Her Şey Bosch" Pişmiş Toprak'ta - Son Dakika
Yerel

Her Şey Bosch" Pişmiş Toprak'ta

Her Şey Bosch" Pişmiş Toprak\'ta

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu her yönü ile sanatın değişik renklerini sunuyor.

22.09.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tepebaşı Belediyesi tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Eskişehir Pişmiş Toprak Sempozyumu her yönü ile sanatın değişik renklerini sunuyor.

Tepebaşı Belediyesi Atila Özer Karikatürlü Ev'de Sanatçılar Duygu ve Fuat Kökek'in 15. yy. Erken Barok Dönemine mensup Flaman Ressam Hieronymus Bosch'un eserlerinden ilhamla, seramik disiplininde özgün bir yorumla ifade edilişi olan "Her Şey Bosch" adlı sergi sanatseverler tarafından gezilebiliyor.

Torna ve sır altı renklendirme tekniğiyle yapılan eserlerin yer aldığı sergide Bosch'un özellikle olgunluk dönemi eseri olan "Dünyevi Zevkler Bahçesi" adlı triptiğinde (üç panel olarak yapılmış tablo) var olan figürlere atıf olan eserler, tabloya uygun olarak Cennet-Dünya-Cehennem düzeninde sergileniyor. 2016 yılının H. Bosch'un 500'üncü ölüm yıl dönümü olması sebebiyle usta ressamın Pişmiş Toprak Sempozyumu kapsamında anılması açısından da önemli bir yer arz ediyor.

Serginin, 2 Ekim Pazar gününe kadar ziyaret edilebileceği bildirildi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Her Şey Bosch' Pişmiş Toprak'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement