Her Şey Elimizde - Son Dakika
Kültür Sanat

Her Şey Elimizde

Her Şey Elimizde

Dersu Yavuz Altun'un yazıp yönettiği "Her Şey Elimizde" tiyatro oyunu, 22 Ekim'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde çocuklarla buluşuyor.

22.10.2016 10:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dersu Yavuz Altun'un yazıp yönettiği "Her Şey Elimizde" tiyatro oyunu, 22 Ekim'de Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde çocuklarla buluşuyor.

"Mucit Macit'in en yakın arkadaşı Özi, Mikro- Mak adlı makine ile küçülerek mikropların dünyasına gider. Amacı onları yakından tanıyıp, çocukları hastalıklardan koruyacak bilgileri toplamaktır. Sabun Tanecikleri Ak ve Pak 'ın yardımıyla bu zorlu görevi yerine getirmeye çalışır. Bu elin parmak aralarına ev yapmaya çalışan, uygun bir zaman bulduklarında yiyeceklere tutunup, Mucit Macit'in kanına karışmayı düşünen iki mikrobun (Sinir, Çalçene) en büyük şansı Mucit Macit'in el temizliğine yeterince önem vermemesidir. Mikropların Mucit Macit'i hasta yapma planlarını öğrenen Özi, ona ulaşmak ister ama Makro-Dünya ile bağlantı kesilmiştir. Geriye bir tek yol kalır; Kendi parmaklarının yardımıyla, Mucit Macit'i uyarmak. Çocuk seyircilerin de aktif katılımıyla özel bir dil yaratılır ve parmaklar Mucit Macit'e durumun acil olduğunu, bir an önce ellerini sabunla yıkaması gerektiğini bildirir. Mucit Macit'in elini yıkamasıyla "Sağlık İçin Savaşı" sabun zerrecikleri kazanır ama bu savaştan sürekli galip çıkmanın tek yolu vardır; sabunla düzenli temizlik... Finalde; Sabun zerreciklerinin marşı olan "Temizlik Sağlıktır" şarkısı bütün çocuklarla katılımıyla söylenir."

Yazan Yöneten: Dersu Yavuz Altun

Oynayanlar: Çağlar Tüfekçi, Öze Solak Altun, Emre Işındağ, Refiye Genç, Kürşat Karaman, Emre Erilmez

Teknik Sorumlu: Harun Özden

3 yaş ve üzeri 50 dk.

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat Her Şey Elimizde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement