Heyelan Mağdurlarının Evleri Yapılıyor - Son Dakika
Yerel

Heyelan Mağdurlarının Evleri Yapılıyor

Heyelan Mağdurlarının Evleri Yapılıyor

Samsun'un Çarşamba ilçesinde heyelan mağdurlarına konut yapımı başladı.

13.04.2014 13:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Çarşamba ilçesinde heyelan mağdurlarına konut yapımı başladı. Yaklaşık 4 yıldan bu yana heyelan nedeni ile evleri kullanılamaz hale gelen Ağcagüney Mahallesi'ndeki 50 aileden istekli 10 mağdur aileye Samsun Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığı ile konut yapımına başlandı.

Çarşamba ilçesine bağlı Ağcagüney Mahallesi'nde 4 yıl önce başlayan heyelan nedeni ile 50 aile mağdur olmuştu. Bu nedenle İlçe Kaymakamlığı ve Samsun Valiliği'nin başlattığı araştırmalar neticesinde mahallede heyelan ve çökmelerden mağdur olan 50 aileye tahliye kararı verilmiş, akabinde istekli olan 10 aileye Samsun Valiliği Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı aracılığı ile belirlenen bölgede konut yapımına karar verilince ihalesi yapılarak çalışmalara başlanıldı.

Başlanılan 10 konutun inşaatında incelemelerde bulunan Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Çalışmaları yerinde inceleyen Kaymakam Caner Yıldız, "Ağcagüney'deki heyelan ve çökmelerden kaynaklı vatandaşlarımızın arzuları doğrultusunda 10 tane afet konutu yaptırıyoruz. İnşaatımız 2 blok halinde 10 daireden oluşuyor. İnşaat sanırım 8 veya 9. ayda tamamlanarak afet yani konut sahiplerine teslim olacak. Aslında bölgemizde 50 konut heyelan ve çöküntüden mağdur olmuştu ama bu mağdur olan vatandaşlarımızdan 10 aile konut için müracaat etti. Diğer 40 ailemiz bu haktan faydalanmak istemediler. Bizler de bu 10 aile için konut yapılıyor ve bundan sonra da konut yapımı için müracaat olsa artık kabul edilmeyecek. Yeni konutlarımız da bölgenin en iyi zeminine sahip bölgeye yapılıyor" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Heyelan Mağdurlarının Evleri Yapılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement