"Her Kadın Gibi Savaş Veriyorum" - Son Dakika
Magazin

"Her Kadın Gibi Savaş Veriyorum"

"Her Kadın Gibi Savaş Veriyorum"

Dolunay Soysert Yol Ayrımı'nda canlandırdığı 'Şükran' karakterine kendini yakın hissettiğini söyledi.

19.12.2012 06:03  Güncelleme: 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünlü oyuncu Dolunay Soysert, Kemal Tahir'in 'Yol Ayrımı' adlı eserinden uyarlanan aynı adlı dizide başrolde yer alıyor. Bugün TRT1'de yayınlanmaya başlayacak olan dizi, 1930'larda çok partili sisteme geçiş dönemini anlatıyor. İlker Kızmaz, Kerem Alışık, Ahmet Uğurlu ve Engin Altan Düzyatan'ın da rol aldığı proje nedeniyle son derece heyecanlı günler geçiren Soysert, kariyerini ve yeni projelerini anlattı:

Üst üste iki sit-com'dan sonra dram tarzında bir dizide rol almaya başladınız. Böyle bir tarz değişikliğine neden karar verdiniz?

İşi çok ilginç buldum. Zaten tarihi işlere ve roman uyarlamalarına her zaman merakım vardı. Uzun süredir bir dramada da yer almamıştım; bu yüzden kabul ettim.

BU DİZİ ÇEKİRDEKLE İZLENMEZ

Bize kısaca dizinin hikayesini anlatabilir misiniz?

Kemal Tahir'in 'Esir Şehrin İnsanları' üçlemesinin son kitabı 'Yol Ayrımı' kitabından yapılan bir uyarlama. 1930'larda, cumhuriyetin ilanından sonra 'Serbest Cumhuriyet Fırkası'nın kuruluşuyla beraber Kuvayi Milliyeciler'in tavrını konu ediyor. Bu iki fikrin çatışmasını ve buradan doğan politik gelişmeleri anlatıyor.

Dizide nasıl bir karakteri canlandıracaksınız?

Şimdiye kadar çok görmediğim ve alışılmadık bir karakter 'Şükran'. Dönemi için girişken, özgüveni yüksek ve ayakları üzerinde duran bir kadın. Cumhuriyet dönemi sonrası için çok doğru bir kadın figürü. Son derece sevecen, candan ve yardımsever. Ayrıca kendi kültürünü ve tavrını her yerde ortaya koyabilen cesur bir kadın.

Karakterinizin hikayedeki yeri ne peki?

'Şükran', burjuvaziyi temsil ediyor. Avrupa'da eğitim almış, sonra gelip zengin biriyle evlilik yapmış ama çok erken yaşta eşini kaybetmiş. Eşinin tüm mal varlığı üstüne geçmiş ve para denetimini öğrenmiş. Bu sebepten dolayı iş hayatına dahil olmuş. Öyle olunca da erkekler dünyasında bir kadın olarak var olmaya başlamış.

Seyirci için zor mu olacak diziyi takip etmek?

İzleyicilerin çaba sarf etmesi gerekecek izlerken. Elinize çekirdeğinizi alıp ayaklarınızı uzatarak izleyeceğiniz bir dizi değil. Muhakeme yaparak izlemeniz gereken bir dizi. Seyirci biraz da zorlanmalı.

BÖYLE İŞLERE ÖZEL KADRO

Dizide sizin dışınızda oldukça iddialı oyuncular rol alıyor...

Bu dizi ve benzerleri, özel işler ve böyle işlerin özel kadroları olması gerekiyor. Ben kendimi şanslı hissediyorum böyle bir dizide rol aldığım için. Özellikle tüm kadronun, oyunculuk geçmişinin olması beni projeye dahil olurken en çok cezbeden unsurlardan biri oldu.

Dizide, yansıtılan dönemin lisanı mı kullanılıyor?

Günümüz lisanını kullanmıyoruz. Biraz daha ağır bir Türkçe var. Bu yüzden de deneyimli bir oyuncu kadrosu olması önemliydi.

Canlandırdığınız 'Şükran' karakterine kendinizi yakın hissediyor musunuz?

Ben de 'Şükran' gibi savaşçıyım. Kariyerim için her kadın gibi ben de savaş veriyorum. Kadınlar; sadece kariyer için değil, aile içinde de savaş veriyorlar.

#Sayfa#

BİR TARAFIM 1930'LARDA

Daha önce 'Mavi Gözlü Dev' ve 'Veda' adlı iki dönem filminde rol almıştınız. Bu televizyondaki ilk dönem diziniz. Sinemada dönem işi yapmakla televizyonda yapmak arasında fark var mı?

Film için hayatınızın bir dönemini ayırıp hazırlanabiliyorsunuz. Dizide ise o dönem resmen hayat biçiminiz oluyor. Benim bir tarafım şu anda 1930'larda yaşıyor. Onu her defasında oradan çekmeye çalışsam da sete her gittiğimde karşılaştığım atmosfer beni o döneme bağlıyor.

ATMOSFERDEN ETKİLENDİM

Hangi döneme ait film ya da dizide rol almak isterdiniz?

Esas favori dönemim; 1960 ve 1970'ler. Fakat, cumhuriyet kurulduktan sonraki gelişme dönemi çok entererasan bir dönem. Beni zaten atmosfer çok etkiledi; kostümlerden, mekanlardan çok etkilendim. Özellikle kostümü giyince çocuk gibi sevindim.

Seyircinin dönem işlerine olan ilgisi nasıl sizce?

Seyirciler dönem işlerini seviyorlar. Seyirci çekmek için kaygı taşıma haline takılıyorum. Siz iyi bir iş yapıyorsanız, sizi bir yerde yakalıyor seyirci.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin 'Her Kadın Gibi Savaş Veriyorum' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor
    17:28 Arka Sokaklar 670. Bölüm: Ekip, Rus bürokrata suikast girişimini önlemeye çalışıyor

    Kuzgun, İstanbul'da bir konferans verecek olan ünlü Rus bürokrat Ivan Nazımovıc'in peşindedir. Ekibimiz Ivan için bir koruma kalkanı oluşturur. Bir asker uğurlama töreninde havaya sıkılan kör bir kurşunla kızını kaybeden baba Kazım intikamını almak için ilginç bir yola başvurur. Arka Sokaklar 671. Bölüm 2. Fragmanı yayınlandı! Engin, casusluktan gözaltına alınıyor! Arka Sokaklar yeni bölümüyle 19 Nisan Cuma saat 20.00'da Kanal D'de!

  • Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı
    17:10 Erol Küçükyalçın'ın Anma Konseri Cem Karaca Kültür Merkezi'nde Yapıldı

    2018 yılında hayatını kaybeden Türk Musikisi'nin önemli isimlerinden Erol Küçükyalçın için anma konseri düzenlendi. İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği Başkanı Nilüfer Fenerci Yargıcı, konuşmasında hocanın adını yaşatmak için ellerinden geleni yapacaklarını belirtti. Konserde Küçükyalçın'ın en sevdiği Türk Musikisi şarkıları seslendirildi ve izleyiciler de şarkılara eşlik etti. Erol Küçükyalçın, TRT radyolarında bantları denetimden geçen nadir sanatçılardan biriydi ve 40 yıl boyunca İstanbul Türk Musikisi Sevenler Derneği'nin hocası ve şefi olarak görev yapmıştı.

  • Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu
    17:09 Ege, İstanbul'u farklı gözlerle anlatan klibi hakkında konuştu

    Ege, çekilen görüntülerden sonra İstanbul'u daha önce hiç böyle görmediğimizi söyledi. Ayrıca, oyuncuların şarkı söylemesi konusunda da açıklamalarda bulundu ve bu durumun mesleki etikle bağdaşmadığını ve haksız rekabete neden olduğunu belirtti.

  • Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı
    14:59 Ergin Ataman'ın babası İbrahim Nuray Ataman son yolculuğuna uğurlandı

    A Milli Erkek Basketbol Takımı ve Panathinaikos'un başantrenörü Ergin Ataman'ın 89 yaşında vefat eden babası İbrahim Nuray Ataman, Zincirlikuyu Camisi'nde düzenlenen cenaze töreniyle toprağa verildi. Cenazeye birçok spor ve sanat camiasından isimler katıldı.

  • Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi
    14:45 Tom Cruise'nin 10 yıldır görüşmediği kızı, yıllar sonra ilk kez görüntülendi

    Babası Tom Cruise ile 10 yıldır görüşmeyen ve basında hiç yer almayan kızı Suri Cruise 18 yaşına bastı. Yıllar sonra ilk kez görüntülenen genç kızın, annesine benzerliği de dikkat çekti.

  • Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi
    10:59 Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi

    Eskişehir'de tedavi altına alınan Yeşilçam sanatçısı Nuri Alço, geçirdiği rahatsızlık sonucu kalp pili operasyonu için Ankara'ya sevk edildi. Alço, daha önce baypas ve kalp kapağı operasyonu geçirmişti.


Advertisement