Hesarek, Planlı Gelişen Kayak Merkezlerinden Biri Olacak" - Son Dakika
Güncel

Hesarek, Planlı Gelişen Kayak Merkezlerinden Biri Olacak"

Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı, turizm geliştirme programı kapsamına aldığı Bingöl Hesarek Kayak Merkezi için master planı hazırlıyor.

06.01.2019 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABDULLAH ÇELİK - Doğu Anadolu Projesi (DAP) Kalkınma İdaresi Başkanlığı, turizm geliştirme programı kapsamına aldığı Bingöl Hesarek Kayak Merkezi için master planı hazırlıyor.

Yılın 6 ayında karı eksilmeyen 2 bin 500 rakımlı Hesarek Dağı eteklerinde devlet yatırımı olarak inşa edilen Hesarek Kayak Merkezi, en uzunu 1600 metre olan profesyonel, acemi ve çocuklar için 5 pist, teleski, telesiyej ve baby lift mekanik sistemleriyle rutin iş yaşamından sıkılan insanların hafta sonu keyifli bir gün geçirmeleri için fırsat sunuyor.

Kayak sporu tutkunu binlerce kişiye kışın tatil keyfi yaşatan tesis, il merkezine 34, Bingöl Havalimanı'na 40 ve Elazığ Havalimanı'na ise 110 kilometre mesafede yer alıyor.

Dikme köyünde yer alan tesislere ulaşım ayrıca köy minibüsleri ve özel araçlarla sağlanıyor.

Bingöl'de 4 yıl önce hizmete giren tesis, kentin turizmine önemli katkı sağlarken, her yıl düzenlenen kayak festivali, paraşüt gösterileri ve çeşitli etkinliklere de ev sahipliği yapıyor.

DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığınca turizmi geliştirme programı kapsamına alınan kayak merkezi için master planı hazırlanıyor. Çalışma kapsamında, Hesarek Kayak Merkezi'nde yaklaşık 1 milyon dönümlük alana 9'un üzerinde mekanik tesis ile yeni pistler, dağ evleri, yeni oteller ve çeşitli sosyal donatı alanlarının yapılması hedefleniyor.

"En planlı gelişen kayak merkezlerinden biri olacak"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hesarek Kayak Merkezi Master Planı'nın tamamlanmasıyla yapılacak yeni yatırımlarla Bingöl'ün ulusal ve uluslararası düzeydeki organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek, kış turizminin önemli bir merkezi haline geleceğini söyledi.

Kayak tesislerinin konuşlandığı bölgenin gelişmeye müsait olduğunu kaydeden Yılmaz, "Hesarek için uluslararası danışmanlık hizmeti de alarak yeni bir master planı çalışması yapıyoruz. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla Hesarek, Türkiye'de en planlı gelişen kayak merkezlerinden biri olacak." dedi.

Tesisin, öncelikle bölgesel sonra ulusal ölçekte çok daha güçlü bir merkez haline geleceğini, ileride özel sektörün de bölgede çok önemli yatırımlar gerçekleştireceğine inandığını aktaran Yılmaz, buranın, özel sektörün yapacağı yatırımlarla çok daha gelişmiş bir merkeze dönüşeceğini vurguladı.

Yatırımların birçok insana istihdam imkanı da sağlayacağını ifade eden Yılmaz, vatandaşların kar keyfini daha güzel bir ortamda yaşaması için tesise geçen yıl 1600 araçlık ek park alanı hazırlandığını bildirdi.

Yılmaz, proje kapsamında yapılacak analiz ve master planı çerçevesinde yeni mekanik taşıyıcılar, yükleme alanları ve kayak dışı faaliyet alanları, yapay kar yapıcıları ile, tesislerin daha uzun süre insanlara hizmet vereceğini sözlerine ekledi.

"Sessiz bir doğada kar kokusu yaşayın"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Kadir Bozaba da tesislerde 4. kış sezonunu açtıklarını bildirerek, sadece Bingöl'e değil, Türkiye'nin her bölgesine hizmet verdiklerini bildirdi.

Pistlerde kristal kar olduğu için rağbet gören bir kayak tesisi olduklarını kaydeden Bozaba, geçen sezon kar yağışının azlığından yaklaşık 70 bin kayakseveri tesislerde ağırladıklarını, bu sezon ise 150 bin kişiyi ağırlamayı hedeflediklerini söyledi.

Sadece Bingöl'den değil, çevre illerden de kayakseverlerin tesislere rağbet gösterdiğini bildiren Bozaba, yamaç paraşütü yapanların olduğunu anlattı.

Bozaba, DAP tarafından gelecek 30 yıla ilişkin yürütülen master planına değinerek, şöyle dedi:

"Kayak alanımızla ilgili planlama yapılmakta, yaklaşık 1 milyon dönümlük alana 9'un üzerinde mekanik tesis ve sayısız pist, dağ evleri, yeni oteller ve çeşitli sosyal donatılar da yapılması hedeflenmekte. Plan uygulandıktan sonra ümit ediyoruz ki Hesarek Kayak Tesisleri, Türkiye'deki sayılı kayak merkezlerinden biri olacak. Türkiyemizin her tarafından sessiz bir doğada kar kokusunu yaşamak isteyen herkesi tesislerimize bekliyoruz."

Kayak antrenörü Abbas Aktaş ise Hesarek Dağı'nda kristal kar yağdığını aktararak, kristal karın insanlara güzel bir kayak keyfi yaşattığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hesarek, Planlı Gelişen Kayak Merkezlerinden Biri Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı
    20:54 Batman'da dereye düşen araçtaki 2 kişi kepçe ile kurtarıldı

    Batman'ın Sason ilçesinde Sevgi Aydın A. yönetimindeki hafif ticari araç, Han Deresi'ne düştü. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, kepçe yardımıyla sürücü ve eşini kurtardı. Çift, sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek hastaneye kaldırıldı.

  • CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek
    20:54 CHP, Demirtaş ve Yüksekdağ'ın Duruşmasını Takip Edecek

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da yargılandığı davanın yarınki duruşmasını takip etmek üzere Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Ankara Milletvekili Aliye Timisi Ersever'den oluşan bir heyet görevlendirdi.

  • Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı
    20:53 Samsun'da Otomobil Çarpışması: 8 Yaralı

    Samsun'un Vezirköprü ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Dursun Kuru idaresindeki bir otomobil ile Nihat Emeç'in kullandığı başka bir otomobil çarpıştı. Kazada, sürücülerin yanı sıra araçlardaki 6 kişi yaralandı. Yaralılar, sağlık ekipleri tarafından Vezirköprü Devlet Hastanesine kaldırıldı ve sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

  • IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024
    20:52 IMF Raises Global Economic Growth Forecast for 2024

    Uluslararası Para Fonu (IMF), 2024 için küresel ekonomik büyüme tahminini Ocak ayındaki tahminine göre 0.1 puan artırarak %3.2 olarak revize etti. IMF'nin Nisan ayı Dünya Ekonomik Görünüm raporuna göre, gelişmiş ekonomilerin bu yıl %1.7 büyümesi bekleniyor. Raporda, COVID-19 pandemisinin ve Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin yanı sıra düşük üretkenlik, artan jeoekonomik parçalanma gibi faktörlerin büyümeyi olumsuz etkilediği belirtildi. IMF, 2024 yılı için küresel ekonomik büyüme tahminini ise son yılların en düşük seviyesi olan %3.1 olarak açıkladı. IMF, enflasyonun düşmesine rağmen faiz oranlarının arttığını ve yüksek borçlu gelişmekte olan ülkeler için borç dinamiklerinin daha az olumlu hale geldiğini belirterek ülkelerin mali tamponlarını yeniden oluşturmalarını önerdi.

  • Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı
    20:49 Muğla'da 34 düzensiz göçmen yakalandı, 25'i kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesinde iki ayrı düzensiz göçmen olayında 12'si çocuk 34 düzensiz göçmen yakalanırken, 13'ü çocuk toplam 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Lastik botun su alarak batma tehlikesi yaşaması üzerine Sahil Güvenlik ekipleri müdahale etti ve 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, başka bir lastik bot da durdurularak içindeki 34 düzensiz göçmen yakalandı.

  • Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı
    20:43 Sivas'ta devrilen otomobilin sürücüsü tedavi altına alındı

    Sivas'ta meydana gelen trafik kazasında, Ş.T.B. yönetimindeki bir otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra devrildi. Kazada yaralanan sürücü, ambulansla Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

  • Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı
    20:39 Kandıra'da traktörü gölette mahsur kalan kişi kurtarıldı

    Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde yaşayan Fevzi O., traktörünü yıkamak için girdiği Arıklar Göleti'nde mahsur kaldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle Fevzi O. kurtarıldı ve traktörü de iş makinası yardımıyla çıkarıldı.

  • Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu
    20:38 Sakarya'da çıkan yangında çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu

    Sakarya'nın Karapürçek ilçesinde bulunan bir besi çiftliğinde çıkan yangında, dumandan etkilenen bir kişi hastaneye kaldırıldı ve çok sayıda büyükbaş hayvan telef oldu. Yangın, samanlık, ev ve ahıra sıçradı ve itfaiye ekipleri tarafından kontrol altına alındı. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

  • Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı
    20:33 Otomobil lastiğini kesti, kendisini durdurmaya çalışan şahsı bıçakladı

    Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde bir otomobilin lastiğini kesen bir şahıs ile onu durdurmaya çalışan bir kişi arasında kavga çıktı. Bıçak ve sopayla birbirine giren 2 şahıs yaralandı. Olay, Şeyh Sinan Mahallesi Garaj 2. Sokak üzeri Eski Sanayi mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, bir aracın lastiğini bıçakla kesen S.S. isimli şahıs, o esnada yol kenarında oturan E.K. tarafından görüldü. Aracın zarar gördüğünü fark eden E.K., bıçaklı saldırgana tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışma büyüyerek kavgaya dönüştü. Çıkan kavga sonrası ikili bıçak ve sopayla birbirine girdi. S.S. sopayla başından yaralanırken, E.K. de bıçak darbesiyle bacağından yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi yaptı. Yaralılar, ambulanslarla Çorlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Olayla ilgili polis tarafından inceleme başlatıldı.


Advertisement