Hesjedal da İtiraf Etti - Son Dakika
Spor

Hesjedal da İtiraf Etti

Hesjedal da İtiraf Etti

Kanadalı bisikletçi Ryder Hesjedal, 10 yıldan daha uzun bir süre önce doping kullandığını itiraf etti.

26.02.2014 16:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Velo d'Or Froome'un

Son Fransa Bisiklet Turu şampiyonu Chris Froome, yılın en iyi bisikletçisine verilen Velo d'Or ödülünün sahibi oldu.

2012'de bisikletin üç büyük organizasyonundan İtalya Bisiklet Turu'nu kazanan Ryder Hesjedal da geçmiş yıllarda doping yaptığını itiraf eden bisikletçiler kervanına katıldı.

Eski takım arkadaşı Michael Rasmussen'in 'Sarı Ateş' isimli kitabında Hesjedal'ın yaptığı dopingi ayrıntılarıyla anlatmasının ardından Kanadalı bisikletçi bunu kabul etti.

Uzun yıllar önce yanlış yolu tercih ettiğini söyleyen Hesjedal, "Bisiklet kendimi bildim bileli benim hayatım oldu. Bisikleti çok sevdim ama 10 yıldan daha uzun bir süre önce yanlış yolu seçtim. Bu hataların çok eskiden yapılmış olması ve çok kısa sürmesi benim hata yaptığım gerçeğini değiştirmiyor." ifadelerini kullandı.

Doping dendiğinde akla gelen ilk isim Lance Armstrong'la da 2004 ve 2005 yıllarında takım arkadaşlığı yapan 32 yaşındaki sporcu sözlerine şöyle devam etti:

"Hayatım boyunca beni destekleyen ailem, arkadaşlarım, seyirciler ve benim yaptığım hataları yapmayan rakiplerimden özür dilerim. Bu sporun hem iyi hem de kötü halini gördüm ve şu an için diyebilirim ki bisiklet hiç olmadığı kadar iyi bir durumda. Takımımdaki ve pelotondaki genç sporculara baktığımda sporun geleceğini görüyor ve hata yapmadıkları için mutlu oluyorum."

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Hesjedal da İtiraf Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement