Her Şey 10 Yaşındaki Minik Elif'i Hayatta Tutmak İçin - Son Dakika
Güncel

Her Şey 10 Yaşındaki Minik Elif'i Hayatta Tutmak İçin

Her Şey 10 Yaşındaki Minik Elif\'i Hayatta Tutmak İçin

10 yaşında lösemi hastalığına yakalanan minik Elif Öz için Afyonkarahisar’daki vatandaşlar harekete geçerken, ilik nakli kampanyası başlattılar.

01.08.2016 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 yaşında lösemi hastalığına yakalanan minik Elif Öz için Afyonkarahisar'daki vatandaşlar harekete geçerken, ilik nakli kampanyası başlattılar. Kampanyaya ilginin yoğun olduğu gözlendi.

Yaklaşık 1 ay önce halsizlik ve kansızlık şikayetiyle ailesi ile birlikte hastaneye başvuran minik Elif'e lösemi teşhisi konulması üzerine Afyonkarahisar'da küçük kız için ilik nakli kampanyası başlatıldı. Kızılay Afyonkarahisar Şubesi öncülüğünde başlatılan kampanyaya kamu kurum ve kuruluşları ile birlikte vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, donerler kan vermek için sabah erken saatlerde Kızılay'ın yolunu tuttular.

Afyonkarahisar Orman İşletme İl Müdürlüğünde işçi olarak çalışan talihsiz kızın babası Ramazan Öz, kızının hastalığını öğrendikten sonra basın ve sosyal medya üzerinden kampanya başlattıklarını aktararak destek veren herkese teşekkürlerini iletti. Kampanyanın sadece kendileri için değil kendileri gibi bu hastalıkla mücadele eden diğer aileler içinde destek olacağını aktaran Öz, "Vatandaşlara şimdiden teşekkür ederim, beklenenden fazlası ile bize umut olmaya geldiler. Basın, radyo, televizyon ve sosyal medya aracılığını bayağı bir örgütlenme yaptık. Ben sadece kızım değil, kızım gibi ilik bekleyen hastalara umut olmak için çağırdık vatandaşı. Allah bir değil, bin kere razı olsun inşallah emeğimiz sonuçsuz kalmayacak. Allah'ın izni ile birilerine derman olabileceğiz" diye konuştu.

"Birinin vesilesi ile hayatımızı kurtaracağız"

Kızının yakalandığı talihsiz hastalık ve hastalık sonrasında yaşadıkları süreç hakkında bilgiler veren baba Öz şunları söyledi:

"Kızım 1 ay önce evde halsizlik ve kansızlık gibi bir şeyle karşılaştık. Ayaklarının üzerine basamaz duruma geldi. Aldık hemen sağlık ocağına götürdük orada çocuğuma bir kan tahlili yaptılar ve acil olarak hastaneye sevk ettiler. Üniversite ve Devlet Hastanesine götürdük. Oradan da acil olarak Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesine geçmemizi söylediler. Osmangazi Üniversitesinde de teşhis konuldu. Aşağı yukarı bir aydır tedavi görülüyor. Bir hafta önce tedavilere güzel cevap verdi. Bizim gözümüzde güzel cevap verdi, ama doktorların belli bir kotalamaları varmış onun altına düşmediği için şu anda ilik naklini önerdiler. Benden, çocuğumdan ve eşimden ilik aldılar, ama onlar uymadı. İlik Bankasına müracaat edildi oradan ne sonuç çıktı onu bilmiyoruz. Nasip olursa da 1 ay içerisinde Antalya'da özel bir hastaneye götüreceğiz, bayağı bir Türkiye çapında araştırdık. Oraya götüreceğiz belki buradan birinin vesilesi ile belki İlik Bankasında şu anda hazır olan birinin vesilesi hayatımız kurtaracağız."

Kendinden küçük 1 erkek kardeşinin olduğu ve bir aydan bu yanan Eskişehir Osmangazi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Elif Öz'ün en büyük destekçisinin ise bir an bile başından ayrılmayan annesi Ayşegül Öz olduğu bildirildi.

Öte yandan, kan vermek için Kızılay Kan Merkezine gelen vatandaşlarda kampanyadan haberdar olarak kan vermek için geldiklerini ifade ederek, bütün çabalarının küçük Elif'in tekrardan hayata tutunmasına sağlamak olduğunu vurguladılar. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Her Şey 10 Yaşındaki Minik Elif'i Hayatta Tutmak İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement