.' mottosuyla, 24 projenin yarıştığı Mavi Damla Ödülleri'nde başarılı olan proje sahiplerine ödüllerini, Kibar Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Asım Kibar ile Kibar Holding Yönetim Kurulu üyeleri takdim etti.

Türkiye'nin önde gelen sanayi kuruluşlarından biri olan Kibar Holding, çalışanlarının yaratıcı yenilikçi fikirlerini ortaya çıkarmak, ödüllendirmek ve başarı hikâyelerini grup şirketleriyle paylaşmak üzere Mavi Damla Ödülleri projesini hayata geçirdi. 'Her başarılı proje, önce bir fikir damlasıyla başlar ve dalgalar halinde yayılır.' mottosuyla bu yıl ilki gerçekleştirilen Mavi Damla Ödülleri için grup şirketleri içerisinde 24 proje yarışırken, 6 proje kategori birincisi seçildi ve 3 proje de takdir ödülü aldı. Four Seasons Hotel The Bosphorus'ta Oylum Talu'nun sunumuyla gerçekleştirilen Kibar Holding Yönetim Toplantısı'nda ödüller sahiplerini buldu. Değer Katanlar, Müşteride Fark Yaratanlar, İş Birliği Oluşturanlar ve Dijitalleşenler olmak üzere 4 ana kategoride yarışan proje sahipleri ödüllerini Kibar Holding Kurucu ve Onursal Başkanı Sayın Asım Kibar ve Kibar Holding Yönetim Kurulu Üyeleri'nin elinden aldılar.

24 PROJE KIYASIYA MÜCADELE ETTİ

Mavi Damla Ödülleri'nin ilk yılında hem mavi hem de beyaz yakalı çalışanların katıldığı Mavi Damla Ödülleri'nde grup şirketleri tarafından seçilen 24 proje yarıştı. 20-22 Eylül 2017 tarihleri arasında jüri sunumları ile başlayan yarışmada üst yönetimden oluşan jüri ekibinin değerlendirmesi sonucu kategori birincileri ve takdir ödülleri belirlendi.24 projeden 6'sı kategori birincisi seçilirken 3 proje ise takdir ödülü aldı. İkişer kategori birinciliği ve birer takdir ile en fazla ödülü Assan Alüminyum ve Assan Hanil alırken, Assan Gıda ve TSI diğer ödül alan grup şirketleri oldu.

"ÇALIŞANLARIMIZIN YARATICI YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLARI BİZLER İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

Ödül alan grup şirketleri ve çalışanlarını kutlayan Kibar Holding CEO'su Tamer Saka, rekabetin her geçen gün arttığı bir dönemi yaşadıklarını ifade ederek, "Grubumuzu hedeflerine taşıyabilmek için stratejik önceliklerimiz doğrultusunda şirketlerimizi ileriye taşıyacak atılımları belirli bir plan çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda çalışanlarımızın yaratıcı yenilikçi yaklaşımlardaki başarılarının grup genelinde tanınması ve ödüllendirilmesi en önemli önceliğimizdir" dedi. Daha ilk yılında yoğun katılım olması ve 24 projenin şirket birincileri olarak seçilmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirten Tamer Saka, "Grup genelinde jürimizi şirket Genel Müdürlerimiz ve Holding Üst Yönetimimizden belirledik. Umarım Mavi Damla Ödülleri uzun yıllar boyunca hedeflendiği gibi tüm çalışanlarımız arasında tatlı bir rekabet oluşturarak grubumuzun sürekli gelişimine önemli bir katkı sağlar" dedi.

"YARATICI YENİLİKÇİ FİKİRLERİ GELİŞTİRMEK İSTİYORUZ"

Kibar Grubu'nda gerçekleştirdikleri Mavi Damla Ödülleri ile ilgili bilgi veren Kibar Holding İnsan Kaynakları Bölüm Başkanı Eşber Çekiç ise, "2014'te İnsan Kaynakları dönüşümünü başlattık.2017'de başında ise tüm şirketlerimizin İnsan Kaynakları ile birlikte yönetimimizin verdiği vizyon doğrultusunda Mavi Damla Ödülleri sürecini tanımladık. Mavi Damla Ödülleri'ni grubumuzun stratejik hedeflerinin gerçekleşmesine olanak sağlayacak kültürü desteklemek amacıyla oluşturduk. 'Her başarılı proje, önce bir fikir damlasıyla başlar ve dalgalar halinde yayılır.' sözü mottomuz oldu.Amacımız; belirlenen alanlarda yaratıcı yenilikçi fikirlerin gelişmesini ve her alanda tüm gruba yayılmasını sağlamak; başarıları hem şirket hem grup genelinde tanıyarak sürekli gelişim kültürümüzü desteklemek" şeklinde konuştu.

Neden Mavi Damla?

Değişen rekabet ortamına hızlı uyum sağlayıp rekabet avantajı elde edebilmek için en güvenilen ve fark yaratacak olan kaynağın çalışanlar olduğunu değerlendiren Kibar Holding, bu doğrultuda çalışanlarının yaratıcı ve yenilikçi fikirlerini hayata geçirmelerini sağlayacak ortamların oluşmasına çok önem veriyor. Kibar Holding bu amaçla çalışanlarının yaratıcı yenilikçi fikirlerini ödüllendirmek, ortaya çıkarmak ve başarı hikâyelerini grup şirketleriyle paylaşmak üzere Mavi Damla Ödülleri projesini hayata geçirdi. Mavi Damla Ödülleri kategori birincilerinin deneyimleri grup genelinde paylaşılarak farklı alanlardaki iyileştirmeleri tetiklemeleri amaçlanmıştır.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Başarılı Proje, Bir Fikir Damlasıyla Başlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement