Her Yerde Tarif Edilemez Başkan Kocamaz Sevgisi - Son Dakika
Güncel

Her Yerde Tarif Edilemez Başkan Kocamaz Sevgisi

Her Yerde Tarif Edilemez Başkan Kocamaz Sevgisi

MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a her yerde tarif edilemez sevgi var.

22.02.2014 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam eden MHP Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'a her yerde tarif edilemez sevgi var. Silifke köylerini gezen Başkan Kocamaz, bölgedeki tarım ürünlerinin değerlendirilmesi için büyükşehir belediyesinde tarım dairesi kuracaklarını söyledi.

Başkan Kocamaz'a Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel, MHP Silifke İlçe Başkanı Osman Oğuz, Ülkü Ocakları Başkanı Mustafa Göbekçi, Kadın Kolları Başkanı Dr. Nesrin Esin, il genel ve belediye meclis üyeleri, çok sayıda partililer eşlik etti.

Köylerde çiçeklerle, davul zurna ve konfeti yağmuru altında karşılanan Başkan Kocamaz'a köylüler ayağına kurban kesti.

Özellikle kadınların yoğun ilginin gösterdiği köy gezilerinde köylüler Başkan Kocamaz'a çeşitli ikramlarda bulundular.

Silifke çalışmasında ilk olarak esnaf gezisi yapan Başkan Kocamaz, esnaflarla tek tek tokalaşıp, sorunlarını dinledi.

Daha sonra sırasıyla Pelitpınarı, Nuru, Senir, İmambekirli ve Kargıcak köylerini ziyaret eden Başkan Kocamaz, halen köylerde su ve yol sorunu olduğunu, kendilerinin tüm sorunları sırasıyla çözeceklerini söyledi.

Başkan Kocamaz, "36 gün sonra sandık başına gidiyoruz ve ilk defa köylerimiz hem ilçe belediye başkanlığına hem de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na oy kullanacak. İlk defa elinize böyle bir fırsat geçiyor. Ben bugün burada gördüğüm coşkudan da anlıyorum ki, sizler bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek için şimdiden kararınızı vermişsiniz, Mersin'deki değişime Mersin'deki gelişime ve tüm köyleriyle birlikte Silifke'deki değişime şimdiden hazırsınız" dedi.

MERSİN GELECEĞİ İÇİN KARAR VERECEK

Mersin'in geleceği için karar verileceğini anlatan Başkan Kocamaz, "Yeni yasayla birlikte büyükşehir belediyesi sınırları Adana'dan Antalya'ya kadar olan koskoca bir bölge, sahili 320 kilometre, 15.600 kilometrekarelik bir alan ve bu alan üzerinde 1milyon 682 bin insanımızın yaşadığı koskoca bir bölge. İnşallah 30 Mart'ta 1 milyon 150 bin civarında vatandaşımızda seçmen olarak sandığın başına gidecek, Mersin'in geleceği için, Silifke'nin geleceği için, tüm ilçelerimizin, köylerimizin geleceği için, beldelerimizin geleceği için ve önemlisi de ülkemizin geleceği için o namusları kadar temiz, yaşantıları kadar şerefli oylarını götürüp değerlendirecekler. Bu yerel seçim sıradan bir yerel seçim değil. Çünkü Türkiye'de ilk defa uygulanacak bir yerel seçim. Türkiye'deki halihazır 16 büyükşehir 30 Mart'tan itibaren sayı olarak 30'a çıkıyor. Ve ülkemizin özellikle güneydoğu bölgesindeki halen barış, huzur ve kardeşliği sağlayamadığımız bir dönemde, maalesef sıkıntılar biraz daha artacak gibi gözüküyor. Bölücü örgütün siyası kanadının lideri geçen hafta bir açıklamada bulundu. Ne dedi? "Bu seçimden sonra belediyelerimiz artık özerk bir yapıyı başlatabilirler. Bunun için hazırlar. Birikimleri, yetenekleri bugün geldiği nokta özerklik ilanı için yeterli görülüyor." dedi. İşte bizim Türk milliyetçileri olarak bu yasanın çıkışındaki karşı duruşumuzun ana sebebi de buydu. Bu ülkenin hızla bu yasayla birlikte bölünmeye, parçalanmaya doğru sürüklenmesiydi.

Sizin derdinizden ancak sizin aranızdan çıkmış insanlar anlar. Eğer bu köylerin problemi çözülecekse bunu Bayram Ali Öngel çözecek, yine sizin içinizden çıkmış Burhanettin Kocamaz çözecek. Yoksa bugüne kadar sizleri ciddiye almayan, adam yerine koymayan ve özellikle seçim dönemlerinde hatırlayanlar çözemez" şeklinde konuştu.

MERSİN'İ ADIM ADIM DOLAŞIYORUZ

Mersin'i adım adım dolaştıklarını kaydeden Başkan Kocamaz,"Biz 16 aydır yollardayız. Mersin'i adım adım dolaşıyoruz. İlçe ilçe, belde belde, köy köy ulaşabildiğimiz bütün insanlarımıza ulaşmanın gayretini güdüyoruz. Tabi ki herkese ulaşmamız bu şartlarda mümkün değil. Niye mümkün değil? Çünkü büyükşehir'in sınırları içinde 509 tane köy var. Bu 30 Mart'tan itibaren 509 mahalle demek. Kapanacak 40 tane belde var. 13 adet ilçe var ve bunların tamamındaki mahalleleri topladığımız zaman 900'leri aşıyor. Dolayısıyla bunların tamamına ulaşma şansımız yok. İşte buraya geldik sizlerle sohbet ediyoruz. Allah razı olsun. Sizler bizden duyduklarınızı gidemediğimiz, ulaşamadığımız köylere inşallah ulaştıracaksınız. Çünkü aynı gemide yaşıyoruz ve inşallah bu gemiyi Allah'ın izniyle 30 Mart'ta limana çekmek sizlerin görevi olacak.

Bizleri basından, medyadan bir şekilde duymuşsunuzdur yada eğer Tarsus'a geldiyseniz orada yapılanları bizzat yerinde görme imkanına kavuşmuşsunuzdur. Bayram Ali kardeşimiz de 15 yıldır Silifke'de sizlere hizmet vermenin şerefini taşıyor, eğer ellerimizi ve gönüllerimizi birleştirirsek, 30 Mart'ta sandığın başına kararlı bir şekilde gidebilirsek ve az önce söylediğim gibi namusumuz kadar temiz, şerefimiz kadar değerli oylarımızı üç hilalin altında buluşturduğumuz takdirde, inanın 31 Mart günü Mersin'e doğan güneş bir başka türlü parlayacak" ifadesini kullandı.

MERSİN SORUNLARINI BİLİYORUZ, ANCAK BİZ ÇÖZERİZ

Mersin'in sorunlarını çok iyi bildiklerini altını çizen Başkan Kocamaz, "Mersin'i topyekun ele almak istiyoruz. Köyüyle, beldeleriyle, ilçeleriyle Mersin'i topyekun ayağa kaldırmak, kalkındırmak istiyoruz. Köylerimizin dertlerini biliyoruz. Bunlarla ilgili arkadaşlarımız bize raporlar hazırladılar. Bu raporlar çerçevesinde köylerimizin öncelikle altyapılarını büyük köylerimizden başlayarak tamamlamak, paket arıtmalarla çevre kirliliğini ortadan kaldırmak istiyoruz. Birçok köyümüzde halen içme suyu sıkıntısı var" dedi.

KÖYLÜMÜZÜN ÜRÜNLERİ DEĞERLENDİRİLECEK

Başkan Kocamaz, "Vatandaşlarımız üretiyor, pazara götürüyor, üÜrettiği malları yeterince değerlendiremiyor. İnşallah Büyükşehir Belediyesinin yeni yetkileriyle ve kaynakları ile birlikte bölgemizde ihtiyaç duyulan yerlerde üretilen ürünlerin saklanmasına yönelik soğuk hava depoları ve şok merkezleri oluşturmayı planlıyoruz. Yine üretilen malların en iyi şekilde değerlendirilmesine yönelik paketleme ve konsantre tesisleri, konserve tesisleri oluşturmak istiyoruz. Tabi bunlar için önce Büyükşehir Belediyesi'nde bugüne kadar hiç olmayan tarım dairesini oluşturacağız. Bütün vatandaşlarımıza hem tarım konusunda, hem de hayvancılık konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılacak en iyi şekilde en verimli ürünlerin yetiştirilmesine yönelik gayretler gösterilecek, araştırmalar yapılacak.

Organize tarım ve organize hayvancılık bölgeleri oluşturmayı planlıyoruz. Araştırma, geliştirme, destekleme hizmetleri vermek istiyoruz. Özellikle çiçek, meyve ve sebze seracılığı konusunda vatandaşlarımızı eğitip onlara gerekli kaynak desteği sağlamak istiyoruz. Kadınlarımıza ekonomik katkı sağlasınlar düşüncesiyle yaklaşık 2000 kadınımıza mikro kredi uygulamalarını başlatacağız. İşsiz insanlarımıza iş, girişimci kardeşlerimize de mekan oluşturmak üzere iş geliştirme merkezleri oluşturmayı düşünüyoruz. Dolayısıyla gerek çiftçimize, gerek köylümüze bu konularda her türlü desteği vermek inşallah Mersin'de ilk defa bizlere nasip olacak" şeklinde konuştu

MERSİNLİLERİN MERSİN'E SAHİP ÇIKMASINI İSTİYORUZ

Başkan Kocamaz konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Değerli hemşehrilerim tabi ki meyve suyu tesisleri, reçel tesisleri ile bu bölgede yetiştirilen ürünlerin en azından birazcık değerlendirilmesi konusunda katkı sağlamak istiyoruz. Gittiğim yerlerde gerçekten vatandaşlarımızın ürettiği ürünler çok kaliteli, emek çekmişler ama maalesef onlar çektikleri sıkıntıları bize anlatınca yüreklerimiz sızlıyor. Televizyonlarda allayıp, pullayarak, cilalayarak memleket sanki güllük, gülistanlık, sanki cennet gibi anlatılmaya çalışılıyor. Dünyada en pahalı akaryakıt maalesef Türkiye'dedir. Bugün gelişmiş Avrupa ülkelerinde dahi gittiğimizde görüyoruz. Almanya'da insanların geliri Türkiye'dekinin çok çok üstünde, orada onlar mazotu 0,95 Euro'ya alırken Türkiye'deki benim gariban kardeşim tam iki katı fiyata alıyor. Gerçekten bunları kabul etmemiz mümkün değil.

Değerli hemşehrilerim nereye gitsek, bir dokunsak bin ah işitiyoruz. Dolayısıyla diyoruz ki bu seçim sandığı önümüze bir fırsat olarak geldi. Bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek sizlerin görevi olacak. Çünkü bu seçim sıradan bir yerel seçim değil, bu seçimin dört ay sonrasında Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Ondan sekiz ay sonra da yine 2015 baharında ülkemiz bir genel seçime giriyor. Dolayısıyla şu ceketin düğmelerinden ilki olan yerel seçim düğmesini, doğru iliklersek diğerlerini de doğru ilikleyebiliriz. Ama birinci düğmeyi yanlış iliklerseniz, diğerlerini doğru ilikleme şansınızda maalesef ortadan kalkacaktır. Dolayısıyla ben Mersin genelinde ve Silifke'de sizleri birleşmeye, bütünleşmeye Mersin'e sahip çıkmaya davet ediyorum."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Yerde Tarif Edilemez Başkan Kocamaz Sevgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement