Her Cuma Yeni Sinemada Bu Hafta Zenne Filmi - Son Dakika
Güncel

Her Cuma Yeni Sinemada Bu Hafta Zenne Filmi

Yeni Sinema Hareketi ve Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen, "Her Cuma Yeni Sinema" etkinliği dokuzuncu haftasında, Caner Alper ve Mehmet Binay'ın yönettiği 'Zenne' filmiyle izleyicinin karşısına çıkıyor.

18.12.2013 15:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Her Cuma Yeni Sinema"da Bu Hafta Beş Dalda Altın Portakal Sahibi "Zenne" Seyirci İle Buluşuyor.

"Doğulu muhafazakâr bir ailenin çocuğu olan Ahmet, cinsel kimliğini saklamadan zennelik yapan Can ve Alman fotoğrafçı Daniel'in İstanbul'da kesişen dostluk hikâyesini konu alan film, birbirinden çok farklı olmalarına rağmen hayatları kesişen 3 kişinin dramasını beyazperdeye taşıyor.

Ülkemizin hala kanayan yaralarından biri olan cinsel kimliğini açıklama, özgürce yaşama ve yaşayamama temalarına odaklanan film, 'erkek olmak' ile bir tutulan askerlik tabusuna parmak basıyor. "

48. Altın Portakal Film Festivalinde 'En İyi İlk Film', 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu', 'En İyi Görüntü Yönetmeni', 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' ve 'Sinema Yazarları Ödülü' olmak üzere 5 ödül alan film Siyad Türk Sineması Ödüllerinden de 'En İyi Müzik Ödülü'nü almıştır.

Eşcinsel olduğu gerekçesi nefret cinayetine kurban giden Ahmet Yıldız'ın yakın arkadaşları olan M. Caner Alper ve Mehmet Binay tarafından Yıldız'ın gerçek hayat hikâyesinden uyarlanan filmde Kerem Can, Erkan Avcı, Giovanni Arvaneh, Rüçhan Çalışkur, Ünal Silver rol alıyor.

20 Aralık 2013 cuma günü, saat 19.00'da gerçekleşecek olan gösterimin ardından filmin yönetmeni Caner Alper ve Mehmet Binay izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.

Koordinasyonu Katadrom Kültür ve Sanat Derneği tarafından gerçekleştirilen ücretsiz etkinlik, önümüzdeki hafta, Umut Dağ'ın 'Kuma' filmiyle devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Cuma Yeni Sinemada Bu Hafta Zenne Filmi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement