Her Şeylerini Satarak Dünya Turuna Çıktılar - Son Dakika
Güncel

Her Şeylerini Satarak Dünya Turuna Çıktılar

Her Şeylerini Satarak Dünya Turuna Çıktılar

Dünya turu için 4 ay önce İngiltere'den yola çıkan seyyah çift, Bursa'nın İznik ilçesinde konakladı.

23.02.2018 09:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya turu için 4 ay önce İngiltere'den yola çıkan seyyah çift, Bursa'nın İznik ilçesinde konakladı. İngiliz çift, ev ve arabalarını satıp, motosiklet ile 10 yıl sürecek dünya turuna çıktıklarını söyledi. İngiliz Andy Davidson (30) ve Alissa Patter'in (29), 4 ay önce her şeylerini satıp dünya turuna çıkmaya karar verdi. İngiliz çiftin bu macerası tam 10 yıl sürecek. Genç seyyahlar, Fransa, Almanya, Avusturya, Slovakya, Macaristan, Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan'ın ardından Türkiye'ye ulaştı. Salı günü İznik'e gelen ve cuma günü yeniden kaldıkları yerden tura devam edecek olan Davidson ve Patter, şu ana kadar 5 bin kilometre yol kat ettiklerini söyledi.

İngiltere'de motor sporları dergisinde yazar olan Davidson ve finans uzmanı Patter, 2 yıl önce kendilerine bu yolculuğa nasıl başlayabilecekleri sorusunu sorduklarını, ardından ise herşeyi satıp böyle bir maceraya atıldıklarını söylediler. Türkiye'ye hayran kaldıklarını belirten Davidson, "Türkler çok sıcak kanlı. Yemekleri de çok lezzetli" dedi.

İngiliz çift, cuma günü 10 yıl sürecek olan dünya turuna kaldıkları yerden devam ederek, Gürcistan, Ermenistan, Azerbaycan, Tacekistan, Özbekistan, Kırgızistan, Kazakistan, Moğolistan, Japonya, Hindistan, Asya, Güney Amerika, Güney Afrika'yı gezip tekrar İznik'e dönmeyi hedefliyor.

(Halil Ataş - Zafer Peker/İHA)

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Her Şeylerini Satarak Dünya Turuna Çıktılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü
    16:22 Erdoğan: İstanbul'un yerel yönetim hamlesi durdu, ibre tersine döndü

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da 30 yıl önce başlattıkları yerel yönetim hamlesinin 5 yıldır durduğunu ve ibrenin tersine döndüğünü belirterek, şehrin sorunlarını çözebileceklerini söyledi. Erdoğan, İstanbul'un birinci önceliğinin depreme hazırlık olduğunu vurguladı ve İstanbul trafiğinin de çekilmez hale geldiğini ifade etti.

  • Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı
    16:22 Kastamonu'da uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı

    Kastamonu Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 2 şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda, 7,73 gram sentetik uyuşturucu, 60 uyuşturucu hap, ruhsatsız tabanca ve uyuşturucu içiminde kullanılan 3 cam düzenek ele geçirildi. Ayrıca, şüphelilerden birinin evinin bahçesinde yapılan aramada toprağa saklanmış uyuşturucu hap bulundu. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alındı.

  • Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi
    16:21 Gaziantep'te 9 Kilogram Esrar Ele Geçirildi

    Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Şahinbey İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucuyla mücadele kapsamında bir ikamete operasyon düzenledi. Operasyonda 9 kilogram sıkıştırılmış esrar ele geçirildi ve bir şüpheli yakalandı.

  • İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı
    16:21 İskenderun'da Asayiş Uygulamasında 10 Zanlıdan 2'si Tutuklandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde yapılan asayiş uygulamasında 10 zanlı yakalandı. Uygulamada av tüfeği, hassas terazi, cep telefonu, sentetik uyuşturucu ve kenevir ele geçirildi. Zanlılardan 2'si tutuklandı.

  • Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi
    16:20 Karabük'te yapılan adli aramada çok sayıda silah ele geçirildi

    Karabük İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan adli aramada 4 farklı adreste 1 ruhsatsız tabanca, 3 kuru sıkı tabanca, ruhsatsız av tüfeği, havalı tüfek, kesici alet, muşta, 3 adet 9 milimetre fişek, 10 adet 12 cal. fişek, 4 adet neurontin 600 mg sentetik uyuşturucu hap ele geçirildi. Şahıslara toplam 21 bin 936 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan zanlılar adliyeye sevk edildi ve serbest bırakıldı.

  • Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı
    16:20 Çorum Belediyesi Hayvan Hastanesi Hizmete Açıldı

    Çorum Belediyesi tarafından yapılan Hayvan Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Tesis, kedi, köpek ve kanatlılar başta olmak üzere tüm hayvanlara hizmet verecek şekilde tasarlandı.

  • İskenderun'da kaçak sigara ve elektronik sigara operasyonu: 1250 paket sigara ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı
    16:19 İskenderun'da kaçak sigara ve elektronik sigara operasyonu: 1250 paket sigara ele geçirildi, 1 şüpheli gözaltına alındı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, polis ekipleri tarafından bir iş yerine düzenlenen operasyonda, 1250 paket kaçak sigara ve 15 elektronik sigara ele geçirildi. Ayrıca, 3 bin doldurulmuş makaron da bulundu. Operasyon sonucunda 1 şüpheli gözaltına alındı.


Advertisement