Her Şey Okumak İçin - Son Dakika
Güncel

Her Şey Okumak İçin

Her Şey Okumak İçin

Diyarbakır'ın Ergani İlçesi Demirli Baran Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi bedensel engelli Hüseyin Yıldız, okulda arkadaşlarının kucağında taşınıyor.

30.10.2013 09:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derslerindeki başarısı kadar sempatik tavırları nedeniyle öğretmenleri ve arkadaşları tarafından çok sevilen Hüseyin Yıldız, okul da iken tuvalet ihtiyacını da arkadaşları tarafından sandalye aracılığıyla götürülüp getirilerek karşılıyor. Engelli öğrenci Yıldız'ın tek isteği akülü bir arabaya sahip olup arkadaşlarının yükünü hafifletmek. Engelli olduğu için okulda arkadaşlarıyla da oyun oynayamadığını kaydeden Yıldız, akülü arabam olsa teneffüslerde ve beden eğitimi derslerinde arkadaşlarımla oyun oynayıp rahatça dolaşabileceğim. Ders te öğretmenim tahta ya kaldırdığında soru çözebilirim"dedi.

KUCAKTA TAŞINIYOR

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı ve ilçeye 50 Km. uzağında bulunan Karaburçak Köyünde doğuştan engelli olarak dünyaya gelen Hüseyin Yıldız kaldığı köyden 8 Km. uzağında bulunan Ergani Demirli Baran Ortaokulu'na taşımalı servis aracılığıyla okuluna getirilip götürülüyor. Okul kapısından sınıfa ise arkadaşları ve öğretmenleri aracılığıyla kucakta taşınıyor. Her sabah okula gelirken kendisini annesinin okula hazırladığını ifade eden bedensel engelli Hüseyin Yıldız, engelli olmanın okumaya bir engel teşkil etmediğini belirterek, "Akülü bir arabam olduğu takdirde okuluma daha rahat gidip gelebileceğim. En azından okula gelip giderken kimseye gerek kalmayacak. Bir anlamda kendi ayaklarımın üzerinde durmaya başlayabileceğim" dedi.

"OKULUN EN DİKKAT ÇEKİCİ ÖĞRENCİSİ"

Yıldız'ın akülü araç isteğine cevap verebilecek duyarlı insanların olacağını ifada eden okul öğretmeni Etem Ayaz ise, "Hüseyin Yıldız, her ne kadar bedensel engelli olsa da okumaya azimli olması bizim açımızdan çok önemlidir. Bedensel engelli olmasına rağmen, her zaman hayata sıkı sıkıya bağlı bir çocuğumuz, azmi ve kararlılığıyla okulda en dikkat çeken öğrencilerden. Okuma aşkı çok büyük olan bir kişi. Hüseyin Yıldız'ın önümüzdeki süreçte çok iyi bir yerlerde göreceğimize inancım tamdır. Şu an büyük ihtiyaçlarından birisi akülü araçtır. Bu konuda çocuğumuza yardım edebilecek duyarlı insanlarımız vardır ve bu hayırseverlerin yardımlarını bekliyoruz. Doğuştan bedensel engelli olan ve okulumuzun 5.sınıf öğrencisi 11 yaşındaki Hüseyin Yıldız okula taşıma ile geldiğini araçtan onu kucaklayıp sınıfa ders sonunda da yine kucaklayıp araca teslim ediyoruz. Arkadaşları da tuvalet ihtiyacı için de sandalye ile aralarına alıp götürüp getiriyorlar" diye konuştu.

"TEDAVİ MÜMKÜN OLABİLİR AMA BİZİM İMKANIMIZ YOK"

Hüseyin Yıldız'ın annesi Zübeyde Yıldız da, oğlunun doğuştan engelli olduğunu, belden aşağı kaslarının gelişmediğini tedavisinin de belki mümkün olabileceğini ancak kendi imkânlarının mümkün olmadığını ifade ederek, "Eşim, yaz sezonlarında gurbete çalışmaya gidiyor. Gurbette kazandıklarıyla ancak ev geçimini zar zor yapabiliyoruz. Diğer 3 çocuğumda bir sorun yok. Oğlumun bu durumunu gördüğümde üzülüyorum ve tedavisi için elimden hiç bir şeyin gelmemesi acımı katlıyor. Elbette ki tedavisinin yapılmasını istiyorum ancak bu süre zarfında oğlumun çok istediği akülü engelli aracın olması oğlumun tek başına hareket etmeye başlaması ve hayata daha sıkı bağlanmasına vesile olacaktır" dedi.

OKUYUP DOKTOR OLACAK

Oğlu Hüseyin Yıldız'ın okula gitmeyi çok istediğini ve okumayı çok sevdiğini kaydeden anne Yıldız, "Benim tek isteğim bedensel engelli oğlumun benden sonra sahipsiz ve yalnız kalmaması için okuyup kendi başının çaresine bakar hale gelmesi. Yetkililerden yardım etmelerini bekliyoruz. Hüseyin her zaman 'Okumayı çok seviyorum ama beni taşırken anneme zarar gelmesini istemiyorum, çünkü benimle ilgilenen ihtiyaçlarımı gideren, her işimi yapan sadece annem var' diyor. Büyüyünce doktor olmak isteyen Hüseyin, tüm hastalara yardım edip annesine babasına ve diğer kardeşlerine bakmak istediğini söylüyor" şeklinde konuştu.

Engin ÖZTÜRK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Her Şey Okumak İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement