Her Yerde Sanat - Son Dakika
Güncel

Her Yerde Sanat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, birbirinden renkli sanat etkinlikleriyle sonbahar gecelerine de hareket getirecek.

30.08.2014 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Her yaştan sanatsevere hitap eden farklı seçeneklerle dolu Eylül programı, Büyükşehir farkıyla sanat takviminde iz bırakacak.

Şenlik mahallede

Mahallelerde müzik rüzgarı estiren 'Mahalle'de Şenlik Var' konser dizisi kapsamında 1 Eylül 2014 Pazartesi günü Beydağ Kurtuluş Parkı'nda düzenlenecek konserde Grup Mevce sahne alacak. Etkinlik kapsamında 5 Eylül 2014 Cuma günü Kiraz Cevizli Köyü'nde Vildan Turan müzikseverlerle buluşacak. 8 Eylül 2014 Pazartesi günü Tire Gölet'te Ebru Ertaç ve Fatma Meşe, aynı gün Kemalpaşa Rekreasyon Alanı'nda ise Vildan Turan sahneye çıkacak. 9 Eylül 2014 Cumartesi günü Ödemiş Salı Pazarı Mevki'nde Grup Mevce kulakların pasını silecek. Dizinin son konserini ise 18 Eylül 2014 Perşembe günü Kınık Taksi Meydanı'nda Senem Ersin ve grubu verecek.
Ayrıca, 11 Eylül 2014 Perşembe günü Kent Orkestrası da Selçuk'ta en güzel şarkılarını söyleyecek.

Aşık Veysel'de son iki konser

Bornova Rekreasyon Alanı'ndaki Aşık Veysel Amfi Tiyatrosu'nda yaz boyunca düzenlenen 'Aşık Veysel Sanat Günleri' kapsamında 3 Eylül 2014 Çarşamba akşamı saat 21.00'de sevilen sanatçı Servet Kocakaya sahne alacak. Ücretsiz konser dizisi, 17 Eylül'deki Grup Abdal konseriyle son bulacak.

Havagazı'nda sinema vedası
Tarihi Havagazı Fabrikası'nda gerçekleştirilen 'Yeniden Sinematek' film gösterimleri Eylül ayında gösterilecek iki filmle sonlanıyor. 3 Eylül 2014 Çarşamba akşamı saat 21.00'de perdeye yansıyacak orijinal adı 'The Grand Budapest Hotel' olan 'Büyük Budapeşte Oteli', Wes Anderson'un yazıp yönettiği ses getiren filmlerden birisi. 20. yüzyılın başlarında iki savaş arasındaki dönemde geçen hikayede, kendisine miras olarak Rönesans tablosu bırakılan otel görevlisi Gustave H ve otelde komilik yapan Zero Mustafa'nın komikliklerle dolu macerası anlatılıyor.

'Bulutsuzluk Özlemi'ni kaçırmayın

Yaz boyuca birbirinden seçkin sanatçıları ağırlayan geleneksel 'Çim Konserleri', 4 Eylül 2014 Perşembe günü sona eriyor. Tarihi Havagazı Fabrikası'ndaki konser dizisinin kapanış konserinde, yılların eskitemediği gruplardan 'Bulutsuzluk Özlemi' sevenleriyle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi, 9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu'nun 92. yılı kutlama etkinlikleri çerçevesinde İzmir'e yakışan bir program hazırladı. Program çerçevesinde 6 Eylül 2014 Cumartesi günü Gündoğdu Meydanı'nda saat 19.30'da Grup Dir Ritm Grubu sahneye çıkacak. 7 Eylül 2014 Pazar günü ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Bandosu Gündoğdu Meydanı'nda saat 20.30'da bir konser verecek. 8 Eylül 2014 Pazartesi günü saat 19.30'da Dj Hande Kaya'nın eşliğindeki ritm showun adresi yine Gündoğdu Meydanı. 9 Eylül 2014 Salı günü Cumhuriyet Meydanı'nda saat 11.00'deki program kapsamında ise Kent Orkestrası ile zeybek gösterisi eşliğinde Vildan Turan sahneye çıkacak. Saat 21.00'de Gündoğdu Meydanı'ndaki törende ise Devlet Opera ve Balesi koro ve solo orkestrasının ardından sevilen sanatçı Selda Bağcan İzmirlilerle buluşacak.

Oscarlı film

Havagazı Fabrikası'daki "Yeniden Sinematek" filmlerinde 10 Eylül 2014 Çarşamba akşamı saat 21.00'de, gösterildiği dönemde büyük beğeni toplayan 'Küçük Gün Işığım', sanatseverlerle buluşacak. Orijinal adı 'Little Miss Sunshine' olan filmde, bir minibüse doluşarak ailenin en küçük ferdinin hayalini gerçekleştirmek için sürprizlerle dolu yolculuğa çıkan Hoover Ailesi'nin hikayesi anlatılıyor. Oscar Ödülleri'ne 4 dalda aday olan film, 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ve 'En İyi Özgün Hikaye' dallarında aldığı ödüllerin yanısıra BAFTA, Cesar gibi bir çok saygın ödülün de sahibi oldu.

'Yeniden Sinematek' gösterimleri sonbahar döneminde İzmir Sanat Merkezi'nde devam edecek.

Çocuklar için 'Kutup Misafirleri'

Eylül ayında çocuklar için 'Kutup Misafirleri' adlı müzikli oyun sahnelenecek. Kültürpark İzmir Sanat'ta minim sanatseverlerle buluşacak oyun, 11-21-23 ve 30 Eylül 2014 tarihlerinde 11.00 ve 14.00 saatlerinde tekrarlanacak. Ahmet Akdeniz'in yazıp yönettiği Mavi Sanat Tiyatrosu'nun oyununda Sıla Akdeniz, Ufuk Öztabak ve İlker Kılıçer rol alıyor. Tiyatro oyununun biletleri 1 TL.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Yerde Sanat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement