Herkes İçin Anlaşılır Bilim" Konferansları - Son Dakika
Güncel

Herkes İçin Anlaşılır Bilim" Konferansları

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 10-15 yaş aralığındaki çocuklara doğa ve çevreyi koruma bilincini erken yaşta aşılamak hedefiyle Doğa Bilimleri Derneği ile işbirliği gerçekleştirdi.

04.06.2018 16:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) 10-15 yaş aralığındaki çocuklara doğa ve çevreyi koruma bilincini erken yaşta aşılamak hedefiyle Doğa Bilimleri Derneği ile işbirliği gerçekleştirdi.

İlk ve ortaokul düzeyindeki öğrencilerde doğa sevgisi ve çevre bilincini artırmaya yönelik "Herkes İçin Anlaşılır Bilim" konferanslarının ilki, TOSFED ev sahipliğinde Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10'uncu ayağının gerçekleştirileceği Muğla'da bulunan 3 farklı okulda düzenlendi.

Yıl içerisinde gerçekleştirilecek konferanslar ile 15 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor.

Doğa Bilimleri Derneği Başkanı Altuğ Revnak Eti, yaptığı açıklamada, konferanslarla çocuklarda erken yaşta farkındalık yaratmak istediklerini söyledi.

Dünya çapında henüz çok yeni bir bilim alanı haline gelen biyomimetik hakkında genç nesilde farkındalık yaratmayı hedeflediklerini belirten Eti, biyomimetikin, teknik problemleri, biyolojik yapıları örnek alarak çözmeye çalışan bir bilim dalı olduğunu ifade etti.

Eti, "Genç nesil yaşadığı problemlerin çözümünün doğada olduğunu bilmek zorunda. Bu farkındalık projesinde TOSFED ile yollarımızın kesişmesinden memnuniyet duyuyoruz." dedi.

Marmaris Çevreciler Derneği Başkanı Ahmet Kutengin ise konferanslardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Toplumlarda bilime yönelişin çocuk yaşlarda başladığına işaret eden Kutengin, şöyle konuştu:

"Bu çocuklar ileri yaşlarda doğaya, çevreye ve kendilerine sevgi dolu olmalı. Bu konferanslar, gençleri canlılar üzerindeki harikaları görmeye ve çevreye keşif amaçlı bakmaya yönlendiriyor. Böyle gençlere sahip bir toplum olmayı başarırsak bilim ve teknolojide çok daha ileri bir seviyeye geleceğimizi düşünüyoruz. 13-16 Eylül tarihlerinde Dünya Ralli Şampiyonası'nın 10'uncu ayağının gerçekleşeceği Muğla bölgesinin de TOSFED organizasyonunda bu konferanslara ev sahipliği yapmasından dolayı oldukça mutluyuz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Herkes İçin Anlaşılır Bilim' Konferansları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement