Heyelan Sonucu Tehlike Arz Eden 11 Ev Boşaltıldı - Zonguldak - Son Dakika
Güncel

Heyelan Sonucu Tehlike Arz Eden 11 Ev Boşaltıldı - Zonguldak

Zonguldak'ta meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla 11 evi boşaltılmasına karar verildi.

13.12.2018 15:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta meydana gelen heyelanda tedbir amacıyla 11 evi boşaltılmasına karar verildi.

Alınan bilgiye göre, kentte iki gündür etkili olan sağanak, Çaydamar Mahallesi İnci Sokak'ta toprak kaymasına yol açtı. Heyelanın ardından İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince inceleme yapıldı.

İncelemede risk altındaki 11 ev güvenlik gerekçesiyle boşaltıldı, vatandaşların güvenli konutlara geçirileceği bildirildi.

AFAD İl Müdürü Ahmet Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, AFAD olarak vatandaşların yanlarında olduklarını belirterek, "Mahallemizde 11 konutu şu an heyelan tehlikesiyle boşalttık. Vatandaşlarımızı güvenli konutlara geçireceğiz. Daha sonra AFAD olarak buradaki gerekli çalışmaları tamamlayacağız." dedi.

Mahalle muhtarı Mehmet Zaman da mahallede yıllardır heyelanların meydana geldiğini anlatarak, "Dün geceki yağmurdan dolayı burada bir heyelan meydana geldi. Belediye ve AFAD ekipleri gelip incelemelerde bulundu. Yetkililerden yardım istiyoruz, buradaki insanların rahat yaşayabilmeleri için yardım edilmesini rica ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Mahalle sakinlerinden Cemal Murat ise 40 yıldır aynı mahallede yaşadığını dile getirerek, "Heyelan bölgesi nedeniyle evlerimiz göçüyor. Her birimizin 4-5 çocuğu var. Biz mağdur durumdayız, yardım bekliyoruz." diye konuştu.

Valilikten yapılan açıklamada da kentte son iki gündür aşırı yağmur sonucunda Çaydamar Mahallesi İnci Sokak'ta heyelan meydana geldiği belirtilerek, "11 konutun meydana gelen heyelandan ötürü acilen boşaltılma çalışmaları yapılmaktadır. Boşaltılan konutlarda oturan vatandaşlarımız için AFAD'dan kira yardımı istenilecektir." ifadelerine yer verildi.

Heyelan Sonucu Tehlike Arz Eden 11 Ev Boşaltıldı - Zonguldak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Heyelan Sonucu Tehlike Arz Eden 11 Ev Boşaltıldı - Zonguldak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti
    12:09 Kayseri'de akrep yiyen kişi otobüste fenalaşarak hayatını kaybetti

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde yaşayan Bilal Yiğit, girdiği bunalım sonucu 2 adet akrep yedikten sonra yolcu otobüsünde fenalaştı. Samsun'da hastaneye kaldırılan Yiğit, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi
    12:09 Çin'de İşsizlik Oranı Düşüş Gösterdi

    Çin'de ankete dayalı kentsel işsizlik oranı 2024 yılının ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre 0,3 puanlık düşüşle ortalama yüzde 5,2 seviyesinde gerçekleşti. Mart ayında ise işsizlik oranı yüzde 5,2 olarak kaydedildi. Kırsal kesimdeki göçmen işçi sayısı ise yüzde 2,2 artarak 185,88 milyona ulaştı. Ayrıca, Çin'in gayrisafi yurtiçi hasılası da yüzde 5,3 artış gösterdi.

  • Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı
    12:08 Bandırma'da Büyükler Bahar Kupası Tenis Şampiyonası Başladı

    Balıkesir'in Bandırma ilçesinde düzenlenen 'Büyükler Bahar Kupası Türkiye Serisi-3' tenis şampiyonası, Türkiye'nin çeşitli illerinden 55 sporcunun katılımıyla başladı. Turnuvaya Türkiye'nin çeşitli illerinden katılan 55 sporcu, Bandırma'da kıyasıya bir mücadele verecek. Bandırma Tenis Kulübü Başkanı Mustafa Kemal Sönmez, turnuva ile ilgili Bandırmalı tenis severlere yaptığı açıklamada şampiyonluk için ter dökecek sporcuların heyecanını paylaştı.

  • Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı
    12:08 Salihli'de Yunus ekipleri ayakkabı hırsızını yakaladı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde devriye gezen yunus ekipleri, şüphelendikleri bir kişiyi durdurup arama yaptı. Yapılan aramada şüphelinin çaldığı ayakkabılar bulundu. Ayakkabılar sahibine teslim edilirken, şüpheli hakkında adli işlem başlatıldı.

  • AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi
    12:04 AK Partili belediye başkanı için de alkış istendi

    Bursa İl Seçim Müdürü Mehmet US, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey için alkış istemesinin ardından aynı isteği AK Partili Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık için de yapmıştır.


Advertisement