Tüm Türkiye'de toplu taşımada zorunlu olan HES kodu nasıl alınır? İşte yanıtı - Son Dakika
Ekonomi

Tüm Türkiye'de toplu taşımada zorunlu olan HES kodu nasıl alınır? İşte yanıtı

Toplu ulaşım, kamu kurumları ve konaklama tesislerine girişte getirilen HES kodu zorunluğu sonrası, kodun nasıl alınacağı merak konusu oldu. HES kodu; e-Devlet, SMS ve Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden alınabiliyor. İşte detaylar.

30.09.2020 15:14  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Koronavirüsle mücadele kapsamında daha önce şehirler arası yolculuk ve kamu kurumlarına giriş için getirilen Hayat Eve Sığar (HES) kodu zorunluluğu getirilmişti. Bugün İçişleri Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelge sonrası şehir içi toplu ulaşım ve konaklama tesislerine kabullere de HES kodu zorunluluğu getirildi.

SEYAHAT KARTLARI HES UYGULAMASI İLE ENTEGRE OLACAK

Şehir içi toplu ulaşımda kişisel seyahat kartları HES uygulaması ile entegre sağlanacak. Koronavirüs tanısı konulan kişilerin kartları askıya alınacak. Konaklama tesislerinde ise tanı konan kişiler izolasyon odalarına yerleştirilecek. Kurala uymayan işletmeler 10 gün süreyle kapatılacak.

HES KODU NASIL ALINIR?

Alınan karar sonrası vatandaşlar "HES kodu nasıl alınır?" sorusunun cevabını araştırır oldu. HES kodu almanın öne çıkan üç farklı yöntemi bulunuyor.

  • HES uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilir. "HES kodu oluştur" butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.
  • HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023'e SMS olarak atılır.
  • HES Kodu, e-Devlet internet sayfası üzerinden alınır.
Tüm Türkiye\'de toplu taşımada zorunlu olan HES kodu nasıl alınır? İşte yanıtı

Son Dakika Ekonomi Tüm Türkiye'de toplu taşımada zorunlu olan HES kodu nasıl alınır? İşte yanıtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • sergen: sabah akşam işe gelir giderken iett ye hes kodumu gösterilcek anlamadım.anlayan varsa yazabilirmi 29 0 Yanıtla
  • prometeus: Modern komünizmin gerekleri bunlar. 5 G alt yapısı hazır. Çipe gerek yok hepimiz cep telefonsuz gezmiyoruz. Özel hayat kalmayacak. Bu arada dünya nüfusu 500 milyona kadar indirilecek. Belki bunların alt yapısı bize vuracakları aşı ile olacak. Belki 10-20 yıl sonra yan etkisi olan aşı yaptılar. Bilemiyoruz. Vekilimiz Allah tır. O ne güzel vekildir. 3 0 Yanıtla
  • prometeus: Daha elektronik bileklik gelecek. Aşıyı yaptırmazsanız Hes kodu alamayacaksınız. Hes kodu alamayınca otobüse binemeyecek belki marketten alışveriş bile yapamayacaksınız. Sizden istenileni yapmazsanız bulaşıcı hastalık taşıyor diye fişlenecek, gerekirse elektronik kelepçe ile oldugunuz yere hapsedileceksiniz. Mülk sahibi olamayacaksınız. Çiftçiler bile tarla sahibi olamayacak. Devlet ne istiyorsa onu yapacaksınız. Devlet de sermaye baronları ne istiyorsa onu yapacak. Tabi bu 10-20 yıla yayılaca 1 0 Yanıtla
  • ayhan: benim anlamadığım bu kodun doğru olup olmadıgını iett şöförümü anlayacak başka işleri yokmuş gibi kodmu sorguluyacaklar 0 0 Yanıtla
  • Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı
    03:53 Şimşek: Piyasalar enflasyonun düşeceğine inanmaya başladı

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda yaptığı konuşmada, piyasaların ve yatırımcıların genel olarak enflasyonun düşeceği ve Orta Vadeli Program'ın (OVP) sonuç vereceğine inanmaya başladığını ifade etti. Şimşek, OVP'nin güçlü ve güvenilir bir çerçeveye sahip olduğunu belirtirken, enflasyonun düşürülmesinin öncelikli hedefleri arasında olduğunu vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin politika önceliklerini anlatan Şimşek, OVP'nin fiyat istikrarını sağlamayı, rekabetçiliği artırmayı ve yapısal reformları gerçekleştirmeyi amaçladığını söyledi.

  • Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor
    00:28 Burdur'da 267 Proje Yürütülüyor

    Burdur'da gerçekleşen İl Koordinasyon Kurulu toplantısında, 2024 yılı yatırım planları ele alındı. Toplantıda, Burdur genelinde 267 projenin yürütüldüğü açıklandı.

  • Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi
    21:49 Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü, kaçak keklik avlayanlara ceza verdi

    Doğa Koruma Milli Parklar Bitlis Şubesi İl Müdürlüğü ve Hizan Sağınlı Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan yol kontrollerinde 2 şahsa toplam 34 bin 440 TL idari para cezası verildi. Yapılan operasyonda 4 adet keklik, 4 adet kafes ve 5 adet tuzak ele geçirildi. Keklikler sağlık kontrollerinin ardından doğaya salındı ve kafes ile tuzaklar imha edildi.


Advertisement