Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada - Son Dakika
Güncel

Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada

İstanbul Feriköy'de yaşlı bir adam kalp krizi geçirerek yere yığıldı o sırada yoldan geçen taksi şoförü inip adama kalp masajı yaptı. Şoförün kalp masajı yaptığı anlar anbean kameraya yansıdı.

17.07.2018 11:55  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Feriköy'de bir kişi yol kenarında kalp krizi geçirdi. Fenalaşan kişiye yardım için çevredekiler seferler oldu. Aracını durdurup yardıma koşan bir taksi sürücünün öncülüğünde kalp krizi geçiren kişiyi hayatta tutma çabası kameraya yansıdı.

KALP KRİZİ GEÇİRİP YERE YIĞILDI TAKSİ ŞOFÖRÜ YARDIMA KOŞTU

Olay 30 Haziran'da Aya Dimitri Kilisesi'nin önünde yaşandı. Sabah saatlerinde bir yakınının vaftiz törenine katılan bir kişi, çıkışta kilisenin önünde fenalaştı. Kısa sürede yere yığılan bu kişinin yardımına ilk olarak çevredekiler koştu. Bu sırada yoldan geçen taksi şoförü de aracını durdurdu.

Herkes El Ele Verip <a class='keyword-sd' href='/kalp-krizi-2/' title='Kalp Krizi'>Kalp Krizi</a> Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada

YERE YATIRIP KALP MASAJI YAPTI

Adamın yere yığıldığını gören taksi sürücüsü önce yaşlı adamı yere yatırdı ardından düzenli olarak kalp masajı yaptı. O kalp masajı yaparken çevredekiler de olay yerine sağlık ekiplerini çağırdı.

SANİYE SANİYE KAYDEDİLDİ

Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri bu kişinin kalp krizi geçirdiğini belirtti. Hemen ambulansla hastaneye kaldırılan ve durumunun iyi olduğu öğrenilen yaşlı hayatta tutan o anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada

"ASKERDE SAĞLIK EĞİTİMİ ALDIM"

Olayı anlatan taksi şoförü Nazım Murat Cihan, "Bir insana yardımımız dokunduysa ne mutlu bana" dedi. Cihan, "Kurtuluş son durakta yolcu bırakmıştım. Yolcuyu bıraktım, geri döndüm gelirken bir kişi 'hasta var' dedi. Durdum, taksiden indim hastayı almak için. Hastanın kalp krizi geçirdiğini gördüm. O anda işte askerde almış olduğum sağlık eğitiminden dolayı ilk müdahaleyi yapmak istedim. Kalp masajı ile adamı hayata döndürdüm. Sonra işte vatandaşlar ambulansı çağırmıştı, ambulansı bekledim. Adam kendine geldikten sonra oradan uzaklaştım" şeklinde devam etti.

"TAKSİCİLERE İLK YARDIM KURSU VERİLMELİ"

'Bir taksicinin ilk yardım eğitimi alması şart bence' diye konuşan taksici Cihan, " Belediye taksiciler için belediye ruhsatı, SRC gibi belgeler isteyeceğine taksicilerden ilk yardım belgesi istese bence daha mantıklı olacak. Yani bir taksicinin ilk yardım eğitimi alması şart bence. Çünkü biz de hasta taşıyoruz. Günde en az bir hasta götürüyoruz hastaneye" diyerek devam etti.

Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada

Olayın meydana geldiği kilisenin karşısında fırın işletmeciliği yapan ve kalp krizi geçiren vatandaşı ilk fark edip yardıma koşanlardan Abdulhakim Erenkaya ise, " Ben dükkanın önündeydim, eşi ve kendisi elektrik panosunun üstünde otururken bir baktım ki fenalaşmaya başladı. Hemen koşmaya başladım, baktım, taksiciyi çağırmaya başladım elimi kaldırdım hemen arkadaş geldi. Taksici geldi onu aşağıya yatırdı. Ben de su almaya başladım, arkadaş da ona masaj yapmaya başladı"' diye konuştu.

Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Herkes El Ele Verip Kalp Krizi Geçiren Adamı Hayata Döndürdü! O Anlar Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Hande D.: Helal olsun sana taksici.Bu yaptıgın iyilik hep seninle olsun duyarlı vatandaş.Allah seni çoluguna çocuguna bağışlasın 20 0 Yanıtla
  • İstanbulun yerlisi: Adamsın Abdulhakim ilk mudaheleyi bence sen yaptın, taksici de adammış helal olsun ikinize de .ALLAH hayrınızı kabul etsin 16 0 Yanıtla
  • desperado: taksici kardeşim tebrikler.Allah razı olsun senden ve senin gibi insanlardan. 13 0 Yanıtla
  • afferim sana be taksici : mesleğinin hakkını verdin bi taksici aynı zamanda bir ilk yardımcı olmalı helal sana be kahraman 12 0 Yanıtla
  • aksi: bırakın bu işleri taksici taksicidir 4 8 Yanıtla
  • +++++++++++++++++++: DOGRU SÖYLEMİŞ SRC ABC XYZ DİYE SIRF PARA TUZAGI KAYIT KART MART İSTEYECEGİNE TAKSİCİDEN EFENDİLİK DÜRÜSTLÜK İLETİŞİM İLK YARDIM AHLAK GİBİ ÖZELLİKLER İSTEYİN 10 0 Yanıtla
  • Rahmetli: İnanın çok duygulandım, bu millette bu tür insanlar var oldukça bizi hiç bir düşman yenemez .Allah'ın izniyle. 7 0 Yanıtla
  • kemalistenver: azrail elinden aldınız vebali büyük olur 0 5 Yanıtla
  • akpli: bu kemalistlere kalsa teror mücadele etmeyelim yol yapmayalım hastane park silah üniversite yapmayalım okumayalım fosil olup gidelim 2 3
  • dodurga: son durak filmini çok segretin galiba kanka :) 0 0
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti
    05:34 Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne 5 arazöz tahsis etti

    Orman Genel Müdürlüğü, Kütahya Orman Bölge Müdürlüğüne tahsis ettiği 5 arazözün Makine ve İkmal Şube Müdürlüğünce teslim alındığını bildirdi. 2024 model ve 4 ton sutaşıma kapasitesine sahip olan arazözler, orman yangınlarına daha hızlı ve etkili müdahale edebilmek amacıyla ekipler tarafından kullanılacak. Arazözlerin teslim alınması programında Bölge Müdürü Erdal Dingil, Makine ve İkmal Şube Müdürü Tuncay Yakın, Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Ahmet Yavuz Helvacı ve Kütahya Orman İşletme Müdürü Mustafa Doğan gibi yetkililer hazır bulundu. Bölge Müdürü Erdal Dingil, arazözlerin bölgedeki orman yangınlarında güçlerine güç katacağını belirterek, arazözlerin bir an önce İşletme Müdürlüklerine dağıtılması talimatı verdi.

  • Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı
    04:22 Banksy'nin Finsbury Park'taki Son Eseri Ziyaretçi Akınına Uğradı

    Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy'nin Londra'nın Finsbury Park bölgesinde yaptığı son eser, yeşil badana gibi görünüyor. Eserin Banksy'ye ait olup olmadığı tartışmaları başladı. Eserin fotoğrafları sosyal medyada paylaşıldı. İngiltere İşçi Partisi'nin eski lideri Jeremy Corbyn de eseri ziyaret etti. Eserin nasıl korunacağı henüz bilinmiyor.

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı
    03:01 Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü için açıklama yaptı

    Milli Yol Partisi, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir açıklama yayınladı. Parti Sözcüsü Yunus Ekşi, zaferin milletimizin bağımsızlık direnişinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirtti. Açıklamada, Çanakkale Zaferi'nde şehit düşenlerin anıldığı ve ekonomik bağımsızlığın korunması için dışa bağımlı ekonomi modelinin değiştirilmesi gerektiği vurgulandı.


Advertisement