Heyelana Fore Kazıklı Önlem - Son Dakika
Güncel

Heyelana Fore Kazıklı Önlem

Trabzon Büyükşehir Belediyesince Sürmene ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi'nde yaşanan heyelanların önüne geçmek için yürütülen fore kazık çalışmasının devam ettiği bildirildi.

04.07.2018 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Trabzon Büyükşehir Belediyesince Sürmene ilçesine bağlı Çarşı Mahallesi'nde yaşanan heyelanların önüne geçmek için yürütülen fore kazık çalışmasının devam ettiği bildirildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Sürmene ilçesinde heyelan olaylarının yaşandığı Soğuksu Mahallesi'nde fore kazık çalışmasıyla heyelan olaylarının önüne geçildiği, aynı ilçenin Çarşı Mahallesi'ndeki heyelanları engellemek için de fore kazık çalışması yapıldığı belirtildi.

Çalışmaların aralıksız sürdürüldüğü dile getirilen açıklamada, ilçeye bağlı Çarşı Mahallesi'nde 25 metrekarelik alanda bir süre önce meydana gelen ve TOKİ konutları ile Kur'an kursu binasını tehdit eden heyelan olayının ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan tetkikte 3 bin metrekarelik alanın tehdit altında olduğunun belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, bölgede yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilebilmesi için fore kazık çalışması yapılmasının kararlaştırıldığı aktarılarak, "Hazırlanan proje kapsamında 3 bin metrekarelik alanda 25-33 metre uzunluklarında 100 fore kazığın çakılmasına başlandı. Aralıksız devam edilen Çarşı Mahallesi'ndeki çalışmaların 2 milyon 367 bin lira maliyetle tamamlanması planlanıyor " ifadesine yer verildi.

Sürmene ilçesinin Kahraman Mahallesi'nde dün yaşanan heyelan olayına da Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekiplerinin anında müdahale ettiğine belirtilen açıklamada, dün meydana gelen olay sonrası ulaşıma kapanan mahalle yolunun, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kısa sürede açıldığı ve gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığı ifade edildi.

Açıklamada, Çarşı Mahallesi Muhtarı Mustafa Yıldırım'ın da şu ifadelerine yer verildi:

"Büyükşehir Belediyemiz tarafından aralıksız olarak devam edilen fore kazık çalışmasıyla hem 600 insanımızın yaşadığı TOKİ konutları, Kuran kursu binamız ve Köprübaşı ilçemize giden eski yol tehditten kurtuluyor. Mahallemiz rahat nefes alıyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Heyelana Fore Kazıklı Önlem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement