"Her şeyin sahibi Tanrı" diyerek vergi ödemeyen kardeşlere 1,4 milyon dolar ceza - Son Dakika
Dünya
BBC

"Her şeyin sahibi Tanrı" diyerek vergi ödemeyen kardeşlere 1,4 milyon dolar ceza

Avustralya'da "Her şeyin sahibi Tanrı, devlet değil" diyerek vergi ödemeyi reddeden Hristiyan kardeşlere, yaklaşık 1,4 milyon dolar para cezası kesildi.

18.07.2019 13:54  Güncelleme: 14:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avustralya'da "Her şeyin sahibi Tanrı, devlet değil" diyerek 7 yıl boyunca vergi ödemeyi reddeden iki Hristiyan kardeş, 2 milyon Avustralya doları (yaklaşık 1,4 milyon ABD doları, 8 milyon Türk Lirası) cezaya çarptırıldı.

Rembertus Cornelis Beerepoot ve Fanny Alida Beerepoot adlı kardeşler, Tazmanya Yüksek Mahkemesi'nde yargıç önüne çıktı. Beerepoot kardeşler, mahkemede savunmalarını kendileri yaptı.

"HİÇBİR ŞEYİN SAHİBİ BİZ DEĞİLİZ"

Avustralya devlet televizyonu ABC'ye göre Fanny Alida Beerepoot, duruşmada "Tüm bu topraklar Tanrı'ya ait. Hiçbir şeyin sahibi biz değiliz" dedi.

"İNSANLARIN SADAKATİNİ ZAYIFLATIYOR"

Rembertus Cornelis Beerepoot ise "Vergi ödemeye zorlanmaları insanların Tanrı'ya sadakatini zayıflatıyor. Bu da Tanrı'nın laneti olarak; kuraklık ve çorak topraklar olarak geri dönüyor. Tanrı yerine Avustralya Devleti ve İngiliz Uluslar Topluluğu'na sadakat göstermek, Tanrı'ya karşı gelmektir bu da İncil'e aykırıdır" diye konuştu.

"SEZAR'IN HAKKI SEZAR'A" SÖZLERİNİ HATIRLATTI

Yargıç Stephen Holt, kardeşlere İncil'de "Vergi ödemeyeceksin" diye hüküm bulunup bulunmadığını sorarak " Google'da yaptığım aramada İsa 'Sezar'ın hakkı Sezar'a, Tanrı'nın hakkı Tanrı'ya' diyerek müritlerinden Sezar'a vergi ödemelerini istiyor." dedi.

KESİLEN CEZA

Yargıç Holt, Beerepoot kardeşlerin 2 milyon Avustralya doları (yaklaşık 8 milyon Türk Lirası) cezaya çarptırılmalarına hükmetti. 2011'den beri vergi ödemeyen kardeşlerin çiftliklerine 2017'de el konulmuştu.

"Her şeyin sahibi Tanrı" diyerek vergi ödemeyen kardeşlere 1,4 milyon dolar ceza
Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya 'Her şeyin sahibi Tanrı' diyerek vergi ödemeyen kardeşlere 1,4 milyon dolar ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • Hep: Çok doğru. yerlerin ve göklerin yegane sahibi Allah dır. Bedenimiz zaten bize ait değil ruhumuz bile Allaha ait bizim olan hiçbir şey yok. Hepsi O nun. verdiği herşey için sonsuz şükürler olsun. 40 2 Yanıtla
  • Adanalı: Valla helal olsun çok doğru ve öz konuşmuş 25 3 Yanıtla
  • JACK: doğru söylemişler 24 3 Yanıtla
  • Gulnihal: Vergi odeyeceksin yok öyle bahane 5 19 Yanıtla
  • Mehdi: Vergi demek haraç demektir! Kim devlet, yada başka bir yapılanmaya haraç verirse Şüphesiz Allah'a hesap vercektir. 8 10 Yanıtla M.K.L: ALLAH IN SÖZLERİNİ BU ŞEKİLDE KULLANMAYIN. YANLIŞ GÖRÜŞE VE BİLGİYE SAHİPSİN. HZ.ÖMER ZAMANINDA DA VARDI. AKLI KISA İNSAN.. 8 3
  • liberal dede: kliseye, camiiye gidenler vergilere ek ayrıca dini hizmet bedeli ödemeli. yok öyle hem bu dünya hem öteki dünyayı garantilemek. 5 11 Yanıtla aaa: cahil 0 1
  • 234567890o: ulan turkıyede kuranda vergı yazmıyor nıye öduyoruz desek cahıl yobaz salak ılan edılırız ama işte medenı ülkeler yapınca sorun olmuyor 13 1 Yanıtla
  • Harun: Kilise yaptirip vergiden duşun bari 6 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
BBC

Advertisement