Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi - Son Dakika
Güncel

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi

Eyüpsultan'daki Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında, yetim çocuklara yardımda bulunuyor.

09.10.2018 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eyüpsultan'daki Zekai Dede İmam Hatip Ortaokulu öğrencileri, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesi kapsamında, yetim çocuklara yardımda bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) desteklediği proje ile öğrenciler, Filistin, Bosna-Hersek, Ürdün, Somali ve Makedonya gibi birçok ülkede, yılda 10 yetimin ihtiyacını karşılıyor.

Her yıl düzenli olarak bu yardımlarını sürdüren ve şu ana kadar 90 yetime destekte bulunan öğrenciler, kendi aralarında topladıkları paraları İHH aracılığıyla ulaştırıyor.

Ayrıca öğrenciler, yetimler için topladıkları paraların artan kısmıyla da Bangladeş'te kuraklıkla mücadele eden ve temiz su sıkıntısı yaşayan halk için su kuyusu açtı.

Öğrenciler, iyilik günü olarak belirledikleri cuma günü yetim öğrencilere yaptıkları yardımlardan artan paraları toplayarak, kuraklık yaşayan ülkelerde daha çok su kuyusu açmayı hedefliyor.

"İyilikler paylaştıkça çoğalır"

Okul müdürü Halil Şengün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerinin bu proje sayesinde yardımlaşmayı öğrendiğini belirtti.

Şengün, şöyle konuştu:

"Bizler eve gidince içecek bir tas çorba yatacak bir yatak buluyoruz ama bunu bulamayan öğrenciler de var. Bundan dolayı öğrencilerimizin bu bilinçte olması gerekiyor. Öğretmenlik gereği her çocuğun yüreğine dokunmaya çalışıyorum. Onların da bu iyiliklerin içerinde olmasını istiyorum. Dolayısıyla ben de bu iyilikleri onlarla paylaşıyorum. İyilikler paylaştıkça çoğalır. Bu projeyle birlikte öğrencilerimiz hem yetim öğrencilere yardım ediyorlar hem de empati duygularını geliştiriyorlar."

Öğrencilerin her ay 100 lira toplayıp bir ülkedeki yetim çocuğa gönderdiğini dile getiren Şengün, 100 liranın yaklaşık 15-20 dolara denk geldiğini, Asya ve Afrika'da bu parayla bir ailenin aylık geçimini sağladığını aktardı.

Şengün, İHH'nın, "Yetim Günleri" kapsamında desteklediği çocukları Türkiye'ye getirdiğini anımsatarak, yetim çocukların kendilerine yardımda bulunan akranlarıyla tanıştığını ve bir günü birlikte geçirdiklerini anlattı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement